Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 18:45, 27 lip 2019

gogo napisał(a)
Zazdroszczę nawet burzy, żeby tylko padało.
Bo już nie mam deszczówki, zużyłam 1000 l
Mam różową gaurę, kupiłam, nie wiedząc co to, ale podobały mi się bordowe listki.
Wzięłam tylko dwie i żałuję, bo jest super.
Po krótkiej przerwie zaczyna kwitnąć.

U mnie dziś popadało jeszcze lepiej. Nareszcie. Mojej deszczówki też już niewiele zostało. Teraz podlewam nią tylko pomidory.

Może gaura się u Ciebie wysieje? U mnie sie niestety nie wysiała, a mam ją wyhodowaną od nasionka. Liczyłam na siewki w tym roku.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:45, 27 lip 2019

Kokesz napisał(a)
Moją gaurę kupiłam 3 lata temu i ciągle jest
Na zimę przykrywam ją gałązkami świerkowymi.
Też zaczyna kwitnąć
Mam tę z ciemnym liśćmi i ciemno różowymi kwiatkami

Moja jest biała i już tak wysoka jak agastache
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:46, 27 lip 2019

Kasia_CS napisał(a)
Połączenie tej ciemnej lilii z dalią idealne! A sama lilia, choć zwykle nie lubię "kolorowych"- magia!

Cieszę się, że się podoba Moje pierwsze lilie. Jestem liliową nowicjuszką
KasiaBawaria 08:22, 28 lip 2019

Zazdroszcze deszczu. U nas wokol wszedzie burze, czekamy na deszcz jak na zbawienie a nasz rejon omijaja i burze i deszcze. Nikt tu juz nie ma trawnika, same siano wszedzie. A ja podlewam z weza od tygodni, bo wszystko by padlo Dzis mialo lac, wczoraj mialo lat i nic.
gosika67 09:48, 28 lip 2019

Ewka u nas wczoraj waliło z każdej strony, i grzmoty i deszcz i grad, róże w gorszej kondycji, nie zachwycają, chorują.Pozdrawiam.
Kokesz 11:34, 28 lip 2019

U nas przeszło bokiem tylko grzmiało.
20 km ode mnie solidnie popadało.
Sąsiad się cieszył, że ogródka przez tydzień nie będzie musiał podlewać.
oliwka 12:41, 28 lip 2019

Anda napisał(a)

piękne zestawienie.

Ewa czy ty wiesz może dlaczego new dawn nie chce mi pononie zakwitnać Wszystkie tegoroczne róże szykują się do kwitnienia, a ta już drugi rok kwitnie tylko raz w sezonie.
anabuko1 16:09, 29 lip 2019

I mi podoba się to zestawienie z os taniego zdjecia.
Co to za rozchodnik ??
Pozdrawiam Ewuś
Anda 20:12, 29 lip 2019

KasiaBawaria napisał(a)
Zazdroszcze deszczu. U nas wokol wszedzie burze, czekamy na deszcz jak na zbawienie a nasz rejon omijaja i burze i deszcze. Nikt tu juz nie ma trawnika, same siano wszedzie. A ja podlewam z weza od tygodni, bo wszystko by padlo Dzis mialo lac, wczoraj mialo lat i nic.

Kasiu, i jak? Padało u Ciebie w końcu? U mnie zebrało się 40l na qm.
Anda 20:13, 29 lip 2019

gosika67 napisał(a)
Ewka u nas wczoraj waliło z każdej strony, i grzmoty i deszcz i grad, róże w gorszej kondycji, nie zachwycają, chorują.Pozdrawiam.

U mnie róże przed deszczami były zdrowe. Teraz padało i obawiam się chorób grzybowych.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies