Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Bogdzia 20:52, 16 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Seslerię kocham

Pięknie wygląda i pasuje do hortek. Ja mam wiosenną z czarnymi kłosami, w tamtym roku była śliczna a w tym o wiele gorsza, pewnie trzeba podzielic ale nie mam rozsadnika.
Margerytka40 09:16, 17 lip 2018

Bogdzia napisał(a)

Pięknie wygląda i pasuje do hortek. Ja mam wiosenną z czarnymi kłosami, w tamtym roku była śliczna a w tym o wiele gorsza, pewnie trzeba podzielic ale nie mam rozsadnika.

A tej nie chcesz?
eVka 11:27, 17 lip 2018

Sesleria śliczna, takie łany robią efekt
Margerytka40 12:34, 17 lip 2018

effka napisał(a)
Sesleria śliczna, takie łany robią efekt

Gruszka_na_w... 18:21, 17 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Tak się zastanawiam czy ona ma jakieś wady ,nigdzie nie widziałam starych,kilkuletnich kęp .

Jeśli się dowiesz, to daj znać. Apetyt mi na nią rośnie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 19:05, 18 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jeśli się dowiesz, to daj znać. Apetyt mi na nią rośnie.

Wydaje mi się ,że chyba ją trzeba będzie dość często dzielić bo tempo przyrostu ma imponujące. Ja swoje w zeszłym roku dzieliłam na takie małe pipki bo chciałam koniecznie więcej a w tym roku widać jakie już kępy. Na wiosnę idzie na docelowe miejsce i znów będzie dzielona więc jeszcze trochę upłynie nim przekonam się jak wyglądają takie kilkuletnie
Margerytka40 19:14, 18 lip 2018

Dziś udało nam się tylko trochę prześwietlić lasek za siatką na kwaśnej tzn. M powycinał gałęzie zwieszające się na naszą działkę . Ja przekopałam chyba z 5 rządków z obornikiem i trzeba było uciekać bo lunęło jak z wiaderka. Choiny dalej nie wsadzone
Jutro mają dotrzeć carexy palmowe i dereń controversa.
paulina_ns 19:30, 18 lip 2018

U nas leje cały dzień, dawno tak ogród nie był podlany sesleria ślicznie Ci rośnie
anabuko1 22:45, 18 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

No tak Aniu u Ciebie kwiecia pod dostatkiem ,u mnie teraz już hortki na pierwszym planie,nie mam aż tak kolorowo no ale tak najbardziej mi się podoba. Ukwiecone rabaty to nie dla mnie,ale u innych lubię pooglądać sobie rozmaitości

Kwiecia to u nie jest fakt.cóz zrobić kwiatowa jestem bardzo
Ale od wczoraj to i trawek mi przybyło sporo.ale jeszcze nie posadzone
Margerytka40 22:47, 20 lip 2018

paulina_ns napisał(a)
U nas leje cały dzień, dawno tak ogród nie był podlany sesleria ślicznie Ci rośnie

Dziś u nas w końcu dzień bez deszczu ,wreszcie można było wyjść do ogrodu .Sesleria przeszła moje oczekiwania i rośnie jak głupia,będzie co wiosną dzielić