A tu Słowianka. A na następnych powojnik bylinowy Arabela. Powojnik bylinowy nie czepia sie podpór więc pędy przewieszają się przez ogrodzenie na jałowce rosnące przy ulicy.
To prawda, .To naprawdę cudne spotkania .Rozmowy nie nudzące, ludzie sympatyczni,Wiedzą,że takie zielone tematy to dla nikogo nigdy nie jest nudą..Wymiana doświadczeń, wiedzy, spostrzeżeń...
I dla oczu tyle pięknych rośli, dekoracji, aranżacji i ogrodowych dodatków.
Jednym słowem ujmując po prostu miodzio
clematis Tajga
Clematis Błękitny Anioł- bardzo mnie urzekł. Jest u mnie 2 rok.
Jeszcze nie za bujny .Ale i tak ładniejszy niż w ubiegłym roku. I cieszy.
Ptaszek ma podwójną, a nawet poczwórną wartość, bo pochodzi z ogrodu Beth Chatto, która w tym roku niestety odeszła. Gdy na niego patrzę, przenoszę się na jej rabaty Życie się kończy, ogród trwa dalej. Tylko czy znajdzie godnych opiekunów?
W Anglii to łatwe, ale u nas? Nie wiem. Gdy umiera twórca ogrodu, często ogród popada w ruinę. Stworzyć ogród na schyłek życia, tylko co, gdy się ono skończy?
Często nachodzą mnie takie smutne przemyślenia.. ale właściwie tworzymy ogród dla siebie, nie trzeba tak smutno myśleć..prawda?
Artemis z Generałem i czymś co mi w kadr wlazło (co to jest???) i widoczek ogólny na dobranoc - w sypialni już czasem czuję zapachy ogrodowe, zależy tylko, jaka pogoda...
No i grabowa. Brakuje jednego miskanta silberspinne. Kupiłam go u Grochowskich, więc po powrocie z wakacji wsadzę. Dosadzone Tawułki japońskie i hortki limki malutkie i nie widać ich przy dwuletnich starszych siostrach , wygląda jakby były dziury puste w rabacie.
Muszę jeszcze uporzadkować żurawki na oobwódki.
z ALLEGRO NAJTAŃSZA WŁÓKNINA Z ROLKI. Nasion nie wymyje deszcze, słońce nie spali, nie trzeba podlewać co chwila.. i w miesiąc nawet przy takich upałach ma się zielona trawkę I mozna po tym chodzić
W tym roku wszystko szaleje , powojnik to 'Betty Corning', przesłodki jest - moja sąsiadka go ma pięknie puszczonego na pień po sośnie, jak mi sie uda to cyknę u Niej fotkę
Aniu dziękuję za wstawienie fotek - ja ciągle w niedoczasie i jeszcze nie wstawiłam
Kasiu wszystko na wariackich papierach było, na ostatnią chwilę
Różyczka obfocona, już powoli przekwita, tylko fotek nie wstawiłam - no to choć różyczkę wstawię
Będzie, będzie Bogusiu ale dziś już nie dam rady - jak do 23 sie nie położe, to się nie wyśpię - no to jutro znowu bedę niedospana
Bogdziu Ty wiesz jak ja sie ucieszyłam jak Cię zobaczyłam , uwielbiam Twój ogród - jest jednym z najpiękniejszych na Ogrodowisku - mam nadzieję, że szybko nadzrzy się kolejna okazja do spotkania
Cudowny ten Twój potwór różany - u mnie już z miejscem nie za ciekawie więc chyba się teraz na miniaturki przerzucę