Pięknie wygląda i pasuje do hortek. Ja mam wiosenną z czarnymi kłosami, w tamtym roku była śliczna a w tym o wiele gorsza, pewnie trzeba podzielic ale nie mam rozsadnika.
Jeśli się dowiesz, to daj znać. Apetyt mi na nią rośnie.
Wydaje mi się ,że chyba ją trzeba będzie dość często dzielić bo tempo przyrostu ma imponujące. Ja swoje w zeszłym roku dzieliłam na takie małe pipki bo chciałam koniecznie więcej a w tym roku widać jakie już kępy. Na wiosnę idzie na docelowe miejsce i znów będzie dzielona więc jeszcze trochę upłynie nim przekonam się jak wyglądają takie kilkuletnie
Dziś udało nam się tylko trochę prześwietlić lasek za siatką na kwaśnej tzn. M powycinał gałęzie zwieszające się na naszą działkę . Ja przekopałam chyba z 5 rządków z obornikiem i trzeba było uciekać bo lunęło jak z wiaderka. Choiny dalej nie wsadzone
Jutro mają dotrzeć carexy palmowe i dereń controversa.
Dziś u nas w końcu dzień bez deszczu ,wreszcie można było wyjść do ogrodu .Sesleria przeszła moje oczekiwania i rośnie jak głupia,będzie co wiosną dzielić