Witam Was kochani
I przepraszam, że mnie tak mało tutaj. Ostatnio ciągle brakuje czasu na forum... Ciężko wszystko ogarnąć... Remonty, praca, choroby bliskich... A najgorsze w tym jest to że i wakacje dobiegły końca... Teraz trzeba czekać cały rok na kolejne ... Pozostały tylko wspomnienia i parę fot (bo aparat w naprawie)
czy ktoś może wie, co to za roślina?
Musiałam ją kupić kiedyś pod zagadkową nazwą "roślina bylinowa" czy jakoś tak. Wiem, tylko, że ma bulwy, niewykopana- nie przezimuje. Mocno się wysiewa, stąd u mnie trzeci sezon, mimo, że nie wiedziałam o konieczności wykopywania bulw na zimę. Widziałam tego lata tę roślinę w Grecji, również w wersji jasnoróżowej i żółtej
Wasze hortensje cudo... Ja dopiero zaczynam przygodę z nimi, dostałam ogrodową i ma przebarwione liście, co może jej dolegać? Miała uschnięte różowe kwiaty, ale liście są jędrne, czy może być przenawożona?
chciałam sie z Wami podzielić wrażeniami z ogrodu Ewki i Krzysia. Bałtyk w tym roku powitał nas przepiękna pogoda a doznania estetyczne i kulinarne u Ewki to przemiła niespodzianka. Jeszcze raz dziekujemy za goscinność i mile spedzony czas a ogrodem nie mogłam nacieszyc oczu . Jestem zachwycona pomysłami Krzsia i perełkami Ewki , Buziaki kochani i troche pamiatkowych zdjec zostawiam .
Aga, jak tego dokonałaś? Podaj instrukcję ukorzeniania cisów
Ja mam siewki cisa i na razie zostawiam je gdzie są, zobaczymy czy przetrwają.
Zakupki fajne, gdzieś w okolicy Zamościa jeżówki kupiłaś czy dalej gdzieś?
Wysłałam priv i życzę udanego spotkania niedzielnego, pozdrawiam.