Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Moja codzienność - ogród Oli 14:23, 13 lis 2017

Do góry
Ola, mogłabyś mnie odesłać do strony gdzie o planach na zmiany było?, bo coś już wiem, że dzwonią, ale nie wiem w którym kościele
Typografia ogrodu 14:21, 13 lis 2017

Do góry
Super las w słoju - ta roślinka delikatna mnie kusi od dawna, ale już dwa nietanie kwiatki uśmierciłam w domu i ona mi się taka krucha wydaje, że na pewno krótki żywot ją u mnie czeka.

Kalendarz adwentowy też extra - ja sobie obiecuję co rok, że zrobię i lipa, teraz też pewnie spełznie na planach.
Ogród z wilkiem zamkn. 14:14, 13 lis 2017

Do góry
Oj smutne rzeczy piszesz, ale dzielna z Ciebie kobieta, nawet nie chcę myśleć jak to jest w pracy się na takie rzeczy napatrzeć i potem wracać i się o bliskich martwić - niestety teraz chyba nie ma już rodziny, której by ten problem nie dotyczył - sami to w wakacje przerabialiśmy, wakacje trzeba było odwołać, eM z ojcem spędził ten czas i to były ostatnie dni jego życia, czasami gdy nie można nic już zrobić, wystarczy tylko z tą chorą osobą być.
Oby było pozytywnie!
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:08, 13 lis 2017

Do góry
Pierwsze co to chwalę lampę i wieszak - bomba!
Po drugie super zdjęcia porównawcze podwórka.
No i po trzecie podziwiam, że już plany na 2018 zapodajesz

A z innej beczki, fajna sesja z chłopakami
Droga do spełnienia 14:05, 13 lis 2017

Do góry
O fajnie Ci się ambrowiec zaczął przebarwiać, doczekałaś ognistej czerwieni?
Ja mam takiego zwykłego, w tym roku jednak słabo się przebarwił, a stan na dziś to 3 listki się ostały

Ja się do grupy przedremontowych dopisuję, 4 lata mieszkamy a jeszcze na zrobienie czeka pokój dla gości i wielki pokój nad garażem gdzie chcieliśmy swego czasu siłownię zrobić, a do tego moja córka się zaczyna dopominać zmiany, bo twierdzi, że już zbyt dziecinnie ma w swoim pokoju, żeby było śmieszniej ma niecałe 8 lat
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:01, 13 lis 2017

Do góry
Kasia, to nic dziwnego że ciemierniki zaczynają kwitnąć, jak dobrze pójdzie to nowe pąki do wiosny będą się tworzyć.
Polecam tylko systematycznie pozbywać się starych liści i przekwitniętych kwiatów, u mnie były tak gęste, że niektore pędy zaczęły zagniwać, ja za późno je wyrywałam i moje ciemierniki złapały choróbsko, na liściach mają czarne plamy, od jakiegoś czasu te chore liście wyrywam, pryskam, ale coś nie mogę się tego świństwa pozbyć.

Też mam ŚŚ z tego samego źródła co Renia i bardzo je lubię, bo o każdej porze roku coś fajnego oferują, a to kwiaty śliczne, a to owoce, a to cudne przebarwienia jesienią.
Wymarzony sielankowy ogród..... 13:47, 13 lis 2017

Do góry
Monika, to Ty już gotowa do zimy jesteś, trawy powiązane, można oglądać ogród przez okno teraz - ja mam jeszcze wiązanie traw przed sobą, ale chyba mi się w tym roku uda i mama mi pomoże.
Wszystko jest do przejścia, ale najbardziej nie lubię tego robić przy rozplenicach, te wbijające się wszędzie nasionka są straszne.
Anulajda w raju 13:42, 13 lis 2017

Do góry
dobra robota, to poszerzanie było chyba niezbędne - będzie super!
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:41, 13 lis 2017

Do góry
Kasia, ale prześliczny bukiet!
Potwierdzam, Heidi i Old Port kwiaty mają identyczne tylko wysokością krzaka się różnią.
U mnie jeszcze przymrozku nie było, ale od jutra już się pojawi, też mam jeszcze dużo róż nierozkwitniętych, koniecznie muszę bukiecik sobie zrobić
Mirkowy ogród (początki) 13:29, 13 lis 2017

Do góry
ale okazałe kłącza tych dalii, a jak mi się ta bordowa podoba!

