Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

malgol 14:03, 03 sie 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Chyba to jedyna metoda. Siewki wracają do gatunku z dominującym kolorem; w końcu "purpurea" w nazwie zobowiązuje, nawet jeżeli potem w nazwie jest również "alba".

Ewa, a jak to jest z tymi odmianowymi? np. Vintyge Wine? Tez się wysiewaja i rosna z nich zwykłe? Ja swoje białe mam zamiar przeflancować na inna rabatę i liczę,że z dala od różowych nie będą się mieszać i zapylać nawzajem. Mozliwe to?

P.S.Piekne masz te rabaty I wcale nie przeszkadza mi ten róz ..
Margarete 14:57, 03 sie 2018

Ewa, rzadko ostatnio bywam na forum ale tu do ciebie musiałam zajrzeć żeby nacieszyc oko obrazami z twojego ogrodu. Te twoje kompozycje na rabatach sa takie lekkie ale też takie pełne, dobrane i zaprojektowane przez ciebie ale sprawiające wrażenie jakby to sama natura w ten sposób poukładała obok siebie rośliny, formy, kolory...
Cudnie....szczególnie w porze dojrzałego lata ...
Pozdrawiam gorąco...a właściwie raczej chłodno...ze względu na tą szaloną temperturę
popcorn 15:06, 03 sie 2018

Kurczę, Ewo! Pięknie masz! Ta obfitośc, idealne zestawienia, ech! cofam się dalej pozachwycać
Pszczelarnia 22:24, 05 sie 2018

malgol napisał(a)

Ewa, a jak to jest z tymi odmianowymi? np. Vintyge Wine? Tez się wysiewaja i rosna z nich zwykłe? Ja swoje białe mam zamiar przeflancować na inna rabatę i liczę,że z dala od różowych nie będą się mieszać i zapylać nawzajem. Mozliwe to?

P.S.Piekne masz te rabaty I wcale nie przeszkadza mi ten róz ..

Nie wiem jak te inne, bo powiększają kepy ale siewek nie widzę. Owady roznoszą pyłek, a one latają daleko (pszczoła zbieraczka efektywnie do 4 km), więc nie wiem ... .
Pszczelarnia 22:29, 05 sie 2018

Na dobranoc i na upalny tydzień.

Daucus carota "Dara' ("marcheka dzika" w uszlachetnionej wersji) z siewu tegorocznego. Jedna sadzonka zakwitła, kolejne pewnie za rok.

Marcowa 22:38, 05 sie 2018

Ewo, proszę o pomoc. Z jakich książek może nauczyć się podstaw pszczelarstwa całkowity laik. Jestem kompletnie zagubiona.
mira 23:27, 05 sie 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Na dobranoc i na upalny tydzień.

Daucus carota "Dara' ("marcheka dzika" w uszlachetnionej wersji) z siewu tegorocznego. Jedna sadzonka zakwitła, kolejne pewnie za rok.

mi zakwitły wszystkie - nie wiem to nie jest jednoroczna? co mam zrobić z nimi poza tym że nasiona zbiorę

pokazałam Ci bodziszka biały kaszmir
Pszczelarnia 08:47, 06 sie 2018

Agnieszko Marcowa, nie podam Ci teraz literatury (ogromne zamieszanie remontowe) ale była taka autorka Wanda Ostrowska i jej książka "Gospodarka pasieczna", z której doczytywałam różne rzeczy.

Każda książka z tych nawet niedawno wydanych będzie dobra. A najlepsza jest - jak w każdym rzemiośle - wiedza przekazywana w doświadczeniu od kogoś.

Lubię takie spokojne poranki.

Pszczelarnia 08:50, 06 sie 2018

mira napisał(a)

mi zakwitły wszystkie - nie wiem to nie jest jednoroczna? co mam zrobić z nimi poza tym że nasiona zbiorę

pokazałam Ci bodziszka biały kaszmir

Miro, dwuletnia jak wszystkie marchewki, pietruszki, buraczki (kwitną w 2. roku uprawy).

Zebrałam nasiona białej czarnuszki 'Double White'.

A_gawa 09:21, 06 sie 2018

Matko kochana! Ile tu pracowitości! Ile kwiatów, barw, zapachów! Gratulacje! Toż to dzieło sztuki!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies