Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 08:52, 25 maj 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ale mi dałaś zadanie kupulam ja zupełnie gola u podstawy. Na tej fitce stoją wszystkie czyli jakieś 15-17 sztuk chyba

Kiedy urosły sama nie wiem skoro jedna ma teraz Ok 1,2 M średnicy
Na wiosne

I przebarwiona na jesień

Ogolnie jedyna roslina z która nie robimy zupełnie nic

Mam pytanko, jaka to odmiana tawuły?
Podmiejski ogródek 08:51, 25 maj 2018

Do góry
Jakbym potrafiła, to nie byłoby tej całej dyskusji

Ale obiecałam zdjęcia

Gunnera - parzeplin 08:50, 25 maj 2018

Do góry
Ja moją kupiłem jako manicatę tak jak większość a wyrosła tinctoria. Jest piękna, wszyscy ją podziwiają i nie robi mi już różnicy jaką mam. Dla mnie jest wyjątkowa, też dochodzi teraz pod 2 metry i znakomicie się komponuje przy oczku

Ogród z wilkiem zamkn. 08:38, 25 maj 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

ja właśnie maluchy kupuję szkoda mi kasy na duże egzemplarze
sił ostatnio też coraz mniej ,bo wiecznie w pracy jestem .....

ale od 4 dni zaczęłam w końcu drugi bok robić jak na mnie ,to strasznie mi to wolno idzie ,bo popołudniami tylko i niezbyt długo
w trakcie prac ...
..wiem ,że pisałam ,że nowych rabat nie tworzę ale tak jakoś wyszło hihi niech dzieci mają też ładny widok z okna
dostałam od koleżanki paprocie ,irysy ,hosty i takie coś mi wychodzi powoli

buziaki

Hahahah wiedziałam , że nie wytrzymasz dłużej niż miesiąc pracoholiczka ogrodowa hihi
Fajna rabata wyszła, jakie duże buksy!
Ogród wśród pól i wiatrów 08:35, 25 maj 2018

Do góry
jolka napisał(a)

Paulinka, no żebyś wiedziała, że się buszowato robi Ostatnio ktoś tu powiedział, że cisy się miśkowate zrobiły Trawy z grabami też na bogato Coś czuję, że niedługo oprócz plewienia, moim głównym zajęciem będzie cięcie A że Ci się podoba - to mnie cieszy

Munstead obiecana - częściowo kwitnąca, częściowo zapączkowana

Chyba za blisko niej ML posadziłam. Gdyby miało być jakieś tygodniowe ochłodzenie to bym mu przeprowadzkę zrobiła. Ale na upale go nie tykam.

Ajj piękna dzisiaj ma przyjść moja druga, mam nadzieję,że będzie już zapączkowana róża, różą, ale piwonie!!! Wow! Przepiękne, moje coś się strasznie ociągają, chociaż jeden kwiat tej przy tarasie powoli się już otwiera piękne wszystko u Ciebie!!!

Ps. Byłam wczoraj w gołkowicach mają pełno bodziszków miałam dać znać
Mój ogród pod lasem 08:23, 25 maj 2018

Do góry
żegnamy się z rodkami i azaliami .W każdym razie u mnie już kończą

fotki robione pod wieczór więc takie rózne oświetlenie

Koniec
Anna i Ogród 08:18, 25 maj 2018

Do góry
Dalekie kadry

Anna i Ogród 08:17, 25 maj 2018

Do góry
Jaśminowiec Snowbelle

Jan Paweł II ma na prawdę wielkie kwiaty

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:17, 25 maj 2018

Do góry

I hortensjowa. Kiedy te tulipy obcinać, bo nie wykopuję?
Rozpoznawanie chorób i szkodników 08:17, 25 maj 2018

Do góry
Dzień dobry,
proszę o pomoc, czy to fytoftoroza?

Mój ogród pod lasem 08:16, 25 maj 2018

Do góry
Niecięty berberys Admiration,ale za to w końcu czerwonyw ubiegłym roku jak go pocięłam w marcu to cały sezon był zielony a ponoć powinno być odwrotnie- u mnie jak u Makusi

Iza, kilka host dla Ciebie.A co myślisz o tych białych?nie znam nazwy,ale chyba Christmas cookies albo Fire and ice

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:14, 25 maj 2018

Do góry
Pojedyncza sztuka wyglądała tak. Został mi jeden wolny dereń.
Anna i Ogród 08:12, 25 maj 2018

Do góry
Dziś przejrzałam krzaczek i okazało się że zaledwie 3 kiwi rośnie dalej a reszta opadła Szkoda. Było mnóstwo zawiązanych owoców. Najwyraźniej za mały krzaczek by przy pierwszym owocowaniu przetrwało wszystko.

Dzieciaki może spróbują

Jeden jedyny czosnek mi zakwitł. Cieszę się bo to z cebul które 2 lata temu dzieliłam. Może za rok będzie więcej kwiatków

I kwitnie mi ognik. Na razie jestem zadowolona z tej rośliny. Mam 3 krzaczki ale muszę je przesadzić by bardziej wyeksponować. Jeszcze nie wiem jak będę je prowadzić

Ogród wśród pól i wiatrów 08:11, 25 maj 2018

Do góry
I jeszcze pytanie ... zostawić, obserwować, czekać coś mu robić czy wywalić i nie zawracać sobie więcej głowy??
Sama nie wiem

W roli głównej wrzos

Mój ogród pod lasem 08:08, 25 maj 2018

Do góry
Krokusów nie zaplotłam ale mam piwonie. One jakies niefotogeniczne są ,chyba przez ten jasny kolor. No nie potrafie go uchwycić

Ogród wśród pól i wiatrów 08:07, 25 maj 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Ależ Ty masz wypasione żywopłoty! Cudowny grubaśny grabowy. Masz sadzony w rzędzie czy na mijankę. Jeśli w rzędzie, jak osiągnęłaś taką szerokość? Piękny cisowy: z Jakiej odmiany i jeżeli pamiętasz, jak gęsto sadziłaś?

O dziękuję Graby sadzone w jednym rzędzie, dość gęsto. I od początku mocno cięte, a wiesz... jak się tnie, to one się zagęszczają. Szerokość do wyregulowania cięciem. Cisowy żywopłot z hicksii. Niestety malutkie zaniedbanie w cięciu było, i teraz będę musiała go "wyprowadzić na ludzi" W ub roku w ogóle nie cięłam, bo mi się wydawało, że wiele nie przyrósł. W tym roku eM. ciachnął piłą elektryczną, ale za mało, za delikatnie. Tak że w tym sezonie cisa czeka ostre cięcie, bo inaczej wkrótce go nie ogarnę

Jedzono zostawiam Truskawki już słodziutkie

A niedługo mam nadzieję - moje pierwsze, osobiste, własne brzoskwinki

Ogród wśród pól i wiatrów 07:52, 25 maj 2018

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Jola super te pięterka u Ciebie! Graby wypasione a białe funkie baaardzo mi się podobają! One u Ciebie rosną w cieniu? Co do berberysów Maria bardzo mi się podoba ale podobno gorsza w uprawie niż erecta. Gdzieś o tym pisała Pani Danusia...

Hej No, pięterka zielone porosły, czekam aż je jeżówki rozświetlą. Białe funkie w słonecznym miejscu, zazwyczaj w środku lata wyglądały tragicznie i je po prosty ścinałam, a palmę pierwszeństwa przejmowała rosnąca za nimi rozplenica. Ale teraz wdrożyłam plan naprawczy, hehe Znaczy - posypałam dookoła skorupki z jajek, żeby ślimaki ich nie dotykały i nie leję po liściach wodą (linia kroplująca jest tam schowana). Zobaczymy jak będzie

Co do berberysa Maria - owszem, coś mi się obiło o uszy, ze są z nim problemy, ale jak na razie u mnie spoko. Zobaczymy co będzie dalej.

Ze względu na piwonie ciągle się tam teraz koło niego kręcę

Wszystkiego po trochu 07:49, 25 maj 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
I teraz zdecydowanie spokojniej na tej rabacie jesienią przesadzałam szałwie i
większośc mi wyginęła. Szałwie chyba nie lubią przesadzania, albo zrobiłam to za późno. Musiałam uzupełnić w nowe za przetacznikiem nasadzona maleńka hakonka.
Trzeba będzie trochę poczekać na jej urok

Sliczny ten niziutki przetacznik
No i kolory powojników boskie
Ogród wśród pól i wiatrów 07:45, 25 maj 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Ale pięknie, zielono i buszowato u Ciebie nie wiem co zacytować, musiałabym chyba wszystko, każdy zakątek mi się u Ciebie podoba

Paulinka, no żebyś wiedziała, że się buszowato robi Ostatnio ktoś tu powiedział, że cisy się miśkowate zrobiły Trawy z grabami też na bogato Coś czuję, że niedługo oprócz plewienia, moim głównym zajęciem będzie cięcie A że Ci się podoba - to mnie cieszy

Munstead obiecana - częściowo kwitnąca, częściowo zapączkowana

Chyba za blisko niej ML posadziłam. Gdyby miało być jakieś tygodniowe ochłodzenie to bym mu przeprowadzkę zrobiła. Ale na upale go nie tykam.
Jurajski Ogród 07:44, 25 maj 2018

Do góry

lawenda już w blokach startowych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies