Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:46, 01 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Niom, a my, no sorry taki mamy klimat

Bociek bo ci wloski wyprostujemy i wydłużymy rzęski
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:46, 01 lut 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Danusiu... powinnaś napisać... zielenieję z zazdrości

Kurczę Madżen... nie tnij trafek jeszcze... ja w ubiegłym roku przycięłam wcześniej stipy, były żywe, zieleniały - wcześniej czyli w marcu!!! - a potem przyszło -14... i stipy odeszły do krainy wiecznych łowów....
Ale moja buczyznę też podciacham w takim razie... i klonikowi troszkę gałązek przytnę
Buziaki...

PS
My zaczynamy teraz ferie.. też będzie szu szu... w pienińskim zakątku

Aga ja stip w ogole nie wytne, mają być czosnki ze stipami w maju jak z pinterest, więc cięcia nie bedzie. Wyczeszę je tylko tak jak carex frosted curls w ubiegłym roku.
Wytnę część miskantów i rozplenicę gigenteum (czy jakos tak) a poza tym w przyszlym tygodniu mam wyjazdową imprezke i abym z żywoplotem grabowym sie zdązyła uporać. Poza tym za tydzień będe znała prognozę na kolejne dwa tygodnie i bedzie wiadomo jaka będzie temperatura. I jeszcze musze laury w ogrdzie zimowym ciachnąć oraz bugenwillę, więc nawet gdyby mnie swędziały ręce mam co robić

Ja juz nie wiem kiedy mam ferie.... Córka studentka... Wszystko zaleźy od wyników sesji... Narty dopiero w marcu...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:38, 01 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jednak Wrocław to Wrocław, a ja to prawie Alaska Nie mogę z zazdrości.

Danusiu zawsze u nas ok 2 tygodnie wczesniej się robi ciepło co pojadę do Waszawy wiosną to czuje się jakbym była na Syberii na pocieche na wschodzie jeszcze zimniej Gdy kiedys polecialam do Sankt Petrsburga w połowie kwietnia w płaszczyku i połbucikach to było ekstremum... -10 w ciągu dnia... Zatem zawsze mamy lepiej
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:35, 01 lut 2014

Do góry
Ci się stało z Twoim bukiem?
Mam dwa buki (zwykły czerwony i szczepiony tricolor) sadzone jesienią 2012, przeżyły ubiegłoroczne ulewy w mojej glinie. Jedyny problem to ciągly atak mszyc, bez chemii nie dałyby rady. Nawet z chemią było cięzko, co tydzień pryskałam aż sie pozbyłam, walczyłam chyba z dwa miesiace.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:29, 01 lut 2014

Do góry
Macham wiosennie Danusiu. Ja ciachnęlam dzisiaj moje brzozy więc odtrąbiłam sobie początek sezonu
U nas przez najbliższe dwa tygonie mocno na plusie i juz ani grama śniegu. Nie obejrzę się i zakwitna krokusy. Chyba w nastepny weekend poproszę M o skoszenie trawnika. Czy nie za wcześnie?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:24, 01 lut 2014

Do góry
Ewo piekne kompozycje!!!!!

Laur wymarza więc musi zimować w domu w umiarkowanej temepraturze. Nie lubi zbyt wysokiej temp zimą. Mam dwa w donicach, ktore latem wędrują na taras poludniowy, bo to drzewko w południowej Europy.
Ogród cioci 19:20, 01 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Basiu nie ma co wybaczać Ewciu piszę z Beskidów które o tej porze zwykle zasypane po uda: i zamarznięte) Ten sezon zimowy jakiś wyjątkowy jest. Wreszcie południe to południe Krokusy Uleńko rosną faktycznie na południowej stronie pod ścianą więc mają ciepło

Gosia to te krokusy w ogrodzie a nie w doniczce? To juz naprawdę wiosna w tym roku nadeszła? Zwykle sezon wiosenny w okolicach 7-14 marca w Rzeszowie wieszczyliśmy a teraz 1 lutego u Ciebie???
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:14, 01 lut 2014

Do góry
Haniu sprawdź proszę w nadchodzącym tygodniu czy są już przebiśniegi
Macham przedwiosennie
Ogród w skali mikro :) 19:11, 01 lut 2014

Do góry
Pachnie mi to kakao, idę sobie chociaż dobra herbatkę zaparzyć!
Postawić trawkę nad i... 19:08, 01 lut 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...odpukać w niemalowane...zimie już dziękujemy

Odpukalam kilkakrotnie!
Ogród Ewy :) 19:07, 01 lut 2014

Do góry

Cudowne połączenie różowej róży z delikatnym powojnikiem. Zachorowałam w tym roku na purpurowe róże. Min zamówiłam munstead wood!
Ewo a dlaczego piszesz, że laurowiśnie to wspomnienie? Wymarzła?
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:56, 01 lut 2014

Do góry
Ania skoro wzięłaś sprawy w swoje ręce to wkrótce będzie koniec!!!
Śniegu u ciebie niewiele ale od jutra również u Ciebie odwilż ! Tyle śniegu ile Ty masz w ogrodzie, tyle jest u nas w górach... U mnie w ogrodzie zero....
Kondziowy Ogród :) 18:47, 01 lut 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
A to zrobione przezAnie asc hi hi hi

Kondo szok, szok, szok!!!
I napisz mi koniecznie co to za carex, ktory posadziłeś przy strumieniu obok klona. Szok, szok, szok!!!
Ogród do kwadratu 18:40, 01 lut 2014

Do góry
Oj czujemy wiosnę w kościach a właściwie w sekatorkach hi hi ja już dzisiaj pocięłam
Ogród z łezką 18:39, 01 lut 2014

Do góry
Kasiu u mnie wiosna na całego, ale ziemia jeszcze zamarżnięta i na razie nic nie wychodzi.
Blaski i cienie nowego życia 18:35, 01 lut 2014

Do góry
Ula oj trzeba kupić nożyce bo przedwiośnie do nas zawitało. Halnego mam nadzieję u Was nie ma?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:33, 01 lut 2014

Do góry
Irenko prawdziwa wiosna u nas. Powiedz, że zima już nie wróci?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:26, 01 lut 2014

Do góry
Na miejscu w domu piekna pogoda, więc obciachalam brzozy, ktore miiały być long trunk a nie są....
Więc sezon wiosenny otworzyłam. Za tydzień cięcie grabów. Chyba sobie zacznę w tym roku wcześniej wycinać trawy, bo w ubiegłym roku ledwo dałam rady. Zacznę od wycinania w niewyeksponowanych miejscach.

W kościach czuję przedwiosnie!!!! Lece poodwiedzać Was
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:23, 01 lut 2014

Do góry
Kukajacym , zaglądającym, odwiedzajacym macham. Wiosna u nas na całego, ale ziemi jeszcze zamarźnięta.
Na nartach sobie za dużo nie pojeżdziłam... Z sercem na ramieniu dojeżdżaliśmy do Zieleńca, mijaliśmy połamane w nocy drzewa, na miejscu zastały nas nieczynne kanapy bo były okrutnie silne podmuchy. Potem uruchomiono wyciągi, ale cały czas mocno wiało. W drodze powrotnej czekaliśmy na usuniecie kolejnego złamanego olbrzymiego drzewa z drogi. Chyba nie muszę mówić co czułam stojąc w korku pod wielkimi wyginającami się drzewami...

Zdjęcie pewnie do góry nogami..... Bo z telefonu...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:37, 01 lut 2014

Do góry
Zatem trzeba korzystać, że snieg w górach jest, zmykam szu szu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies