Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 19:49, 07 kwi 2014

Sebek napisał(a)
Ana....tak się na to patrzę i przyszedł mi na myśli wiąz Camperdownii - mogłabyś go prowadzić w szeroki parasol, który wybiegłby na podjazd, ale cięłabyś go, żeby auto miało jak przejechać, a dom na przeciwko by zasłonił - pod spodem zmieściłyby się spokojnie wypełniacze Zerknij

Sebek nie wiem, czytałam że wiązy chorują... Zdradzę Wam, że mój M (fariat) powiedział ze on cgce wierzbę płaczącą... myślę jednak że mój wzrok mu to wypersfadował
ana_art 19:56, 07 kwi 2014

emila napisał(a)
Aniu czy mogłabyś mi napisać jakie trawy masz tutaj posadzone zaczynając od prawej.
I co ile centymetrów je sadziłaś.

no i jeszcze jaką szerokość ma twoja rabata tak około licząc od tuji lub jak ci wygodniej podać.

A może wiesz co ile cm sadzić tuje szmaragd aby w przyszłości tworzyły fajny żywopłot.

jako że ostatnio mierzyłam dla kogoś to powiem Ci , że w miejscu gdzie są limki szerokość rabaty to 1,5m, w kierunku traw rozszerza się,sadzone dość gęsto (jak wszystko u mnie) nie potrafię dokładnie powiedzieć co ile
trawy od prawej
miskant gracillimus
turzyca bronzita (tak mi się wydaje)
frosted curls
Moje thuje były sadzone chyba co 60cm
Pawlus 20:13, 07 kwi 2014

Na terenie jednego z toruńskich centrów ogrodniczych rośnie ogromna Kanzan. Przejeżdżam obok niej autobusem. Powinna już kwitnąć więc postaram się w środę wrzucić zdjęcie. Jest przepiękna. Korona tworzy wielki lej.
ana_art 20:16, 07 kwi 2014

Pawlus napisał(a)
Na terenie jednego z toruńskich centrów ogrodniczych rośnie ogromna Kanzan. Przejeżdżam obok niej autobusem. Powinna już kwitnąć więc postaram się w środę wrzucić zdjęcie. Jest przepiękna. Korona tworzy wielki lej.
brzmi intrygująco
Nikita 20:38, 07 kwi 2014

Zaglądam i macham radośnie...
Widzisz Aniu, u ciebie też trawy...i ty się dziwisz, że ja trawkowa też chcę być....(już u mnie pisałam, ale powtórzę jeszcze raz tutaj) wczoraj u Ciebie na wizytówce siedziałam i inspiracji szukałam...a dziś trawki chce kupować!!!!
emila napisał(a)

ana_art 20:44, 07 kwi 2014

Nikita napisał(a)
Zaglądam i macham radośnie...
Widzisz Aniu, u ciebie też trawy...i ty się dziwisz, że ja trawkowa też chcę być....(już u mnie pisałam, ale powtórzę jeszcze raz tutaj) wczoraj u Ciebie na wizytówce siedziałam i inspiracji szukałam...a dziś trawki chce kupować!!!!

a ja wcale się nie dziwie bo one wdzięczne i delikatne jak damy
Bogdzia 21:02, 07 kwi 2014

ana_art napisał(a)
Rh bidule

Podlej rh i potem opryskaj mieszanką o jakiej pisałam , wiesz jaka????Oprysk kilka razy co kilka dni az liście staną sie zielone.
ana_art 21:13, 07 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Podlej rh i potem opryskaj mieszanką o jakiej pisałam , wiesz jaka????Oprysk kilka razy co kilka dni az liście staną sie zielone.

Bożenko pryskałam już kilka razy i podlewałam, teraz wyglądają dużo lepiej, ale w sobotę podlewałam nicieniami i muszę wstrzymać się z nawozami na razie...
Zielona 21:13, 07 kwi 2014

Anet.. widziałaś kanzan Ani-Mi? Podoba mi się. I ma fajny pokrój. I kwitnie. Ale... ostatnio myślałaś o bordowych liściach... więc może jednak buk tricolor? Wiąz proponowany przez Sebka jest efektowny, ale... nie urośnie do góry a z kolei w dół zawsze będzie.... Horti wysokie raczej, więc nie jestem przekonana, czy płaczące drzewo by pasowało w tym miejscu... Delikatnie chciałam tu zaznaczyć (żeby M. się nie narazić), że chwast taki jak płacząca wierzba to.... to by było coś takiego, że sama bym zaczęła płakać

A co ja na to...? Czy ja w ogóle mam prawo się wypowiadać? Jeśli jakiekolwiek mam... to wydaje mi się, że horti by były kontynuacją reszty ogrodu. Stworzyłaby się fajna klamra. Ale... Ty tu rządzisz. Ja tylko posłusznie ustawiam wybrane przez Ciebie klocki
ana_art 21:23, 07 kwi 2014

Martula ja tam dosadnie powiedziałam, wierzba? NIGDY po moim trupie
Kazana wygooglałam, wypinałam, piękny jest, ba nawet wyszukałam w szkółce takiego wielkiego w cenniku mają, jutro zadzwonię czy na pewno
We środę Piotr będzie w Poznaniu a ja będę robiła akcję wykopki no chyba że będzie lało....
a i jeszcze po głowie mi chodzi jarzębina różowa przed ogrodzeniem