Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:47, 05 sie 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Podziwiam od dawna anonimowo ale nieładnie tak przez płot zaglądać więc się dzisiaj witam, cześć Miro

Patrzę na Twój ogród i widzę ogromną pasję, mnóstwo pracy i jeszcze więcej dobrego ogrodnictwa. Posiadasz u siebie wszystkie elementy ogrodnictwa które są tak bliskie memu sercu. Fantastycznie skrojone rabaty z ogromnym bogactwem roślin. Donice i pojemniki z różnymi ciekawymi kompozycjami. Warzywnik, nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez tej części ogrodu. Ciekawe zakątki i pełno interesujących pomysłów. Bardzo przyjemnie czyta się Twoje przemyślenia i refleksje, ciekawie prowadzisz swój wątek. Ja nigdy nie umiałem w interesujący sposób opowiadać o swojej pasji, może z braku czasu a może dlatego że jestem facetem , któż to wie ?

Pozdrawiam serdecznie

Przemku witaj!
No nie wiem co powiedzieć - chyba sobie to wydrukuję i będę czytać w chwilach doła ogrodowego - to że tak pięknie napisałeś już zdradza że potrafisz opowiadać - wiem bo czasem podglądam -
teraz mam problem skoro piszesz że nieładnie tak przez płot zaglądać

bardzo dziękuję

Tu narazie jest ściernisko... 22:46, 05 sie 2018

Do góry
W tym upale tylko rozchodniki maja sie dobrze.
Ogród Nebel 22:44, 05 sie 2018

Do góry
nebel napisał(a)
To propozycja zagosporadowania mojej skarpy. Nie do końca, tak sobie to wyobrażam

Za dużo kamienia...zbyt mało roślin, które lubię...

Ciekawie to wyglada, w krotkim czasie rosliny przykryja kamien, tym sie nie przejmuj.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:40, 05 sie 2018

Do góry
Kasia - zdecydowałam się ale za rok, czy Ty wiesz jaki sobie zrobiłam doping jak ja o wytrzymam nie wiem a ze mną mąż też nie wiem

Bogdzia - dzięki - zawsze możesz obejrzeć wcześniej też w ruchu a w zasadzie w drodze
gdzie wypadł Przemek o co chodzi ?

Dorotko bardzo dziękuję często podglądam Twój piękny ogród i rożne opowieści ale niestety z telefonu - a pisać z tel nie lubię

Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:40, 05 sie 2018

Do góry
Co to może być? Czym zwalczyć?
Gnieździ się pod doniczkami. Są malutkie,około 1mm, bardzo szybkie i występują w duźych ilościach.
RODOS - trochę inaczej 22:37, 05 sie 2018

Do góry
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/170/1708624/original.JPG[/img]

Taka Sylwia, jest dla mnie nowoscia
W ogródku emerytki 22:37, 05 sie 2018

Do góry
Tak teraz jest, myślę, że lepiej
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:30, 05 sie 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Geranium white kaszmir masz - pokaż, proszę.

Bo ja nie mam.

trudne zadanie ale znalazłam - jest cudowny z leciutką żyłeczką - rysunkiem na płatkach - niestety nie ma kolanek żeby szybko namnożyć - patrzyłam dziś - pewnie wiosną coś z kępy dziubnę bo powinnaś mieć !

Między polem, a lasem. 22:30, 05 sie 2018

Do góry
Co to za trawa?

Pszczelarnia 22:29, 05 sie 2018

Do góry
Na dobranoc i na upalny tydzień.

Daucus carota "Dara' ("marcheka dzika" w uszlachetnionej wersji) z siewu tegorocznego. Jedna sadzonka zakwitła, kolejne pewnie za rok.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:27, 05 sie 2018

Do góry
Gosia - dzięki wielkie, jak pisałam to zastanawiałam się czy nie poirytuję ludzi takim wypisywaniem - a jak zmobilizowałam to się cieszę - zgodziłam się na kolejny rok no ale czy o mnie będą pamiętać za rok to nie wiem, a i co to będzie za rok kto wie

Iza - dziękuję za miłe słowa, akurat koszenie trawy w tym roku to nie jest częste zajęcie niestety, a w kąciku roboczym nadal mam porządek bo dawno w ogrodzie nie pracowałam - podlewam najwyżej i czasem z taczkami i sekatorem przejdę i tyle

Agnieszka W - dziękuję, już emocje nagrania wygasły, za to emocji moc moje wnuki mi dostarczały i wody do podlewania bo baseny takie małe były napełniane wodą a ja wieczorem podlewałam

kolejne zmiany w donicach - tego koleusa chyba wsadzę - szałwie już czas wymienić

agapantom wycięłam dziś kwiaty i widzę że całkiem spore mi porosły - trzeba teraz pozasilać żeby się wzmocniły i to już działanie na kolejny rok

klon jest już brzydki, przypalony i pewnie szybko liście zrzuci - dumam jak złamać te limonkowe kolory - za chwilkę zakwitną tam astry a hortensje się przebarwia

lubię to moje zielone wejście bo zaraz za zakrętem kolorowo i zupełnie inaczej,
mam ogród niespójny i sama nie wiem czy to mi pasuje czy nie - pasuje bo lubię wszystko i co zrobić

Tu narazie jest ściernisko... 22:27, 05 sie 2018

Do góry
Koleja niespodzianka. W koncu zakwitły krokosmie. Już myślałam że mi się cebulki wyrodziły. Ale są
Tu narazie jest ściernisko... 22:21, 05 sie 2018

Do góry
A takie mam fajne kolorowe odmiany pomidorków cherry.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:20, 05 sie 2018

Do góry
Letnie wieczorne chmurki
Tu narazie jest ściernisko... 22:16, 05 sie 2018

Do góry
Nareszcie zaczynają dojrzewać pomidory.
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 22:15, 05 sie 2018

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:11, 05 sie 2018

Do góry
Hania Gruszka - przekazałam i stale przygaduje jak cudnie coś robi bo cięcia w ogrodzie jest masa a ja sobie z tym nie poradzę

Wendy Agnieszka - dzięki za wieści, ten liliowiec jest piękny bardzo go lubię ale prawie wcale nie przyrasta - mam zamiar liliowce rozluźnić - może ciasno mają

Sylwia - niestety odwlekłam, nie ogarnę wszystkich spraw, za deklarację pomocy bardzo dziękuję, myślę że najlepiej będzie się spotkać i zamiast plewić popracujecie koncepcyjnie na razie nie mam kiedy zrobić spotkania ogrodowego a od września startuję z ogrodem ostro - taki mam plan - przesadzanie i dzielenie - zwykle robiłam to wiosną a tym razem chcę zrobić we wrześniu bo wiosną teraz mnie warzywne grządki pochłaniają do cna

Moja bajka 22:05, 05 sie 2018

Do góry
Ogród Beti 22:05, 05 sie 2018

Do góry

Trawnik spalony / zniszczony nawozem 22:03, 05 sie 2018

Do góry
Zdjecia z krolikami sa jeszcze z przed nawozenia a że kopaly dolki to odgrodziłem ten kawałek siatką choć zdaża im sie przedostać i pewnie sikają. Przed nawozeniem lataly i sikaly a trawa byl ładna bez plam. Tez obstawiam mniszek bo od spryskania trawa praktycznie nie rośnie. Po dwótygodniach zebrałem pół koszyka trawy gdzie przed mniszkiem zbierałem 2kosze na tydzien.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies