Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Doświadczalnia bylinowo-różana 13:30, 29 maj 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Czas na fotki, ale tym razem tylko dla ludzi o mocnych nerwach

Śniadanko, obiadek i kolacyjka Jeśli mszyc jest pod dostatkiem, to pożyteczne owady przychodzą do restauracji Nie wiem, co to za stworzenie, ale mam ich parę na bzie czarnym. Niedługo bez będzie czysty

kanapkę jadłam i stanęła mi w gardle... u mnie tak czereśnia wyglądała. Jestem ciekawa, co to za robaczek.

Czosnki ciemne Atropurpureum widzę masz - bardzo je lubię. Orliki cudne i inne zdjęcia cudne jak zwykle.
Skarbonkowy ogródek 13:19, 29 maj 2018

Do góry
Widzicie to co ja?

Musze teraz uciekać. Wieczorem jak słońce zajdzie wstawię Wam lepsze zdjęcia.

Buzia
Skarbonkowy ogródek 13:17, 29 maj 2018

Do góry
UWAGA Drastyczne

Pacjent przed

Pacjent po

Strzała z niego kiepska wyszła ale myślę ze da się to później skorygować.
Zakręcony ogród 13:16, 29 maj 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
Zakładając,że w kole nie będzie drzewa. To jakbyś to widziała ?

Wiesz co? Tak uczciwie Ci powiem, że bez tego drzewka w kole to ja tego frontu w ogóle nie widzę. Ono tam po prostu musi być
Już nie mówię, że jakaś lipa, ale (wybieram z katalogu ZSP) np.: jarząb mączny magnifica albo klon jawor brilantissimum to powinien być już do strawienia?

gdyby jednak, mimo wszystko nie, to trzeba tradycyjnie: dwóch strażników przy furtce (wiśnie kanzan polecam) [smuteczek]

DorKa napisał(a)

no nie ? co tam trój multiprzestrzenną

trój w zupelności mi wystarczy
już z czwartym wymiarem mam problem, więcej mi nie trzeba
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:14, 29 maj 2018

Do góry
Aleksandra napisał(a)
Witam serdecznie Wszystkich Pasjonatów Ogrodowiska. Prosiłabym o poradę, jak na nowo zagospodarowac dwie rabatki przed tarasem. Stare kompozycje wprowadzały za wiele chaosu i postanowilismy z męzem coś zmodyfikować. Danusiu, czy mogłabym prosić o rzut oka i wskazówki? Z góry dziękuję. Każda krytyka i porady sa dla mnie na miarę złota Chodzi o miejsca, gdzie są dwa polkola, gdzie wczesniej byly berberysy i tawuly + juki, a teraz jest wszystko wykopana. Stawiam na ogrod zadbany i elegancji (myslalam o cisach kulach, na niskich nozkach lub bonsai, ale nie wiem, czy one będą pasowały? A może zmienić ksztalt rabat? Proste linie? Wymienic pozostale rosliny? Jestem otwarta na każde piękne propozycje/kompozycje Chcialabym wprowadzic mniej gatunków/ grupami w ogrodzie, tak jak radzi nasza Danusia

Bylo:

Jest i nie wiem jak byc powinno:

Dziekuje.

piekny ogród na pewno jasny kamyczek ozdobił by ta przerabiana rabatkę pieknie wkomponowałyby sie róże albo miskanty ja uwielbiam Proso Rózgowate Northwind przepiekne mięsiste zielone źdzbła w maju juz pieknie wyglada polecam
Moja glebo terapia 13:10, 29 maj 2018

Do góry
Kurcze dziewczyny mam dylemat. Pierwszy raz zamawiałam roślinki przez neta. Padło na Albamar i wszystko było by dobrze gdybym wczoraj na FB nie przeczytała, że na początku wiosny mieli problem z wirusem HVX a ja właśnie zamówiłam min. hosty .

Niby sprawę rozwiązali, chorą partię zniszczyli,hosty podobno badają a wirus nie dotyczył tych odmian, które ja zamówiłam to jednak pewna doza niepewności jest. I pewnie jak bym to wiedziała wcześniej to bym tych host nie zamawiałam.

