Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Margerytka40 19:14, 02 sie 2018

Zazdroszczę,że umiesz sobie sama tak rozplanować nawadnianie,dla mnie to czarna magia
eVka 22:29, 02 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)
Zazdroszczę,że umiesz sobie sama tak rozplanować nawadnianie,dla mnie to czarna magia

Nie umiem ☺ to tylko węże pod ziemią i puszki podlączeniowe, do ktorych podłącza się wąż ogrodowy. Są dwie wersje puszek: bez węża i z wbudowanym wężem. To nie jest automatyczne nawadnianie. Tego nie umiałabym zaplanować.
eVka 15:05, 03 sie 2018

Czy u was też taki upał? Mam wrażenie, że jest 100 stpni i zaraz się ugotuję!!! W ogrodzie robota stoi, doniczki z miskantami i hakonkami czekaja na wsadzenie, a zapowiadają w przyszłym tygodniu podonme upały wodyyyy
Magleska 15:09, 03 sie 2018

U mnie 32 stopnie ...... ale mam wrażenie ,że więcej rano skosiłam trawę ,zaczęłam plewić. A o 10 uciekłam do domu ,bo masakra
Za to czekają na mnie ogórki do zaprawiania i muszę je zrobić dziś ,bo jutro do pracy idę wrrrr
eVka 15:12, 03 sie 2018

Magleska napisał(a)
U mnie 32 stopnie ...... ale mam wrażenie ,że więcej rano skosiłam trawę ,zaczęłam plewić. A o 10 uciekłam do domu ,bo masakra
Za to czekają na mnie ogórki do zaprawiania i muszę je zrobić dziś ,bo jutro do pracy idę wrrrr

Madziu, tez czeka mnie koszenie jutro (kosze co 3 dni) i za każdym razem leje się ze mnie pot ciurkiem, że aż oczy zalewa. U nas niby 32 stopnie ale odczywalna z 40 stopni.
Rabaty zarastają na potęgę ale nie będę plewić w taki upał. Może zbiorę się jutro o 5 rano i poplewię, chociaż nie znoszę wcześnie wstawać, więc może być cieżko...
Moja mamcia robi ogóreczki w słoikach, właśnie zaraz lecę po pracy kupić jej zakrętki
Buziaczki, fajnie że zaglądasz!
eVka 22:20, 05 sie 2018

Letnie wieczorne chmurki
eVka 14:00, 06 sie 2018

Wczoraj całe popołudnie i wieczór plewiłam, tam gdzie nie ma jeszcze kory rosną na potęgę. Dzisiaj czeka mnie gracowanie ziemi, żeby ją spulchnić i sypię korę. Mam dośc ciągłego plewienia połaci chwastnicy, perzu etc.
Musze rozglądnąć się za siatka cieniującą, bo słońce mi pali nowoposadzone rodki. Sosenki jeszcze malutkie i zanim urosną muszę coś wykombinować...
mrokasia 14:01, 06 sie 2018

Ewcia, w którymś wątku pytałas chyba o rozplenice LadyU. Ona duża rośnie, do 1,5m wysokości i szerokości . Mam 3 sztuki na podokiennej, kupione w zeszłym roku, śliczne są, jedna właśnie zaczęła puszczać kotki .
eVka 14:17, 06 sie 2018

mrokasia napisał(a)
Ewcia, w którymś wątku pytałas chyba o rozplenice LadyU. Ona duża rośnie, do 1,5m wysokości i szerokości . Mam 3 sztuki na podokiennej, kupione w zeszłym roku, śliczne są, jedna właśnie zaczęła puszczać kotki .

Tak, pytałam, jest cudowna! Już kombinuje gdzie ją wsadzić, może między brzozy doorenboski? Dadzą rade?
mrokasia 16:20, 06 sie 2018

effka napisał(a)

Tak, pytałam, jest cudowna! Już kombinuje gdzie ją wsadzić, może między brzozy doorenboski? Dadzą rade?

wydaje mi się, że da, pod warunkiem podlewania