Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

anna_t 19:38, 07 sie 2017

świetnie Agata!
to urlop miałyśmy podobny tylko ja nad morzem tylko 3 dni bo Natka zapalenie nerek nad jeziorem dostała i musieliśmy wrócić :/
Wendy79 20:20, 07 sie 2017

AgataP napisał(a)

Z boku widać różę Moin Moin

Jesteś Róża wygląda interesująco, niska? Będę dosadzać niskie na wiosnę i szukam interesujących. Jak rozmnaża się czyściec, bo chcę więcej?
Wendy79 20:23, 07 sie 2017

AgataP napisał(a)
Pierwszy rok rabaty jesiennej, sama jestem ciekawa co mi z tego wyszło.
Chciałam jeszcze zrobić tam pewne dosadzenia, ale poczekam do jesieni

A tutaj czeka mnie robota - szarobródek dostanie do towarzystwa hortensje VF.
Ale to jeszcze nie tak szybko...

Zapowiada się baaardzo interesująco. Cudny ten szarobródek. Muszę nabyć. Lubię oryginalne trawy.
Czy przycięta pysznogłówka ma szansę na ponowne kwitnienie? U mnie stoi przekwitnięta, cała w mączniaku i nie wiem co zrobić.
Pszczelarnia 20:27, 07 sie 2017

AgataP napisał(a)
Ogród dał sobie radę, Mama nad nim trochę czuwała.
Bylinówka - dużo roślin ucierpiało od masakrycznych deszczy, a potem od nagłego upału. Wiele wycięłam, a jeszcze więcej powinnam wyciąć, ale nie mam ciśnienia. W całości wygląda dobrze, rośliny sobie radzą... tak to już jest z bylinami, mają szczyt kiedy ładnie wyglądają, a potem bywa z tym różnie.
Dziś przeleciałam z sekatorem, opieliłam trochę, rozlałam jeszcze resztki gnojówki i tyle....
Kupiłam sobie kolejne książki do czytania i zamierzam sobie z którąś usiąść na tarasie i spędzić miło kilka popołudni

A teraz ogród - nastał czas floksów Pachną cudownie

I cudowny Twój ogród bylinowy. Jaką książkę? Ja zrobiłam jeszcze gnojówki na bazie czosnku i wrotycza.

Gruszka_na_w... 21:24, 07 sie 2017

Piękna ta bylinówka! A róża LO bardzo Ci wyrosła. Sporo się napracowałaś, ale warto było. Ta jesienna rabata też dobrze rokuje. Miłej lektury.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AnnaCh 21:32, 07 sie 2017

Agata, Twoja bylinówka niezmiennie mnie zachwyca Boska jest
Floksy białe muszę zdobyć od mamy, tylko pewnie wiosną dopiero, bo teraz upał i kwitną, to się nie przyjmą.
Zdrówka dla synka i niech się łapka szybko zrasta
Urszulla 21:54, 07 sie 2017

Moje kłosowce też wysokie po pachy. A masz fotki jakie będą nowo kupione?
Catalinasdiary 22:14, 07 sie 2017

LO robi wrazenie, licze na nia bardzo na swojej pergoli ogrod zachwyca, ja jestem tez ciekawa Twojej jesiennej.
sylwia_slomc... 23:17, 07 sie 2017

Masz tych floksów co nie miara
Monia81 08:06, 08 sie 2017

Agatko bylinówka w każdym stadium zachwyca, piękne kolorki floksów a i cudnie na pewno pachnie szpaler hortensjowy nabiera masy, a rabatka jesienna na pewno zachwycizdrówka dla synusia życzę oby wszystko się zrosło szybko i tak jak należy