A teraz nie bardzo wiem co zrobić, czy powinnam te nowe poddać jakiejś kwarantannie ? Może po prostu je posadzić na jednej rabacie i obserwować ? z tego co czytałam to ten wirus może się uaktywnić nawet po 4 latach, niby nie mam jakiejś specjalnie cennej i wielkiej kolekcji, kilkanaście gatunków i to w większości NN ale mimo to nie chciała bym ich stracić.

Kurcze człowiek im mniej wie tym spokojnie żyje. Teraz do plag nawiedzających mój ogród w postaci opuchlaków, ślimaków, nornic, mszyc i cholera wie czego jeszcze dojdzie wirus HVX.
Ogród to miał być relaks, odskocznia, spokój a wygląda na to że zaczyna być coraz bardziej stresogenny

I takie dwa okazy im na szczęście żaden wirus nie grozi

Ogrodowy song 13:03, 29 maj 2018

Do góry
Ogrodowy song 13:01, 29 maj 2018

Do góry
Skarbonkowy ogródek 12:58, 29 maj 2018

Do góry
anbu napisał(a)

Wiem, że to wyższa szkoła planowania i w zasadzie nie powinnam się odzywać ale...
Wg mnie lewa strona jest super, nie zmieniłabym nic w ustawieniu
Prawa strona ma wg mnie braki w swojej lewej stronie (czy wyraziłam się jasno?)

Nie wiem co to jest - tutaj zaznaczone na czerwono? Wydaje się, że to są dwie kuleczki To coś mi tu nie gra

Aniu , te dwie kuleczki to tak trochę z przypadku tam wstawione.
No właśnie prawa strona całej rabaty...

Skłaniam się do propozycji Asi ( Toszka tez chyba tak myślałaś co?) tylko bez tej jednej kuli pod magnolia. Cisa nazwijmy go roboczo żółtego zostawię tam gdzie jest.
Ogrodowy song 12:57, 29 maj 2018

Do góry
Troszkę słonecznych ujęć.

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 12:56, 29 maj 2018

Do góry
Gutlandia 12:56, 29 maj 2018

Do góry
Agatko dziękuję, chyba załapałam o co chodzi. Najgorsze, że nazbierało mi się innych rzeczy i nawet nie mam kiedy opryskać :/.

Pszczółko/Ewo nie mogłam się powstrzymać .
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:47, 29 maj 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Iwka, Iwka, gdzieżeś Ty? Pozwalam sobie wrzucić fotki rabatki, którą mam dzięki Tobie i Edycie. Młode kłosowniczki na pierwszym planie

super bardzo ładna rabata i trzmielina fajnie tu pasuje cieszę się bardzo że się zadomowiły i rosną

ta hosta o którą wcześniej pytałaś to mediovariegata, bynajmniej pod taką nazwą kupiłam. Tylko mam z nia taki problem, że w połowie lata robi się prawie zielona i już nie jest taka ładna, może ma za dużo słońca, bo tu gdzie rośnie prawie cały czas patelnia.
Tęczowo mi 12:41, 29 maj 2018

Do góry
Tęczowo mi 12:40, 29 maj 2018

Do góry
Tęczowo mi 12:39, 29 maj 2018

Do góry
Droga do spełnienia 12:39, 29 maj 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
To super świerk chyba przystrzyżony ? a co na środku rosnie? to drzewko co nigdy nie pamiętam jak się nazywa?
Ogród do odświeżenia 12:38, 29 maj 2018

Do góry
Dzięki Kasiu

Munstead Wood właściwie ( nie cierpię pisać na telefonie) 3 sezon u mnie:
- słońce od 10 do około 14 może 15
- nie chorowała u mnie ani razu, ale ma przewiewne miejsce
- mszyce łapie rzadziej niż inne,
- kwitnie dość szybko, pierwszy kwiat się pojawił tak jak u Luiski, po ścięciu przekwitłych kwiatów szybko się zbiera do następnego kwitnienia, jak zasilam to kwitnie do listopada nawet
- kopczykuję na zimę
- krzew pomimo ciut wiotkich łodyg jest dość zwarty
- kolor ciut inny niż na zdjęciu, bardzo ciemny, buraczkowy , zapach mniej intensywny niż u Luiski
- duży minus dla niej za olbrzymią ilość kolców

Mariatheresia za chwilę w następnym poście, bo boję się że pójdzie w kosmos
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies