Eden Rose. Jeszcze w doniczce. Jej pierwszy kwiatek. Stoją dwie na rabacie już drugi tydzień. Biję się z myślami, czy na pewno to miejsce. Między śliwami wiśniowymi szczepionymi.
I rozmowa z M. na odległość:
Ja: Zakwitła nowa różyczka. Wyślę ci fotkę.
M: Znowu różowa ...
Ja: To taki inny róż. Z białą obwódką. Nie lubisz różu?
M: A muszę? To taki niemęski kolor...
Ja: A jaki jest męski?
M: Nieróżowy.
Ja: ???
Zmieniłam więc rabatę. Posadzę na różowo-niebiesko-fioletowej rabacie. Będzie pasowało
Piwonie rozdaję, czasem wbrew woli obdarowywanego Ale mam już pomysł jak część ich zagospodarować u siebie. Rozplenice przykryły liście kamasji, a liście czosnków to już zupełnie uschły.
Fajnie, że u większości z nas nareszcie popadało. U mnie solidnie podlało. Też nie zdążyłam ostrzyc wszystkich czuprynek.
Dla Ciebie Iwonko różyczka i jeszcze raz jeżówki.
Plony warzywne, kapusta w zlewie o normalnych rozmiarach, mam dwukomorowy standardowy, to młoda kapusta a takie rozmiary ma
i jeszcze zielenina, i marchewki( bardzo ładne w tym sezonie)
Aniu, minęłyśmy się. Byłam też w sobotę na targach. Nie kupiłam wiele, ale zabrałąm Zbyszka siostrę. Ta by pół targów przygarnęłą. Zakupów pełno w aucie, jak wypakowałam nasze na podjeździe, Zbyszek niezadowolony, ż etak mało, że nie warto było jechać A pojechałam, bo myślałam, ze szałwię Deep Blue dostanę. Nie było. Więc kupiłam ostatnią jeżówkę Milkshake. A taki był ich wybór.
A ja uparłam się na ostatnią sztukę. Chcę jeszcze dwie takie
i kupiłam dwie róże Eden Rose. I begonie do donicy
Jeszcze raz Pashminy. Ta lawenda mnie wkurza, dostaje czerwoną kartkę i schodzi z boiska..
A siostrzyczki tej lawendy same sobie poszły z ogrodu. Nie przeżyły zimy. Czego żałuję, bo choć kwitną bardzo marnie, to są szalenie dekoracyjne, takie srebrne kule, nawet w zimie. Może ją rozmnożę. Została sierotka.
A to Pan Cynamonowy. Zmężniał nieco. I Pan Buczek, którego próbuję formować w chmurki.
Uwielbiam jeżówki. Te są lekko zielonkaw, limonkowe. Z własnego siewu, ktoś może pamięta, że mi mix wyszedł, rozdzielałam w ubiegłym rokuręcznie każdą kępkę w fazie kwitnienia, usuwając różowe.
Dziękuję Grażynko
Ja lubię dużo, kolorowo i rożne ros liny.
Ech te pomyłki.W każdej grupie roślin się zdarzają
Ja to też znam .
ale chociaż te pozostałe 5 ładne masz ??
Jeszcze odętka, złocień, biała hortensja ogrodowa (przebarwia się delikatnie na niebiesko), Anabell
Orszelina olcholistna gotowa do rozkwitu, motyle będą miały raj