Podłączę się pod ten temat, choć mój problem nie dotyczy wierzby japońskiej. Ostatnio kupiłem 4 ciekawe wierzby na pniu. Ciekawie się prezentowały jak były jeszcze U sprzedawcy. U niego wszystkie drzewka rosną w ziemi, nie w doniczkach. Gdy przywiózł je już w samochodzie widziałem, że niektóre końcówki są oklapnięte Tak, jakby miały za mało wody. Po przesadzeniu je U mnie w miejsca docelowe I konkretnym podlaniu i tak usychają . Czy muszę odczekać ileś czasu żeby się zaklimatyzowały? Dodam że już je trochę przyciąłem bo tak mi doradzał sprzedawca.
O to szkoda, ja któregoś roku też miałam gradobicie.
Także wiem co to znaczy.Tylko wówczas miałam tylko z jednej trony domku posiekane hosty.I to tak trochę tylko
.Z takami opadami, czy siłami natury nie mamy wpływu...
Bonsaja tnę oczywiście sama, nie mogę znaleźć zdjęć, ale jutro go obcykam i wstawię zdjęcia dla Ciebie. Biały ostatnio to mój ulubiony Za miłe słowa dziękuję.
Na froncie zapowiada się coraz lepiej bo runianka już nie choruje Tfu Tfu i jest szansa na zapełnienie dziur między bukszpanami.
Były na jakims wątku dyskusje na temat graba Fastigiaty i Frnas Fontaine. Na tym zdjęciu porównanie Ten 1 to fastigiata a 2 to FF . Niby wszystkie mialy być FF a tu zonk. Fastigiata jest bardziej gęsty i rośnie i wzdłuż i wzszerz i ma większe liście. A FF ma gałęzie wzniesione ku górze jest delikatniejszy i drobniejsze ma listki.
Pachnie, wszędzie bzyczki pracują, co chwila coś zakwita.
Dziękuję, jak Tobie się podoba a wzoruję się też na Twoich rabatach to znaczy, że coś mi wychodzi
Czy biały ostrogowiec kwitnie później niż czerwony?
Ten od korzenia, od Ciebie, niestety nie przeżył zimy, mimo, że rósł sobie i miał liście ale czekam na tego z nasion co wyhodowałam.
I co ja mam Ci napisać jak u Ciebie zanim wsadzisz roślinkę, to się tydzień zastanawiasz gdzie ją usadowić. U mnie to wszystko idzie na żywioł. Mam w ogródku swoje bławatki i polne maczki, bardzo je lubię.
Kasiu, wczoraj w info szukałam nazw moich piwonii i pomieszało mi się.
wiem która SB. i w którym jest miejscu.
Tu mam w innym miejscu kupowana jako małe kłącze, dziś robiłam jej zdjęcie. płatków ma dużo jak SB. ale kolor jest z odcieniem lila.
W/g wczorajszych opisów może być inna.
Ta ciemna moja podobna do Twojej to może Rosenfield, tylko ja mam takie 4 czy 5 szt to nazw musi być więcej.
Jak ten czas goni ! Trochę u nas popadało ostatnio i wszystko goni jak szalone. Krzysztofy wielkie i więcej ich niż w tamtym roku tylko Ice Dance trochę mniejsze przez te susze w kwietniu.