Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

gusiarz 14:41, 06 kwi 2014

Aguś, ja nie wiedziałam, że goździki pachną.... Uwielbiam bladoróże

Kasiu - czosnki zasuwają jak szalone.... a lawendy jedynie na tej rabacie pięknie zielone...

gusiarz 14:49, 06 kwi 2014

Magdziu - dzięki... no niestety, zimą nieszczególnie wygląda .

Lena 20:29, 06 kwi 2014

Aga,to ta piwonia - tradycyjna

Jagodaa 20:46, 06 kwi 2014

Szpieguję irgę, cofnęłam się do lata i Miśki widzę, gigantyczne Miśki, teraz chyba dopiero trzeźwiejszym okiem na nie spojrzałam! Wcześniej to był zwykły zachwyt, teraz oceniłam gabaryty One chyba mają ze 2m?

Irga faktycznie ślicznie wygląda .
aga_szsz 21:01, 06 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)
Szpieguję irgę, cofnęłam się do lata i Miśki widzę, gigantyczne Miśki, teraz chyba dopiero trzeźwiejszym okiem na nie spojrzałam! Wcześniej to był zwykły zachwyt, teraz oceniłam gabaryty One chyba mają ze 2m?

Irga faktycznie ślicznie wygląda .

Miśki???? a to co???
Evchen 22:28, 06 kwi 2014

gusiarz napisał(a)
Magdziu - dzięki... no niestety, zimą nieszczególnie wygląda .

Aga, no nieszczególnie Ale uwierz mi - szczególnie piękny zapach latem rekompensuje brak "zimowej nieszczególności" Mam kępy od mamy, uwielbiam je. Pewnie też trochę z sentymentu
Sebek 22:31, 06 kwi 2014

Aga - ławeczka uniesiona na bukszpanach powala - ciekawe jak się sprawdzi takie rozwiązanie.... Wygląda to świetnie
bleebla 22:39, 06 kwi 2014

gusiarz napisał(a)

Aga - popatrz - tu moja jedna biedna, sucha lawenda, która rośnie na wygwizdowie... ale już widać, że odbija

a tu już zielone... na południowej rabacie... niezła różnica, co?

Identycznie moje wyglądają. Dzięki za zdjęcia
gusiarz 08:15, 07 kwi 2014

Jej... Lena... przepiękne są te piwonie. I o taki kolor mi chodziło!!! Dzięki jeszcze raz!. Mam nadzieję, że zakwitną, choć wiem, że w nowym miejscu mogą nie być do tego chętne

Miśki rzeczywiście są duuuże. 1,8-2 m wysokości mają na pewno. Irga bezobsługowa, fajnie się rozrasta, mało w niej chwastów rośnie. W ogóle zobaczysz, że na podwyższonej rabacie jest dużo mniej chwastów niż w rabacie tradycyjnej. Moja irga w ostrzejsze zimy traci część liści, ale i tak te patyczki zwisające są fajne. Bardzo ją lubię.

AgaSZ - miśki to pieszczotliwe określenie miskantów

Ewuś - a czy one - GOŹDZIKI są jakieś problemowe np. rozrastają się przez rozłogi lub zbyt mocno nasiewają... czy jakieś inne wady mają? Może trzeba je często dzielić, bo się szybko starzeją? Napisz o nich coś więcej - jaką masz odmianę... ja myślę o sinym.

Sebek - dzięki, cieszę się, że ci się podoba. Zobaczymy jak się to rozwiązanie sprawdzi...

Aga - moje lawendy w ubiegłym roku też tak wyglądały... mimo to kwitły.

regli 22:40, 07 kwi 2014

Ależ pięknie u Ciebie Ławeczka powala. trzymam kciuki, żeby buksiki nie grymasiły. Pozdrawiam i koniecznie do Pienińskiego muszę zajrzeć. Ale to chyba już nie dzisiaj.