Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

AgnieszkaW 08:00, 07 kwi 2014

Marzenko, kiedyś u Ciebie czytałam, ze przy "Bonicy" trudno utrzymać obwódkę bukszpanową, bo ta róża się poklada na bukszpan - miałaś tak? Ja zdaję sobie z tego sprawę, ale najwyżej będę od strony obwódki ograniczała pędy róż (w końcu po co jest sekator?) U mnie na szczęscie pędy są trochę krótsze/niższe tej róży niż u Ciebie. Cmokam z rana i uciekam do swoich zajęć
Kindzia 09:31, 07 kwi 2014

U mnie hakone nie będą miały wystarczającego miejsca. Znalazłam molinię Dauerstrahl, muszę o niej poczytać, ale mniej więcej o coś takiego mi chodzi (jak stipa), nie dwumetrowe, sterczące i zwiewne. Między kuleczki akurat Jeszcze wielkie czosnki z trawką a przed żurawy zieloniaste na słońce...albo carexy ewentualnie.

Pozdrówka
Mala_Mi 10:13, 07 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Sebek nasadzenia są tak obmyślone aby było miejsce na wiszenie w odstępach co dwa metry

Tak sobie czytam.. bo dziś dopiero sie dopchałąm do płota... ale sprytem, sprytem to załatwiłam... na czterech i dołem podglądam.... górą wszystkie zwłoki wiszą i miejsce zajmują....

Zielona 10:17, 07 kwi 2014

Marzenko. Czytam wszystko, notuję, kopiuję rady do plików tekstowych jak zawsze i... planuję swoje rabatki. Obecnie: co dać przez łan horti. Ty zaproponowałaś mi kiedyś trawki i raczej się tam pojawią. W związku z tym mam pytanie: czym różni się frosted od amazon mist? Bo te dwie rozważam.
ewa004 10:19, 07 kwi 2014

A ja od tyłu zaszłam , i widzę wszystko
Pozdrawiam poniedziałkowo
Joaska 10:20, 07 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Joasiu tej jesieni poszalejesz z cebulowymi, kup jakąś wiśnie ozdobną i za rok w nowym domu i ogrodzie będziesz się cieszyć wiosennym kwieciem. Ja tak zrobiłam. Mialam wsadzonych mnóstwo tulipanów w moje obwódki z bukszpanami i lawendą. Nie było jeszcze rabat wkoło tylko kwadraty i mnóstwo tulipanów wiosną. I oboje z M bardzo nas ten widok cieszył.

Wiśnie są zaplanowane 3 sztuki bo u mnie jakoś tak pasuje po 3 drzewka sadzić
no i pewnie że poszaleje z cebulowymi też chcę mieć kolorowo na wiosnę! napatrzyłam się na Wasze cudowności to jak ich nie must have no jak
Tess 10:24, 07 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Tak sobie czytam.. bo dziś dopiero sie dopchałąm do płota... ale sprytem, sprytem to załatwiłam... na czterech i dołem podglądam.... górą wszystkie zwłoki wiszą i miejsce zajmują....

Anek, litości, ja w pracy jestem
Nie mogę tak się śmiać.
ana_art 10:48, 07 kwi 2014

Zielona napisał(a)
Marzenko. Czytam wszystko, notuję, kopiuję rady do plików tekstowych jak zawsze i... planuję swoje rabatki. Obecnie: co dać przez łan horti. Ty zaproponowałaś mi kiedyś trawki i raczej się tam pojawią. W związku z tym mam pytanie: czym różni się frosted od amazon mist? Bo te dwie rozważam.
amazon według mnie jest bardziej 'wiotka' taka bardziej przewieszająca się i jakby bardziej zielona. Miałam w donicy. Ktoś kiedyś pisał, że jest trudna w zimowaniu
ewa004 13:42, 07 kwi 2014

Marzenko a te nicienie czy te EMA5 z wrotyczem to gdzie zamawiasz ? jaki to koszt ?
Tusiala 13:50, 07 kwi 2014

Śliczne widoczki u Ciebie Marzenko a masz może jakieś pewne źródło i namiary na turzyce i miskanty przez internet? U mnie nic nie mogę dostać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies