Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Urszulla 21:15, 01 lut 2014

Agnieszka_B napisał(a)
Dodam , że też otworzyłam sezon . Wygrabiłam trawnik

Jak grabiłam w grudniu to sąsiadka się śmiała, że wiosny się doczekać nie mogę
Ale 1 lutego- to lekka przesada
Gabriela 21:17, 01 lut 2014

gusiarz napisał(a)

Gabrysiu ja też mam tennuissima. Pierwszej zimy po posadzeniu przetrwały i były przepiękne i gęste . Ale kolejnej zimy (czyt. ubiegłoroczej) nie zdzierżyły... i myślę, że to właśnie przez zbyt wczesne przycięcie. Zrobię więc jak Marzenka... nie przytnę, a wyczeszę.... ale jaki grzebień do tego dobrać
I też, jak Ty Gabi robię eksperyment w szklarni... tam w donicy mam przesadzone samosiejki stipy... mam nadzieję, że uda się je przezimować...
Są też rodzime stipy np. Joanis (że stipa Jana) - ona nie przemarza, też ma falujące "ości", ale jest dużo wyższa niż tennuissima.

Aga, dzięki. Ja moje trzymam w ogrzewanej szklarni, tym moim ogrodzie zimowym, co go mam przy domu. Szkoda, że nie wsadziłam ich do szklarenki pomidorowej, nieogrzewanej, byłby to już pełny eksperyment.
Myślę też że one zimą nie mogą mieć za mokro, to pewnie też ma wpływ na przemarzanie.
No i będę szukać stipy Jana, a jeśli jest wyższa, to nawet dobrze. Strasznie mi się te stipy spodobały. Swoje pierwsze wyhodowałam sobie w zeszłym roku z nasion.
No i sorki Marzenko, że sobie tak tutaj pogadujemy na Twoim wątku. Pozdrawiam.
Nikita 22:17, 01 lut 2014

Jak tam Marzenko....wiosna u ciebie....Pozdrawiam wieczorowo i ciepło ( u mnie 1 stopień na plusie)

Madzenka 22:23, 01 lut 2014

gusiarz napisał(a)

Gabrysiu ja też mam tennuissima. Pierwszej zimy po posadzeniu przetrwały i były przepiękne i gęste . Ale kolejnej zimy (czyt. ubiegłoroczej) nie zdzierżyły... i myślę, że to właśnie przez zbyt wczesne przycięcie. Zrobię więc jak Marzenka... nie przytnę, a wyczeszę.... ale jaki grzebień do tego dobrać
I też, jak Ty Gabi robię eksperyment w szklarni... tam w donicy mam przesadzone samosiejki stipy... mam nadzieję, że uda się je przezimować...
Są też rodzime stipy np. Joanis (że stipa Jana) - ona nie przemarza, też ma falujące "ości", ale jest dużo wyższa niż tennuissima.

Ja moja stipę wyciełam po ubiegłorocznej zimie chyba w kwietniu, pieknie odbiła. Ubiegla zima była dluga ale łagodna, max -15 u nas było. Jst zatem szansa, że tegoroczną też wytrzyma. Mam pony tails.
Madzenka 22:24, 01 lut 2014

Pola napisał(a)
Jedni na narty, a inni witają wiosnę hihihi

Jola tak jak pisze Aga, zalatwiłam jedno i drugie naraz
Madzenka 22:26, 01 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko u was jeszcze na nartach można pojeździć? U nas już spłynęło wszystko, górale straty liczą i zaklinają śnieg Ja tam nie sportowa to zadowolona jestem choć nie wiem czy ta radość nie jest przedwczesna. Błagam o jakąś motywację ćwiczeniową, bo jak już wiosna to i oponki powinny iść do zmiany a te france nawet się nie przytarły Buziam i miłej niedzieli życzę

Małgosiu ja się naoglądałam emtamorfoz osób bo trzech miesiącach ćwiczen i mam motywacje. Po miesiącu lepiej się czułam po 1,5 sama widzę efekty, ciekawa jestem jaki będzie fekt po 3
Wyślę. Ci jutro linki abyś sobie obejrzala efekty, może to Cię zmotywuje
Madzenka 22:28, 01 lut 2014

Agnieszka_B napisał(a)

Czyli za przykładem Chrzestnej Matki ja swoje maleństwa tez dlikatnie przytnę

Jesli nie będzie mrozów to zawsze tnę pod koniec lutego aby jeszcze nie pusciły sokow. Więc masz jeszcze czas, ale trzeba sprawdzić zapowiedzi pogodowe, aby nie było zagrożenia silnym mrozem. Zimowe ciecie pozwala mi zawsze dobrze skorygować kształt żywopłotu.
Madzenka 22:28, 01 lut 2014

gusiarz napisał(a)

I siem mnie przypomniało.... tesz mam czosnki w stipie... ale nie pamiętam jakie... chyba te maluczkie... główkowate... Chyba.

Będzie wiosną pieknie ah te nasze inspiracje
Madzenka 22:29, 01 lut 2014

Urszulla napisał(a)

Jak grabiłam w grudniu to sąsiadka się śmiała, że wiosny się doczekać nie mogę
Ale 1 lutego- to lekka przesada

No to przesądzone, M musi skosić trawnik next weekend
Agnieszka_B 22:30, 01 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Jesli nie będzie mrozów to zawsze tnę pod koniec lutego aby jeszcze nie pusciły sokow. Więc masz jeszcze czas, ale trzeba sprawdzić zapowiedzi pogodowe, aby nie było zagrożenia silnym mrozem. Zimowe ciecie pozwala mi zawsze dobrze skorygować kształt żywopłotu.

a jakiś oprysk może?