Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 09:42, 08 sie 2017

M-boll
Iwk4 09:45, 08 sie 2017

Kasik napisał(a)

Co to za trawka Potrzebuję takiej niewysokiej

To rozplenica piórkówka ( chyba )- od Ewy. Przywiozłam ją wiosną z myślą, ze przy ciurkadełku posadzę. Ładnie się tu wkomponowała
MirellaB 09:45, 08 sie 2017

Klaine Fontana podziwiam kolejny sezon u Ciebie. Mam na liście zakupów tylko miejsca brak.
Zawilce śliczne
09:49, 08 sie 2017
Fajnie się u ciebie zrobiło, jednak ogród potrzebuje czasu, potem ładnie się wszystko uzupełnia razem, bardzo ładnie u ciebie

Trawki pięknie dopełniają, KF też mi się podoba, muszę o nim poczytać ja mam gracki i variegatusy, ale będę dosadzać w hortkach i muszę się zastanowić nad KF czy gracek

Fajnie, że wróciłaś
Iwk4 09:53, 08 sie 2017

Kasik napisał(a)
Iwonka- ślicznie u Ciebie, no i zawilce już kwitną? Moje dziady jeszcze w pąkach.
TAk chciałam by zakwitły na 13-go a one jak na złość.

A te jarzmianki- urocze.

Kasiu, Zawilce mnie zaskoczyły, pąki widziałam już na początku lipca, dla mojego ogrodu to dziwne, bo u mnie wszystko zawsze później kwitnie. Chociaż zawilce mi to wynagradzają.
mam 6krzaczków na przemian z ML, ale nie wszystkie urosły tak samo równo. Są od zeszłego roku, może jeszcze w przyszłości się wyrównają.
Dochodzę do wniosku, że szpalery często nam psikusa robią. Limki, Vanilki, Zawilce - wszystko nierównej wysokości.

Ale to ogród, nie wojsko, więc wybaczam i niech cieszą oczy

Iwk4 09:55, 08 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Klaine Fontana podziwiam kolejny sezon u Ciebie. Mam na liście zakupów tylko miejsca brak.
Zawilce śliczne

Mirelko, musisz go mieć. Na jeden krzaczek przy hortensjach znajdziesz miejsce. Razem wyglądają super
Kasik 09:57, 08 sie 2017

Iwk4 napisał(a)

To rozplenica piórkówka ( chyba )- od Ewy. Przywiozłam ją wiosną z myślą, ze przy ciurkadełku posadzę. Ładnie się tu wkomponowała

Tak myślałam, że to młoda rozpleniczka. mam ich trochę. Ale one potem dość mocno się nabudowują, a ja szukam jeszcze bardziej eterycznej i niewysokiej. Takiej do kolan lub ciut wyżej. Dobry byłby ML, ale odmiana 3/4
Iwk4 10:06, 08 sie 2017

MonikA napisał(a)
Fajnie się u ciebie zrobiło, jednak ogród potrzebuje czasu, potem ładnie się wszystko uzupełnia razem, bardzo ładnie u ciebie

Trawki pięknie dopełniają, KF też mi się podoba, muszę o nim poczytać ja mam gracki i variegatusy, ale będę dosadzać w hortkach i muszę się zastanowić nad KF czy gracek

Fajnie, że wróciłaś

Moni, musisz mieć KF. Nie będziesz żałować. Co roku czekam na jego kwitnienie
A sąsiadka ma widok z okna. Mówi, że też na niego zawsze czeka
Zeszłoroczny wrzesień - by cię przekonać

Chociaż gracki też z hortkami fajnie wyglądają. Masz dylemat

Moni, wpadam i za chwilkę mnie nie ma. jeszcze kilka spraw nieogrodowych jest do załatwienia w sierpniu. Wynegocjowałam tydzień dla siebie i ogrodu
anabuko1 10:29, 08 sie 2017

Zawsze podziwiam ten twój piękny, wymuskany ogród.
Trawy,aż wzdycham głośno do takich pięknych..
Ech,,
Róze, jeżówki, floksy, hortensje, wszystko przepięknie się prezentuje w nim.
Pozdrówki zostawiam
Iwk4 10:39, 08 sie 2017

Kasik napisał(a)

Tak myślałam, że to młoda rozpleniczka. mam ich trochę. Ale one potem dość mocno się nabudowują, a ja szukam jeszcze bardziej eterycznej i niewysokiej. Takiej do kolan lub ciut wyżej. Dobry byłby ML, ale odmiana 3/4

Kasiu, a jaki odcień zieleni by cię interesował? Rozumiem pokrój fontannowy?
Ja lubię Molinię Variegata. Ładnie startuje wiosną, potem łądnie wygląda, gdy kwitnie

Wiosną kupiłam 3 takie trawki do kolan.
Wyglądają, jak te brązowe pokorojem, tylko są zielone.
Carex Flagellifera Kiwi

Tu po zakupach w kwietniu:

Teraz kwitnie mało zauważalnymi kwiatkami na końcu wąsów.