Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogródek Iwony II 13:07, 08 sie 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Zawsze podziwiam ten twój piękny, wymuskany ogród.
Trawy,aż wzdycham głośno do takich pięknych..
Ech,,
Róze, jeżówki, floksy, hortensje, wszystko przepięknie się prezentuje w nim.
Pozdrówki zostawiam

Aniu, dziękuję. Miłe to, co piszesz Ale u Ciebie też pięknie Nie masz czego zazdrościć
Z Pszenicznej ... 12:08, 08 sie 2017

Do góry
Agato,
jak Ci rośnie rabarbar? U mnie trzy sadzonki cały czas zapinkalają jak goopie, ogromne liście (tyle, że ogonki zielone :/) i nie wiem czy to ścinać czy niech se rośnie... aaa jedyne co mnie letko mierzi to to, że na liściach mam dom schadzek dla wtyka straszaka, normalnie chyba zacznę opłaty pobierać za użytkowanie

ps. białe floksy wymiatają , jakby tak kroplnąć różem byłoby cudnie
Ogródek Iwony II 10:29, 08 sie 2017

Do góry
Zawsze podziwiam ten twój piękny, wymuskany ogród.
Trawy,aż wzdycham głośno do takich pięknych..
Ech,,
Róze, jeżówki, floksy, hortensje, wszystko przepięknie się prezentuje w nim.
Pozdrówki zostawiam
Pszczelarnia 23:48, 07 sie 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Eksperymentuję intuicyjnie i uczę się.

Np. już 3 rok powtarzam sobie, że taka plama bieli nie może tak rosnąć
(floksy białe), bo nie jest lekka. Jest białym plackiem. Ale floksy te są naprawdę urodziwe i myślę sobie, co z nimi.

Piękna ta plama bieli taka - mam nadzieję że floksom nie zrobisz krzywdy - najwyżej dodaj jakiś w kolorze albo coś tam /rozchodnik w ciemnym kolorze ?/

pozdrawiam
Ogród Mirelli 21:49, 07 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Alicja soczku z floksów nigdy nie próbowałam, a w ogrodzie rodziców też zawsze były te kwiatki.
Na grzyba floksy pryskam od wczesnej wiosny i pomaga. Spryskuję ziemię, później jak wypuszczają, a potem jeszcze z dwa razy i grzyba nie mają. Przy obfitych opadach w tym roku miały zdrowe liście

A czym konkretnie pryskasz, bo jest wiele różnych preparatów antygrzybowych, jaki masz sprawdzony?
Z Pszenicznej ... 21:32, 07 sie 2017

Do góry
Agata, Twoja bylinówka niezmiennie mnie zachwyca Boska jest
Floksy białe muszę zdobyć od mamy, tylko pewnie wiosną dopiero, bo teraz upał i kwitną, to się nie przyjmą.
Zdrówka dla synka i niech się łapka szybko zrasta
Pszczelarnia 21:28, 07 sie 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Ewa, ogród botaniczny to nic w porównaniu z Twoim ogrodem. O niektórych bylinach nawet nie slyszalam zestawiasz je fantastycznie. Na tej ławeczce to tez bym odpoczęła

Eksperymentuję intuicyjnie i uczę się.

Np. już 3 rok powtarzam sobie, że taka plama bieli nie może tak rosnąć
(floksy białe), bo nie jest lekka. Jest białym plackiem. Ale floksy te są naprawdę urodziwe i myślę sobie, co z nimi.

Te floksy zaś są urodziwe pod każdym względem (obok "łabędzich szyi", tojeści orszelinowatej od Małej Mi

Ogródek Iwony II 14:22, 07 sie 2017

Do góry
Pojechaliśmy po syna do Warszawy, bo wracał z USA. Będąc w Warszawie zahaczyliśmy o Wilanów. Pałac ok, ale ogród mnie rozczarował. Strasznie zaniedbany. W bukszpanowych obwódkach zamiast róż jednoroczne turki, gdzieniegdzie szałwia i dalie.

I liliowce, te pospolite, babcine. Stożki grabowe trochę mnie zainteresowały.

Trochę lepiej wyglądały nasadzenia przed pałacem - pachniały floksy

Wieczorem byliśmy jeszcze na Starym Mieście.
Ogrodowy song 08:05, 07 sie 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Najbardziej chyba podziwiam trawy, bo tych akurat mi brak, prawie nie mam.
Jeżówki piękne
Hibiskusy, floksy i same radości i piękności

Aniu, trawy muszą być kiedyś tak nie uważałam... widok falujących łanów jest zjawiskowy...one dają takiej lekkości.

Ogrodowy song 21:28, 06 sie 2017

Do góry
Najbardziej chyba podziwiam trawy, bo tych akurat mi brak, prawie nie mam.
Jeżówki piękne
Hibiskusy, floksy i same radości i piękności
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:12, 06 sie 2017

Do góry
Borówki i poziomki podjadam

a pomidorki, ogórki, cukinie, fasolkę i chyba dynię jak zdąży urosnąć niedługo
mam je w donicach
a tu białe floksy na tle hortek

rutewka i kielichowiec jak one mnie cieszą
Skąpana w słońcu 23:21, 05 sie 2017

Do góry
Marzenaka Marzenko, wybór róż jest trudny, ale nie niemożliwy Floksy pachną i lilie a jeżówki cieszą oko

Czubajkowy Ogród 23:10, 05 sie 2017

Do góry
Faktycznie lilak zabłądził w miesiącach, floksy mają ładne kolorki, masz niektóre niespotykane przeze mnie rośliny.
U mnie róże też zaczynają ponownie kwitnąć, te deszcze dały im czadu, teraz może wreszcie będzie słonecznie i pokażą swoje piękno.
Czubajkowy Ogród 23:04, 05 sie 2017

Do góry
Lilak Meyera pomyślał, że to maj ...

Wiązówka różowa nadal zdobi

Kolejne floksy otwierają swoje kwiatki i pachną, pachną!

[img

Oddam trawa red baron, chryzantemy zimujące, forsycja miniaturowa itd 21:37, 05 sie 2017
Do góry
Ja zainteresowana jestem bobo, też pokryje koszty wysyłki jeśli można, mam floksy szydlaste, juki karolińskie, zawciągi nadmorskie
Ogród Mirelli 09:24, 05 sie 2017

Do góry
Alicja soczku z floksów nigdy nie próbowałam, a w ogrodzie rodziców też zawsze były te kwiatki.
Na grzyba floksy pryskam od wczesnej wiosny i pomaga. Spryskuję ziemię, później jak wypuszczają, a potem jeszcze z dwa razy i grzyba nie mają. Przy obfitych opadach w tym roku miały zdrowe liście
Skąpana w słońcu 08:31, 05 sie 2017

Do góry
Pięknie róże - przyglądam się im, bo planuję coś u siebie. Jeżówki fajne, floksy muszą cudnie pachnieć!
W ogródku Iwony 22:46, 04 sie 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Jeżówki z floksami to dobre połączenie, nie wiem tylko czy nie bedą łapać od siebie grzyba, bo u mnie niestety floksy prędzej czy póżniej łapią grzyba

Alu, floksy zazwyczaj łapią grzyba i dolne liście obsychają, niestety. Ale jeżówki jakoś się nie zarażają, ani róże, które też tam rosną. Jak dla mnie mogą być obok siebie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies