Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:06, 07 kwi 2014

Do góry
Te mini doniczki są po prostu boskie W ogóle wszystko u Ciebie wygląda świetnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:03, 07 kwi 2014

Do góry
To przez furtkę mooooożnaaaaaa? Teraz nam o tym piszesz??? No gdzie tu litość, a gdzie miłosierdzie? Ale możliwość wiszenia na gabionie podoba mi się bardziej niż takie konwencjonalne metody dostania się do Twojego ogrodu
Widzę, że na tarasie pojawiły się lawendy z hiacyntami w tych cudnych donicach
A jak teraz patrzę na widok za płot to tak sobie myślę, że sąsiad Ci lepszego prezentu nie mógł sprawić tymi szmaragdami, bo zrobią piękne tło do buków i zasłonią domy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:49, 07 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ana....tak się na to patrzę i przyszedł mi na myśli wiąz Camperdownii - mogłabyś go prowadzić w szeroki parasol, który wybiegłby na podjazd, ale cięłabyś go, żeby auto miało jak przejechać, a dom na przeciwko by zasłonił - pod spodem zmieściłyby się spokojnie wypełniacze Zerknij

Sebek nie wiem, czytałam że wiązy chorują... Zdradzę Wam, że mój M (fariat) powiedział ze on cgce wierzbę płaczącą... myślę jednak że mój wzrok mu to wypersfadował
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:32, 07 kwi 2014

Do góry
Ana....tak się na to patrzę i przyszedł mi na myśli wiąz Camperdownii - mogłabyś go prowadzić w szeroki parasol, który wybiegłby na podjazd, ale cięłabyś go, żeby auto miało jak przejechać, a dom na przeciwko by zasłonił - pod spodem zmieściłyby się spokojnie wypełniacze Zerknij
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:17, 07 kwi 2014

Do góry
Asiu - to niskie kocimiętki i one zakwitają wcześnie - a kwitną aż do tych dużych mrozów, bo przymrozki nie robią na nich wrażenia
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:35, 07 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Iza moje Angelique też nie mają pączków.....i bojam się, czy w ogóle będą mieć.... A kcę połączenie jak w Madżenkowym avatarku - tym wcześniejszym

Sebku przyjrzałam się dziś angelikom bardzo dokładnie i są !!! są łebki w tych, którym słoneczko dłużej świeci ... te w niezapominajkach mają do nich mniej więcej półtora tygodnia opóźnienia ... nie bojaj się muszą nam zakwitnąć ... i Tessie też ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:13, 07 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Sebek nasadzenia są tak obmyślone aby było miejsce na wiszenie w odstępach co dwa metry

Tak sobie czytam.. bo dziś dopiero sie dopchałąm do płota... ale sprytem, sprytem to załatwiłam... na czterech i dołem podglądam.... górą wszystkie zwłoki wiszą i miejsce zajmują....

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:58, 07 kwi 2014

Do góry
Sebek, zdjęcia robisz na prawdę śliczne, kolory piękne masz w ogrodzie, ja szafirki tez uwielbiam , nawet mam u babci naszykowane do przeniesienia do mnie , do ogrodu.... ale zdjęcie kwitnącej kocimiętki to mnie już osłabiło kompletnie... u mnie one się dopiero do życia budzą .... gdzie im jeszcze do kwitnienia!!!!
Pozdrawiam
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:44, 07 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Aaaaaale sadzonek Jak to wszystko posadzisz to za chwilę miejsca na rabatach braknie

Sebuś spokojnie, działka duża ... miejsce się znajdzie a doniczkowo pewnie tylko wystarczy na jedną stronę ogrodu ale i to dobre
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:48, 07 kwi 2014

Do góry
Dubelek, wiec macham
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:48, 07 kwi 2014

Do góry
Key lime pie
Ogród do kwadratu 08:15, 07 kwi 2014

Do góry
Jej... Lena... przepiękne są te piwonie. I o taki kolor mi chodziło!!! Dzięki jeszcze raz!. Mam nadzieję, że zakwitną, choć wiem, że w nowym miejscu mogą nie być do tego chętne

Miśki rzeczywiście są duuuże. 1,8-2 m wysokości mają na pewno. Irga bezobsługowa, fajnie się rozrasta, mało w niej chwastów rośnie. W ogóle zobaczysz, że na podwyższonej rabacie jest dużo mniej chwastów niż w rabacie tradycyjnej. Moja irga w ostrzejsze zimy traci część liści, ale i tak te patyczki zwisające są fajne. Bardzo ją lubię.

AgaSZ - miśki to pieszczotliwe określenie miskantów

Ewuś - a czy one - GOŹDZIKI są jakieś problemowe np. rozrastają się przez rozłogi lub zbyt mocno nasiewają... czy jakieś inne wady mają? Może trzeba je często dzielić, bo się szybko starzeją? Napisz o nich coś więcej - jaką masz odmianę... ja myślę o sinym.

Sebek - dzięki, cieszę się, że ci się podoba. Zobaczymy jak się to rozwiązanie sprawdzi...

Aga - moje lawendy w ubiegłym roku też tak wyglądały... mimo to kwitły.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:55, 07 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ana jak Ty masz cudnie - połączenie krokusów i szafirków genialne - ale u mnie już po krokusach, więc by i tak się mi nie udało

Sebek bo one miały kwitnąć po krokusach tylko krokusy się opóźniły albo szafirki pospieszyły taki psikus...
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 00:11, 07 kwi 2014

Do góry
Aaaaaale sadzonek Jak to wszystko posadzisz to za chwilę miejsca na rabatach braknie
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 00:06, 07 kwi 2014

Do góry
Każdy listek pachysandry możesz uciąć, a z reszty łodyg odbiją nowe listki - to łatwy sposób na sadzonki Rabaty masz widzę idealnie przygotowane pod nasadzenia
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:04, 07 kwi 2014

Do góry
Iza moje Angelique też nie mają pączków.....i bojam się, czy w ogóle będą mieć.... A kcę połączenie jak w Madżenkowym avatarku - tym wcześniejszym
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:03, 07 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Iza chyba nie wiesz co znaczy mieć pusto w ogrodzie Może lepiej nazwijmy to przejrzyście

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:01, 07 kwi 2014

Do góry
Iza chyba nie wiesz co znaczy mieć pusto w ogrodzie Może lepiej nazwijmy to przejrzyście
Kubusiowo II 23:59, 06 kwi 2014

Do góry
Widzę, że robota wre - będzie pięknie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:54, 06 kwi 2014

Do góry
Polu - najbardziej w ogrodzie lubię właśnie niebieski kolor, dlatego tak lubię szafirki

Pawlus - te i te są świetne - jednak Doorenbosów nie musiałbyś ciąć, bo nie mają fontannowego pokroju

Renatko - wiosną chyba najbardziej wzdychamy do naszych kffiatków :

Aga - dziękuję

Ola - Tobie również dziękuję

Alka - hiacynty to już resztki - były w donicach w zeszłym roku i kwitną już słabiej - chyba będę musiał je wykopać w czerwcu, bo ponoć to pomaga zachować kwiaty na dłużej....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies