Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:34, 01 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jestem na bieżąco.Pozdrawiam.

Bogdziu pozdrawiam, ale mam zaległości dzisiaj bo Twój wątek pędzi
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:33, 01 lut 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

a jakiś oprysk może?

Gdy tnę to nie pryskam min 7 dni przerwy wiosną większość osob radzi promanal a potem na choroby grzybowe
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:31, 01 lut 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Jak tam Marzenko....wiosna u ciebie....Pozdrawiam wieczorowo i ciepło ( u mnie 1 stopień na plusie)

Zmobilizowałaś mnie, sprawdziłam - u mnie jest +4!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:30, 01 lut 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Aga, dzięki. Ja moje trzymam w ogrzewanej szklarni, tym moim ogrodzie zimowym, co go mam przy domu. Szkoda, że nie wsadziłam ich do szklarenki pomidorowej, nieogrzewanej, byłby to już pełny eksperyment.
Myślę też że one zimą nie mogą mieć za mokro, to pewnie też ma wpływ na przemarzanie.
No i będę szukać stipy Jana, a jeśli jest wyższa, to nawet dobrze. Strasznie mi się te stipy spodobały. Swoje pierwsze wyhodowałam sobie w zeszłym roku z nasion.
No i sorki Marzenko, że sobie tak tutaj pogadujemy na Twoim wątku. Pozdrawiam.

Gabrysiu gdybym nawet je miała sadzić co roku to będę... Tak mi się podobają!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:29, 01 lut 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jak grabiłam w grudniu to sąsiadka się śmiała, że wiosny się doczekać nie mogę
Ale 1 lutego- to lekka przesada

No to przesądzone, M musi skosić trawnik next weekend
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:28, 01 lut 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

I siem mnie przypomniało.... tesz mam czosnki w stipie... ale nie pamiętam jakie... chyba te maluczkie... główkowate... Chyba.

Będzie wiosną pieknie ah te nasze inspiracje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:28, 01 lut 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

Czyli za przykładem Chrzestnej Matki ja swoje maleństwa tez dlikatnie przytnę

Jesli nie będzie mrozów to zawsze tnę pod koniec lutego aby jeszcze nie pusciły sokow. Więc masz jeszcze czas, ale trzeba sprawdzić zapowiedzi pogodowe, aby nie było zagrożenia silnym mrozem. Zimowe ciecie pozwala mi zawsze dobrze skorygować kształt żywopłotu.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:26, 01 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko u was jeszcze na nartach można pojeździć? U nas już spłynęło wszystko, górale straty liczą i zaklinają śnieg Ja tam nie sportowa to zadowolona jestem choć nie wiem czy ta radość nie jest przedwczesna. Błagam o jakąś motywację ćwiczeniową, bo jak już wiosna to i oponki powinny iść do zmiany a te france nawet się nie przytarły Buziam i miłej niedzieli życzę

Małgosiu ja się naoglądałam emtamorfoz osób bo trzech miesiącach ćwiczen i mam motywacje. Po miesiącu lepiej się czułam po 1,5 sama widzę efekty, ciekawa jestem jaki będzie fekt po 3
Wyślę. Ci jutro linki abyś sobie obejrzala efekty, może to Cię zmotywuje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:24, 01 lut 2014

Do góry
Pola napisał(a)
Jedni na narty, a inni witają wiosnę hihihi

Jola tak jak pisze Aga, zalatwiłam jedno i drugie naraz
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:23, 01 lut 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

Gabrysiu ja też mam tennuissima. Pierwszej zimy po posadzeniu przetrwały i były przepiękne i gęste . Ale kolejnej zimy (czyt. ubiegłoroczej) nie zdzierżyły... i myślę, że to właśnie przez zbyt wczesne przycięcie. Zrobię więc jak Marzenka... nie przytnę, a wyczeszę.... ale jaki grzebień do tego dobrać
I też, jak Ty Gabi robię eksperyment w szklarni... tam w donicy mam przesadzone samosiejki stipy... mam nadzieję, że uda się je przezimować...
Są też rodzime stipy np. Joanis (że stipa Jana) - ona nie przemarza, też ma falujące "ości", ale jest dużo wyższa niż tennuissima.

Ja moja stipę wyciełam po ubiegłorocznej zimie chyba w kwietniu, pieknie odbiła. Ubiegla zima była dluga ale łagodna, max -15 u nas było. Jst zatem szansa, że tegoroczną też wytrzyma. Mam pony tails.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:06, 01 lut 2014

Do góry
Lecę poćwiczyć, wrócę do was potem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:06, 01 lut 2014

Do góry
A widzisz. Paseku nie sprawdzałam, nigdy tam nie jeżdziłam...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:04, 01 lut 2014

Do góry
Carexa mrrowi nie tnij, powyrywaj ręcznie wymarżnięte źdźbła.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:03, 01 lut 2014

Do góry
Bociuś w tm roku nic nie zaklinamy, czekamy niech wiosna sama przyjdzie!
U mnie niemal nie było śniegu w tym roku... Polskę podzielono na pół.... Zabór amerykański na zachodzie i południu (wedle prognoz łagodna zima) i zabór rosyjski w centum i na pólnocnym -wschodzie ( prognozy srogiej zimy)... No cóż musimy powalczyć o jedność!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:59, 01 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)

Gdzie tam, w pracy lagodna jak baranek, za to w domuuuuuu. Klekajcie narody, wrednosc nad wrednosciami. Dlatego Zon taki cichy, ale na razie na kopiec Kosciuszki nie drepta

I tak ci niekt nie uwierzy !!!
Wiosna w następny tydzień do Ciebie i Any nadejdzie, nie ma opcji!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:58, 01 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

hahahah
a ja siedzę i milczę...bo co Wy wiecie o syberii
Madzenko powiedz czy ćwiczysz codziennie? ćwiczę od poniedziałku, prawie nie mam już zakwasów yupiiii ale dzisiaj mnie boli noga w biedrze hahaha iść czy poczekać do jutra?

Cel na ten miesiąc 5 razy w tygodniu, ale 2x joga i tylko 3 skalpele wyzwanie. Codziennie nie dam rady bo mam przeciązone stawy i mięśnie. Dziewczyny z netu dają radę 6 razy w tygodniu, ale u mnie ani ten wiek, wytrzymalośc, ani motywacja Do lata mam jeszcze sporo czasu
Dzisiaj po naratach będzie skalpel bez wyzwania
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:54, 01 lut 2014

Do góry
Pola napisał(a)
Marzenko, macham weekendowo, u mnie terz ciepło +6

Pola czytałam , że nawet było +17. Czy podobnie jak u. Cioci wyrosły krokusy? Moje jeszcze zmarźnięte siedzą w ziemi i pod korą, ale nawet sie nie obejrze i w tych plusach zakwitną.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:52, 01 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Siem nie bojam Tylko prosze mnie nie farbowac na blond, bo w blond mi nie do twarzy i moze ucierpiec na tym wizerunek rudej wrednej, a tego za zadne skarby tego swiata nie kcem

Blond to się rozumialo jako oczywista oczywistość
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:51, 01 lut 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
A myślałam, że Ty gdzieś w okolicach Szklarskiej szu szu robisz. Myślałąm, że będę miać wiadomości z pierwszej ręki, bo my jutro w okoloce Harrachova chcemy jecjhać. Podgladamy od kilku dni na kamerkach, wygląda na to, ze jako takie warunki są. Mi się średni chce, ale Młody nie odpuści, jęczy już któryś tydzień.
U nas też wiosna. Aktualnie +7. Aż mi się wierzyć nie chce, że to możliwe na początku lutego, ale bywały takie lata, bywały, więc czemu by się miały nie powtórzyć?

Bywały takie lata, tylko ostatnie 3-4 sa inne, ja sie nie mogę do tych syberyjskich mrozów przyzwyczaić we Wrocławiu, czas na zmianę aury
Gdy zapowiadają wiatry nawet nie probuj jechać do Szklarskiej ani Harachova... Wyciągi będę zamkniete.. W Szklarskiej śnieg tylko na Puchatku, na innych trasach nie naśnieżaja a naturalnego sniegu niet.... Harrachov zmrożony więc warunki slabe. Nawet w Spindlerovym w tym roku slabiutko ze sniegiem. Zdecydowanie lepsze warunki w Zieleńcu i Czarnej Górze ale brak prądu, powalone drzewa i wichury nie dają nadziei na jazdę...chyba że wróci zima...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:47, 01 lut 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

ojej
a ja dziś brodziłam w ogrodzie....w śniegu po kolana
gdzie cięcie ...nawet o tym nie myślę
...strząsałam lód i śnieg z gałęzi, bo wyglądało to okropnie ...

macham Wilczą łapa z zaśnieżonej Wilczej

Jeszcze tydzień i ty poczujesz wiosnę....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies