Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 20:06, 01 lut 2014

Lecę poćwiczyć, wrócę do was potem
Pola 20:10, 01 lut 2014

Jedni na narty, a inni witają wiosnę hihihi
agniecha973 20:13, 01 lut 2014

A my jedno i drugie, Jola.
Gabriela 20:27, 01 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Aga ja stip w ogole nie wytne, mają być czosnki ze stipami w maju jak z pinterest, więc cięcia nie bedzie. Wyczeszę je tylko tak jak carex frosted curls w ubiegłym roku.
Wytnę część miskantów i rozplenicę gigenteum (czy jakos tak) a poza tym w przyszlym tygodniu mam wyjazdową imprezke i abym z żywoplotem grabowym sie zdązyła uporać. Poza tym za tydzień będe znała prognozę na kolejne dwa tygodnie i bedzie wiadomo jaka będzie temperatura. I jeszcze musze laury w ogrdzie zimowym ciachnąć oraz bugenwillę, więc nawet gdyby mnie swędziały ręce mam co robić

Ja juz nie wiem kiedy mam ferie.... Córka studentka... Wszystko zaleźy od wyników sesji... Narty dopiero w marcu...

Dziewczyny bo i do Gusiarza się zwracam dla którego była ta odpowiedź - jakie Wy macie te stipy, które zimują? Ja miałam pierwszy raz stipę tenuissima i robię eksperyment , tzn. część została w ziemi a część zimuje w donicy w szklarence. Które są na pewno zimowe?
Bogdzia 20:34, 01 lut 2014

Jestem na bieżąco.Pozdrawiam.
gusiarz 20:47, 01 lut 2014

Gabriela napisał(a)

Dziewczyny bo i do Gusiarza się zwracam dla którego była ta odpowiedź - jakie Wy macie te stipy, które zimują? Ja miałam pierwszy raz stipę tenuissima i robię eksperyment , tzn. część została w ziemi a część zimuje w donicy w szklarence. Które są na pewno zimowe?

Gabrysiu ja też mam tennuissima. Pierwszej zimy po posadzeniu przetrwały i były przepiękne i gęste . Ale kolejnej zimy (czyt. ubiegłoroczej) nie zdzierżyły... i myślę, że to właśnie przez zbyt wczesne przycięcie. Zrobię więc jak Marzenka... nie przytnę, a wyczeszę.... ale jaki grzebień do tego dobrać
I też, jak Ty Gabi robię eksperyment w szklarni... tam w donicy mam przesadzone samosiejki stipy... mam nadzieję, że uda się je przezimować...
Są też rodzime stipy np. Joanis (że stipa Jana) - ona nie przemarza, też ma falujące "ości", ale jest dużo wyższa niż tennuissima.
malgorzata_s... 20:49, 01 lut 2014

Marzenko u was jeszcze na nartach można pojeździć? U nas już spłynęło wszystko, górale straty liczą i zaklinają śnieg Ja tam nie sportowa to zadowolona jestem choć nie wiem czy ta radość nie jest przedwczesna. Błagam o jakąś motywację ćwiczeniową, bo jak już wiosna to i oponki powinny iść do zmiany a te france nawet się nie przytarły Buziam i miłej niedzieli życzę
Agnieszka_B 21:03, 01 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Za tydzień cięcie grabów.

Czyli za przykładem Chrzestnej Matki ja swoje maleństwa tez dlikatnie przytnę
Agnieszka_B 21:07, 01 lut 2014

Dodam , że też otworzyłam sezon . Wygrabiłam trawnik
gusiarz 21:11, 01 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Aga ja stip w ogole nie wytne, mają być czosnki ze stipami w maju jak z pinterest, więc cięcia nie bedzie. Wyczeszę je tylko tak jak carex frosted curls w ubiegłym roku.
Wytnę część miskantów i rozplenicę gigenteum (czy jakos tak) a poza tym w przyszlym tygodniu mam wyjazdową imprezke i abym z żywoplotem grabowym sie zdązyła uporać. Poza tym za tydzień będe znała prognozę na kolejne dwa tygodnie i bedzie wiadomo jaka będzie temperatura. I jeszcze musze laury w ogrdzie zimowym ciachnąć oraz bugenwillę, więc nawet gdyby mnie swędziały ręce mam co robić

Ja juz nie wiem kiedy mam ferie.... Córka studentka... Wszystko zaleźy od wyników sesji... Narty dopiero w marcu...

I siem mnie przypomniało.... tesz mam czosnki w stipie... ale nie pamiętam jakie... chyba te maluczkie... główkowate... Chyba.