Mirka, czekam aż wszystie dziewczyny podeślą adresy i z nasionkami na pocztę lecę.
Tu ma być ogród :) 13:27, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ten dywanik żeby spełnił swoją przeznaczoną rolę to muszę przekopać zanim mi go przymrozek zetnie, ale na myśl o tym, że trzeba iść to zrobić a pogoda taka paskudna to mnie dreszcz przeszywa.

mnie nikt by nie wygonił dzisiaj
marze tylko o kocyku bo łeb mi pęka
Tu ma być ogród :) 13:20, 13 lis 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
OO ukrzyżowane drzewka bardzo fajnie by tu wyglądały Ojej, ależ zazdroszczę miejsca na te wszystkie ogrodowe zakamarki

ja już się tak zafiksowałam na ten pomysł, że chyba nic innego nie chcę, mEa tylko trzeba przekonać
Tu ma być ogród :) 13:16, 13 lis 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Śliczne fotki pokazałaś
poplon jak szmaragdowy dywanik

ten dywanik żeby spełnił swoją przeznaczoną rolę to muszę przekopać zanim mi go przymrozek zetnie, ale na myśl o tym, że trzeba iść to zrobić a pogoda taka paskudna to mnie dreszcz przeszywa.
Tu ma być ogród :) 13:13, 13 lis 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
elegancki planik
a warzywnik taki piękny ukrywac to grzech

jeszcze muszę przysiąść do zrobienia dokładnego rysunku uwzględniającego kształt kostki i coś będzie można poplanować w kwestii nowych rabat i ewentualnego prostowania, bądź nie.

Warzywnik sam w sobie ok, ale to otoczenie...
Tu ma być ogród :) 13:07, 13 lis 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
O ile drzewa nie zabiorą słońca to dobry pomysł

Kłopotu z ilością słońca by nie było, mimo, że to północna część działki południowe słońce nawet nad domem przełazi i mocno tutaj operuje.
Tu ma być ogród :) 13:04, 13 lis 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Edytka
Bardzo dobry pomysł z tymi drzewkami żeby wysłonić warzywnik
Widzę, że też będziesz prostowała

Idealnie by tam odegrały rolę, cenę tylko trzeba jakoś przetrawić bo 3 by były potrzebne.

Ja jeszcze nic nie postanowiłam, nie wiem czy to idzie u mnie pogodzić, rabaty wokół działki bez problemu mogłabym wyprostować, ale zostają te ograniczone kostką z którymi nic nie zrobię, nawet nie chcę nic robić - czy to się uda jedno z drugim pogodzić to nie wiem.
Będę to dopiero rozrysowywać, bo schemat, który wrzuciłam jest tylko poglądowy, kształtów rabat nie uwzględnia, a tylko ich lokalizację na planie.
Tu ma być ogród :) 12:59, 13 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

a nie wiedzialam ze jest inna niż biala...musze poszukac

Co będziesz szukać, proszę fotki z lata gdzie obie widać

A dziś jest tak

Tu ma być ogród :) 12:50, 13 lis 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Heeh-jest mi znany temat opóźnień wszelkiej maści.

świat pędzi, czas pędzi i dlatego ciągle trzeba terminy realizacji wydłużać, ja się już tym nie przejmuje, kiedyś się zrobi.
Tu ma być ogród :) 11:31, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

to jest miejsce gdzie jest jeszcze trochę naszego burdello, ale z czasem deski znikną, żywopłot grabowy urośnie - tylko chyba nieprędko się doczekam na ucywilizowanie tej działki z tyłu i dlatego myślę, czy by tam nie posadzić takich drzew rozpiętych na stelażach jak Jola sadzi, czy tu u Kapiasa.

Zmieściłyby się pomiędzy berberysami a żywopłotem z cisa.

Edytka
Bardzo dobry pomysł z tymi drzewkami żeby wysłonić warzywnik
Widzę, że też będziesz prostowała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies