Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Luki 09:30, 28 sie 2013

Jak człowiek ma skleroze to później może sobie szukać zapomniałem odchaczyć sobie ogród
No i to co zobaczyłem mnie zachwyciło, piękne rabaty. Połączenie trawek hortensji żurawek..... no cudownie. Coraz bardziej podobają mi się proste linie z kostki jako obrzeże, przez moment chciałem rozwalać swoje fale dunaju ale jak zdałem sobie sprawe ile to pracy to zrezygnowałem
polinka 10:58, 28 sie 2013

Łukasz ale Ty masz pięknie,nie rozwalaj swoich rabat A Twoim żurawką i wiedzy nigdy nie dorównam. Ciesze się, że już coś troszkę mogę podziwiać w tym moim ogródku ale do piękna to jeszcze długa droga i przede wszystkim kosztowna
atena35 13:37, 29 sie 2013

Fotki sierpnia w Twoim ogrodzie są przepiękne
Chopiny też mi coś zżera i jeszcze zwija liście - pryskałam 2 dni, w pierwszym na gryzące, a drugim na grzyby
polinka 18:05, 29 sie 2013

atena35 napisał(a)
Fotki sierpnia w Twoim ogrodzie są przepiękne
Chopiny też mi coś zżera i jeszcze zwija liście - pryskałam 2 dni, w pierwszym na gryzące, a drugim na grzyby

Fajnie, że Ci się Tosiu podoba A moje Chopiny na szczęście już więcej nie gryzione Po weekendzie zrobię fotki, ślicznie teraz kwitną i zachwycają. Ale ja z tych co się każdym kwiatkiem zachwyca.
malkul 21:08, 29 sie 2013

Śliczny i zadbany
dyha 09:23, 30 sie 2013

Witam. Większość z nas sadzi bukszpany, na obwódki, żywoplotki, do formowania itd. (też mam ich trochę). Mnie urzeka roślina, ktora ponoć wyśmienicie sobie radzi w cieniu drzew, na slońcu, w żywopltach czy też jako pojedyncza dekoracja - porzeczka krwista. Gdybym teraz zakładał ogród pewnie rosłaby u mnie w wielu miejscach. Jako, że jest to porzeczka, to i z rozmnażaniem nie byłoby raczej problemów. Może pomyś o niej jako obwódkach czy niskim żywopłotku. Pozdrawiam cieplutko
Margarete 12:40, 30 sie 2013

Polinko, jak u ciebie cudnie jest, te trawy ( miscanty i proso) nadaja takiej lekkosci rabatom i swietnie wygladaja w towarzystwie horti i żurawek. P i ę k n i e !!!
Madzenka 17:36, 30 sie 2013

Ale masz ślicznie!!
polinka 07:16, 31 sie 2013

Gosia-malkul bardzo dziękuję

Dyha muszę poczytać o tej porzeczce, ale czy to zimozielone?

Gosiu-Margarete dzięki wielkie. Po pierwszych nasadzeniach stwierdziłam, że proso idzie w następnym roku do wywalenia. Teraz jak się rozrosło, dosadziłam tam jeszcze kosodrzewinę to zachwycam się tym kawałkiem codziennie

Marzenka do śliczności długie lata A żeby osiągnąć taki efekt jak u Ciebie to jeszcze z pół wieku minie Ale dziękuję za miłe słowa i odwiedziny
polinka 07:20, 31 sie 2013

Zastanawiam się czy jeszcze dokarmiać rośliny? Przez całe lato używałam florovitu i magicznej siły, nie wiem czy dalej to stosować? Do iglaków widziałam nawóz jesienny, za bardzo nie wiem kiedy go użyć
Proszę o podpowiedzi