Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 05:51, 28 lip 2019

Ewa777 napisał(a)
Kasieńko, a jeszcze chciałam dodać, że masz cudowne domki dla owadów Warzywnik, aż kipi dobrociami i to na pewno jest rewelacyjne uczycie, gdy po warzywka idzie się do ogrodu,a nie do sklepu i na na dodatek jesteś pewna, że są zdrowe

Ewciu hortkowy wniosek taki, że chyba najlepiej kupować kwitnące hortki. To wielka przyjemność, fakt
Katkak 05:55, 28 lip 2019

anna_g napisał(a)

Twój warzywnik "rządzi" - świetny jest.
Jeśli mogę coś doradzić (choć to już tak na przyszłość). Nie wyrywaj od razu fasolki szparagowej - ona zakwitnie ponownie i ponownie zaowocuje. Mam to sprawdzone od kilku dobrych lat, przez przypadek Kiedyś też tak robiłam, a jednego roku, wyrwałam część a potem coś mnie odciągnęło na jakiś czas i nie miałam kiedy tego zrobić - moje zdziwienie było duże jak poszłam wyrywać a tu... fasolka Od tego czasu nie wyrywam po pierwszych zbiorach tylko daję jej czas i zawsze owocuje ponownie. Fasolkę też tak jak Ty wysiewam w odstępach czasowych i tak naprzemiennie zawsze któraś owocuje.

Dzięki Aniu. Co do fasolko wiem, że tak jest i nigdy nie wyrywam od razu ( kiedyś miałam malusi warzywniczek w miejscu gdzie teraz jest oczko. Ta plonowała już dwa razy, a i jeszcze gdzieniegdzie pojedyncza fasolka się znalazła .
Katkak 05:59, 28 lip 2019

mira napisał(a)

Fotka na medal i aranżacja miejsca też
w nagrodę masz te cudowne kosze warzyw i radochę
kuś może ktoś jeszcze zamieni miejsce parkingowe w warzywny raj

Dziękuję Ci Kochana i za pomysł, i za przekonanie męża (choć to zrobiłaś chyba nieświadomie. Myślę, że gdybyś wtedy tematu nie zarzuciła to sama nie koniecznie bym Go przekonała), i za pochwały. Zbieranie plonów to nagroda za pracę i systematyczność. To wisienka na torcie tak naprawdę, bo uwijanie się po tym warzywniczku niezwykle mnie cieszy.
Katkak 06:01, 28 lip 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasieńka rzodkiewka może wybić w kwiat bo dla niej jeszcze za ciepło i dzień za długi, ale tak końcem sierpnia to już się powinna udać

O masz, cały czas uczę się czegoś nowego. Teraz już pal pieton, niech rośnue. Ci będzie, to będzie'
Urszulla 11:56, 28 lip 2019

Warzywniczek pokazowy masz

Urszulla 12:03, 28 lip 2019

Katkak napisał(a)

Nie wiedziałam że ścieżka biegnie przy huśtawce a mi by się tak widziało żeby tą część przed huśtawką wysypać dodatkowo drobnym kamieniem wtedy te płaskie by się wyróżniały. Akurat między jedną kostką a drugą idealnie by weszły A ta druga część za drzewem mogłaby być kamień w trawie. Przepraszam za sugestie jak Ci nie pasują to rób po swojemu.
Katkak 12:19, 28 lip 2019

Urszulla napisał(a)
Warzywniczek pokazowy masz

Dzięki
Katkak 12:20, 28 lip 2019

Urszulla napisał(a)

Nie wiedziałam że ścieżka biegnie przy huśtawce a mi by się tak widziało żeby tą część przed huśtawką wysypać dodatkowo drobnym kamieniem wtedy te płaskie by się wyróżniały. Akurat między jedną kostką a drugą idealnie by weszły A ta druga część za drzewem mogłaby być kamień w trawie. Przepraszam za sugestie jak Ci nie pasują to rób po swojemu.

Ulcia zostawię jak jest, ale zastanawiam się czy rabatki żwirkiem nie wysypać. Jak wysypię korą, to konwalniki będą prawie niewidoczne.
Dorota123 15:04, 28 lip 2019

Kasiu teraz jest dobrze sadzić lilie bo widać gdzie mozna poaadzić i gdzie będzą dobrze wygladać. Po za tym teraz są wyprzedaże. Ja kupowałam z Częstochowy, mieli najlepsze ceny.
Katkak 15:48, 28 lip 2019

Dorota123 napisał(a)
Kasiu teraz jest dobrze sadzić lilie bo widać gdzie mozna poaadzić i gdzie będzą dobrze wygladać. Po za tym teraz są wyprzedaże. Ja kupowałam z Częstochowy, mieli najlepsze ceny.

Dzięki Dorcia, czyli na necie kupowałaś?