Fajnie się u ciebie zrobiło, jednak ogród potrzebuje czasu, potem ładnie się wszystko uzupełnia razem, bardzo ładnie u ciebie
Trawki pięknie dopełniają, KF też mi się podoba, muszę o nim poczytać ja mam gracki i variegatusy, ale będę dosadzać w hortkach i muszę się zastanowić nad KF czy gracek
Fajnie, że wróciłaś
Kasiu, Zawilce mnie zaskoczyły, pąki widziałam już na początku lipca, dla mojego ogrodu to dziwne, bo u mnie wszystko zawsze później kwitnie. Chociaż zawilce mi to wynagradzają.
mam 6krzaczków na przemian z ML, ale nie wszystkie urosły tak samo równo. Są od zeszłego roku, może jeszcze w przyszłości się wyrównają.
Dochodzę do wniosku, że szpalery często nam psikusa robią. Limki, Vanilki, Zawilce - wszystko nierównej wysokości.
Ale to ogród, nie wojsko, więc wybaczam i niech cieszą oczy
Tak myślałam, że to młoda rozpleniczka. mam ich trochę. Ale one potem dość mocno się nabudowują, a ja szukam jeszcze bardziej eterycznej i niewysokiej. Takiej do kolan lub ciut wyżej. Dobry byłby ML, ale odmiana 3/4
Moni, musisz mieć KF. Nie będziesz żałować. Co roku czekam na jego kwitnienie
A sąsiadka ma widok z okna. Mówi, że też na niego zawsze czeka
Zeszłoroczny wrzesień - by cię przekonać
Chociaż gracki też z hortkami fajnie wyglądają. Masz dylemat
Moni, wpadam i za chwilkę mnie nie ma. jeszcze kilka spraw nieogrodowych jest do załatwienia w sierpniu. Wynegocjowałam tydzień dla siebie i ogrodu
Zawsze podziwiam ten twój piękny, wymuskany ogród.
Trawy,aż wzdycham głośno do takich pięknych..
Ech,,
Róze, jeżówki, floksy, hortensje, wszystko przepięknie się prezentuje w nim.
Pozdrówki zostawiam
Kasiu, a jaki odcień zieleni by cię interesował? Rozumiem pokrój fontannowy?
Ja lubię Molinię Variegata. Ładnie startuje wiosną, potem łądnie wygląda, gdy kwitnie
Wiosną kupiłam 3 takie trawki do kolan.
Wyglądają, jak te brązowe pokorojem, tylko są zielone. Carex Flagellifera Kiwi
Tu po zakupach w kwietniu:
Teraz kwitnie mało zauważalnymi kwiatkami na końcu wąsów.