Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:33, 02 wrz 2013

Do góry
Gabrysia -synek dzis pierwszy dzien w nowym przedszkolu-wrócił zadowolony i usmiechnięty.
Syluś-ja też
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:27, 02 wrz 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
To M mnie taką postrzega

Pięknie, zmysłowo, delikatnie
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:25, 02 wrz 2013

Do góry
Syla napisał(a)
dzisiejsze prace choć odrobinę namacalne ..... widać i czuć ...tak to potrosze wygląda ..... gabion z lustrem tzn. z blachą

Syluś widzę że rośnie Ci przepiękna rabata rozchodnkiowo rozplenicowa. też mam na nią smaczka
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:22, 02 wrz 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Zdjęcia z dziś:

Kwitnąca łączka na trawniku

Tu mnie mało widać to też mogę wstawić

Świetne ujęcie
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:16, 02 wrz 2013

Do góry
tak to jest jak se baba wymyśli
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:13, 02 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dorwałam się do aparatu i fociłam moją nową rabatkę

Dla mnie Bomba
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:09, 02 wrz 2013

Do góry
No tak to na wiosną czeka mnie sporo czupryn do czesania
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:49, 02 wrz 2013

Do góry
aguś, na mój plan to za krótko.muszę dumać dalej.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:46, 02 wrz 2013

Do góry
Kupiłam dziś poplon musze posiać w skrzynie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:44, 02 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Olaboga... Teraz blady strach padnie na forum z powodu karczownika.......
Czosnki kiwtną tyle samo tylko starują w róznym terminie... Miałam dwa gatunki, ktore zakwitały niemal z miesięczną różnicą... Bij zabij nie wiem, które w maju a które w czerwcu....

no widzisz, kurcze to jednak wszytskie kwitną krótko, to mój plan padł

Chciałam nawet zrobić takie ładne zestawienie jak loczek zrobiła u siebie przez okres od rozkwitu do przekwitu z datami zdjęciami ale nie mam takiej szczegółowej dokumentacji. w przyszłym roku się postaram.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:42, 02 wrz 2013

Do góry
Danusiu – bardzo ci dziękuję że zajrzałaś i radę dałaś, wiem że gonisz wpiętke ale zawsze pomożesz.

Najpierw odnośnie Buka.
Dzwoniłam dziś do szkółki - producent Buka Zlatia i oni potwierdzili że to naturalne jesienne barwy i u nich już tez listki na tych bukach są brązowe i opadają.
Więc Loczku nie załamałam się a nawet podbudowałam.

Asc- obejrzałam sobie tego karczownika, nie było go u mnie na kawie,
Ale on chyab zostawia kopce a moja dzira była gładziutka bez wyrzuconej ziemi.
jednakże masz rację że tę dziurę trzeba zbadać ale za bardzo to ja nie chce wykopywać drzewka coby nie uszkodzić korzeni. Obdotykałam te dziurę dokładnie i ona jest dziwna bo ona nie jest głęboka kończy się gdzieś na palec.
Sama już nie wiem co myśleć.
Listki są nadal takie aksamitne i miękkie, zdrowe nie usychają, nie mają plam i przebarwień ani nalotu.

Gabrysiu-znalazłam się ale jestem zawalona robotą
Tosiu też macham.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:37, 31 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Czy to jesień? czy gdzyb jakiś? czy umiera bo coś go zjadło?

Niewątpliwie cosik mu podgryzło korzenie, odkop go a nawet przesadź, żeby zobaczyc co w korzeniach się dzieje.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:38, 31 sie 2013

Do góry
Słuchajcie czy ma ktos może doświadczenie które czosnki ozdobne kwitną najdłużej?
Szukałam w necie ale wszędzie piszą że kwitna maj czerwiec.
a jak to jest faktycznie? Szukam takich najdłużej kwitnących.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:36, 31 sie 2013

Do góry
Byłam dziś oglądać buka.
On te liście ma brązowe ale one nie sa such ani ukszodzone nic pod nimi nie ma , wszystko gra. Może to jednak barwy jesieni.
tylko trochę wczesnie.
Ale wymyslłam w nocy, że zadzwonię do jakiegoś producenta tcyh buczków i podpytam.
Dam wam znac co sie dowiem. może tez Danusia zajrzy do wątku o chorobach i szkodnikach buka i się wypowie.
Marznko - też kupię te jesienną MŚ. mam nadzieję że namierzę.
Syla - zanotowałam o magnezie, a nóż się przyda. Dzięki że chciało ci sie poszukać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:16, 31 sie 2013

Do góry
Gosia-malkul bardzo dziękuję

Dyha muszę poczytać o tej porzeczce, ale czy to zimozielone?

Gosiu-Margarete dzięki wielkie. Po pierwszych nasadzeniach stwierdziłam, że proso idzie w następnym roku do wywalenia. Teraz jak się rozrosło, dosadziłam tam jeszcze kosodrzewinę to zachwycam się tym kawałkiem codziennie

Marzenka do śliczności długie lata A żeby osiągnąć taki efekt jak u Ciebie to jeszcze z pół wieku minie Ale dziękuję za miłe słowa i odwiedziny
Lecę w kulki... 22:46, 30 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)
aniu surfinie u ciebie zawsze mnie zachywcają.Pozdawiam.

A to miłe....
Odwzajemniam pozdrowienia Gosiu....
Ogród niby nowoczesny ale... 20:36, 30 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Łącze się z Toba w bólu od dwóch dni leje mi się z nosa łeb mi pęka oczy czerwone, chyba sie przeziębiłam

Oj biedactwo...u mnie dziś już lepiej....

Syla napisał(a)
ja również od miesiąca zmagam się z zapaleniem zatok ..... zdrowiej kochaniutka .....

Plaga jakaś czy co?????

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:12, 30 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Syla w jakiej formie dajesz magnez?
co to za specyfik? pochwal się proszę

ale to na wiosnę ..... jak znajdę recepturę to podeślę , muszę pogrzebać w poczcie a mam tego trochę ...... Teraz zakup magiczną na jesienne podlewanie i daj temu buczkowi ...... A wiesz .... moje nornice tańcują wokół mojego buka tylko dziury jeszcze nie zostawiły .... mam takie tabletki na nie do wsadzania do ziemi .... kupione ale jeszcze nie zastosowane .... taki ze mnie leń .....jak będziesz zainteresowana to podeślę Ci jutro nazwę bo mam ukryte w garażu .....rozgarniasz lekko korytarz i w rękawiczkach gumowych zapodajesz tableteczkę aby Twojego zapachu nie wyczuły .....i przysypujesz ziemią nie ugniatając jej ..... Ty masz dziursko to wystarczy jedną do niej i czekać na efekty ..... tyle .....
Choroby i szkodniki buków - buk, Fagus 20:05, 30 sie 2013

Do góry
Danusiu - czy wiesz może co z moim bukiem Fagus Zlatia
Czy to jesień?
czy cos go zjada?
czy chory?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:02, 30 sie 2013

Do góry
Syla w jakiej formie dajesz magnez?
co to za specyfik? pochwal się proszę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies