Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Kawa 08:46, 08 sie 2017

Agatko!!

wooowww
pięnie pięknie

szpaler hortek i bylinówka wymiatają
uwielbiam to!!!
Makusia 08:58, 08 sie 2017

Świetnie wrócić po dwóch tygodniach do takiego ogrodu- poradził sobie znakomicie, i mogłaś odpocząć nie myśląc o tym, czy rośliny radzą sobie jakoś Synowi współczuję pamiątki z wakacji
mikina34 12:08, 08 sie 2017

Agato,
jak Ci rośnie rabarbar? U mnie trzy sadzonki cały czas zapinkalają jak goopie, ogromne liście (tyle, że ogonki zielone :/) i nie wiem czy to ścinać czy niech se rośnie... aaa jedyne co mnie letko mierzi to to, że na liściach mam dom schadzek dla wtyka straszaka, normalnie chyba zacznę opłaty pobierać za użytkowanie

ps. białe floksy wymiatają , jakby tak kroplnąć różem byłoby cudnie
ren133 12:15, 08 sie 2017

AgataP napisał(a)

Świetny ten rdest
AgataP 17:05, 08 sie 2017

kerii napisał(a)
He nie chciałam limek posadziłam miski i to był błąd nie jestem z nich zadowolona, każdy w innym stadium rozwoju ale tak to jest jak się wymyśla a nie korzysta ze sprawdzonych wzorców

U mnie różnej wysokości są, ale to już uwarunkowania typu - więcej słońca, bliżej drzewa.. itd itp ale mnie to nie irytuje już nie
AgataP 17:07, 08 sie 2017

anna_t napisał(a)
świetnie Agata!
to urlop miałyśmy podobny tylko ja nad morzem tylko 3 dni bo Natka zapalenie nerek nad jeziorem dostała i musieliśmy wrócić :/

czytałam... nie lubię jak dzieci chorują... niestety teraz już nigdzie się nie wybierzemy, bo jednak z gipsem to dyskomfort dla syna, a kłopoty dla mnie ...
AgataP 17:12, 08 sie 2017

Wendy79 napisał(a)

Jesteś Róża wygląda interesująco, niska? Będę dosadzać niskie na wiosnę i szukam interesujących. Jak rozmnaża się czyściec, bo chcę więcej?

Aga na pierwszej rabacie mam same niskie - niby
Mam tam Baronesse, Guernsey, Maria Thereska, Voyage, Pastella i Moin Moin pierwszy rok. Polecam wszystkie Już nic tam nie zmieniam, chyba że któraś wypadnie, ale na razie wszystkie rosną i są w miarę kompaktowe.

AgataP 17:20, 08 sie 2017

Pszczelarnia napisał(a)

I cudowny Twój ogród bylinowy. Jaką książkę? Ja zrobiłam jeszcze gnojówki na bazie czosnku i wrotycza.

Książki R.Mróz.

Gnojówkę miałam z wrotyczu, skrzypu, kilku pokrzyw i nierozwiniętych kwiatów czosnku, ucięłam je i wrzuciłam. Cała gnojówka nim jechała z daleka
Została jeszcze kapka, wyleję na ogród pod byliny. Może zapach odstraszy kreta, bo mi ryje strasznie. Jak nie to mam w warzywniku bylicę piołun, zrobię wywar i też poleję.
A drugą gnojówkę miałam z liści pomidora - pod pomidory Też już wylałam całą.
AgataP 17:29, 08 sie 2017

AnnaCh napisał(a)
Agata, Twoja bylinówka niezmiennie mnie zachwyca Boska jest
Floksy białe muszę zdobyć od mamy, tylko pewnie wiosną dopiero, bo teraz upał i kwitną, to się nie przyjmą.
Zdrówka dla synka i niech się łapka szybko zrasta

Aniu dzięki, sierpień niestety uziemiony... a były plany na góry jeszcze... trudno siła wyższa... kupiłam 2 książki i będę na wypasionym tarasie sobie czytać
AgataP 17:33, 08 sie 2017

Urszulla napisał(a)
Moje kłosowce też wysokie po pachy. A masz fotki jakie będą nowo kupione?

Ulcia oba fioletowe tylko jeden ciemniejszy, drugi leciutko jaśniejszy.
W masie będzie je widać bardziej, teraz mają po 3 kwiatki ledwo
Muszę je posadzić, bo siedzą jeszcze w doniczkach.