Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród w Alei Lipowej... 12:24, 30 mar 2014

Do góry
Połączenie bieli i czerni mistrzowskie Rosahumusu używałem, ale jakichś wielkich efektów nie było - jednak nie opryskiwałem ziemi, a lałem z konewki, żeby go więcej do ziemi dotarło....
Postawić trawkę nad i... 12:14, 30 mar 2014

Do góry
Ale cudna wiosna u Ciebie Tulipanowa wpadka niefajna - ale i tak są śliczne
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:15, 30 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Jeśli stożek pojedzie na dachu....to ja poproszę fotkę auta!!!
a ja już myślałam że ON jest w Madżenowym ogrodzie
Ogród i nie tylko... 10:59, 30 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Super zakupy, a przy takich nawozach będą rosnąć jak na drożdżach

Niech się stanie Sebuś jak mówisz a właściwie piszesz...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:58, 30 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Justyna - wsadź te patyki do ziemi - nawet jak trochę zwiędną to powinny puścić później

No tak właśnie sobie pomyślałam Spróbować warto
Spotkania nieoficjalne 10:57, 30 mar 2014

Do góry
Spotkanie Irenki z Gosią
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2408-milkowo-moje-miejsce-na-ziemi-czii?page=1850
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:56, 30 mar 2014

Do góry
Fajne spotkanie - pozdrawiam Was
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:54, 30 mar 2014

Do góry
Jeśli stożek pojedzie na dachu....to ja poproszę fotkę auta!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:49, 30 mar 2014

Do góry
Agata - dzięki Mam nadzieję, że latem będzie jeszcze lepiej

Justyna - wsadź te patyki do ziemi - nawet jak trochę zwiędną to powinny puścić później
Co z tym ogródeczkiem począć 10:18, 30 mar 2014

Do góry
Juziu nie ma rady trzeba skarbonkę przeznaczoną na roślinki otworzyć i mandacik zapłacić

Kasiu nawet przyzwoicie wyszłam na zdjęciu ale za te pieniądze należało mi się

Sebek no właśnie żebym chociaż wtedy kupiła co chciała ,a rachunek za zakupy zapłaciłam nie wiele większy niż ten mandat

Beatko
Ale najlepsze jest to że Emusiowi nie powiedziałam że pojechałam do tego Obi ,no bo niby po co miała bym tam jechać 80 km ...po dwie kulki
No ale się wydało

Madziu to tez 100 dostaniesz ...szkoda kasy, ale tragedii nie ma mogłaś przecież 90 jechać

Dobra koniec o mandatach idę zrobić fotki mojej wczorajszej pracy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:01, 30 mar 2014

Do góry
Krysiu zdjęcia nie oddają tego jakie bukszpany ogromne a chęć na nie jest coraz rośnie z każdym następnym. Ale na razie musze zagospodarować jeszcze 10 sztuk co mnie strasznie cieszy

Sebek mimo tego, że mam trochę bliżej cieszę się z jednej strony, że to nadal kawałek drogi. Gdybym miał tak blisko jak np. Marzenka zakulkowałbym się na amen

Gosiu ja właśnie popełniłem ten błąd. Na początku naładowałem sobie 5 takich co ważyły tyle co worek cementu, na końcu ładowania samochodu zdałęm sobie sprawe, że mogłem im ograniczyć bryły korzeniowe, spokojnie te 20 bym zabrał, ale nie ma co płakać i tak jestem ogromnie zadowolony i szczerze się do nich jak głupi do sera
No z takim samochodem to się nie dziwie, że tyle wam weszło, wujek ma bliźniaczeho Forda Galaxy i wiem ile tam się zmieści, możliwości ogromne.
Plan na bardzo daleką przyszłość to samochód z pojemnym bagażnikiem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:00, 30 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ana - wstyd się przyznać, ale nie mam ani jednej limki u siebie.... Jednak z tego co widziałem u innych one właściwie różnią się tylko kolorem kwiatów - bo te są kremowe, a limki na początku zielonkawe. Jak będziesz ciąć taki będziesz miała pokrój

Sebuś jaki tam wstyd! Masz hortki, nie ważne jakie, bo wszystkie są piękne
Ja miałam nadzieję na Limki z patyków Any (ukłony w jej stronę), ale te z wody już więdną Jedyna nadzieja na patyki z ziemi....czekam niecierpliwie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:02, 30 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Ślicznie!
Ogród Magdalenka 23:56, 29 mar 2014

Do góry
Magda - z okazji urodzin wszystkiego co najlepsze!!! I żeby Ci się ogrodowe plany powiodły w 100%

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:31, 29 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Rośliny ogrodowiskowe to m.in
z drzew - ambrowce, wiśnie Umbraculifera, buki, tulipanowce, grujeczniki oraz graby, świerki serbskie, miłorzęby, choiny kanadyjskie
z krzewów zimozielonych to różaneczniki, bukszpany, cisy, szczepione formy świerków, ostrokrzew Golden Gem, cyprysiki groszkowe, trzmieliny
z liściastych zrzucających liście na zimę to przede wszystkim hortensje bukietowe, klony palmowe, derenie, berberysy.
A z bylin i traw to głównie miskanty, carexy, konwalniki, żurawki, runianka, lawenda, hosty, wrzosy i wrzośce
Myślę, że na razie Ci wystarczy

Świetna ściąga, ja też skorzystam
Ogród u stóp klasztoru 22:39, 29 mar 2014

Do góry
tak tak ..koniecznie czekać ANIU...zobaczysz jak pięknie odbije . wyglądaj za punkcikami na spodzie roślinki . ktoś gdzieś pisał żeby nawozić azofoską ...nic bardziej mylnego ..lawenda lubi ubogą ziemię i suchość do imentu .....najładniej rośnie w piasku ., jeszcze nigdy jej nie nawoziłam

SEBEK ---no tak to jesteś wygrany ...pijesz źródlaną .prawdziwą

POLA ---- zdarza się ..a mnie to już zwłaszcza
Mój 4 arowy azyl... 22:37, 29 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Pięknie! U Was wiosna o kilka dni szybsza

a ja sądziałam, że u Was
Szmaragdowy Zakątek 22:32, 29 mar 2014

Do góry
Jak kumpelę denerwują suche kwiatostany, to może je przyciąć tuż pod nimi. Z resztą trzeba czekać, aż pojawią się liście, jak Sebek napisał. Można usuwać teraz suche, najstarsze łodygi.

Bukszpany na rabatce super Hiacynty też, u mnie zachowują się podobnie jak motyle - śpiochy, tylko pączki widać Pozdrawiam.
Ogród u stóp klasztoru 22:18, 29 mar 2014

Do góry
alinak napisał(a)
ufff ale poleciała ....no cóż miło mi bardzo POLA ....to nic cennego to po prostu doświadczenie...

A tak w ogóle to pękła mi dzisiaj rura od ogrodowego kranu i mieliśmy prysznic spod kostki ...pękła na wygięciu z ziemi na ścianę ...no ale mrozu to u nas nie było ...chyba ta źródlana woda ze Skawy ją załatwiła ...cóż myśleć o moim żołądku ...czy on jeszcze istnieje ???

Woda ze Skawy....jak się cieszę, że piję tą co z Leskowca płynie
Szmaragdowy Zakątek 22:16, 29 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Nikita - ja na ogrodowe mam taki sposób, że tnę je dopiero jak wypuszczają liście - u mnie nadal stoją z zeszłorocznymi kwiatami.... Pewnie gdzieś za dwa-trzy tygodnie ruszą i wtedy je ciachnę

Dzięki Sebek...jutro przekażę kumpeli
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies