Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 00:00, 14 cze 2018

Do góry

Pierwszy raz kwitnie mi hortka dębolistna

Miszmaszowa "patio"
Ogród Basi 23:58, 13 cze 2018

Do góry
A tu na ogrodzeniu Solina i Mazurek i znowu Polish Spirit i albo Venosa Violacea albo Night Veil .
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:56, 13 cze 2018

Do góry
Kanty do zrobienia:
Tu koło skrzyń jeszcze została kora do zasypania:

Ogród Basi 23:50, 13 cze 2018

Do góry
A tu Słowianka. A na następnych powojnik bylinowy Arabela. Powojnik bylinowy nie czepia sie podpór więc pędy przewieszają się przez ogrodzenie na jałowce rosnące przy ulicy.
Ogród Małej Mi 2017 23:47, 13 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ale podłogowy błysk!

Wypastowałam na wizytę gości
I niech ktoś powie że nie umiem gości przyjąć
Lady szalet padła.. posadziłam tam piwonię..

Samer Song zyje.. a była obok..

Moja działka na Dębowym Lesie 23:47, 13 cze 2018

Do góry

Ewa777 napisał(a)
Ale super spotkanie miałaś w pięknych ogrodach Wrażenia pewnie niezapomniane

BasiaLT napisał(a)
Takie spotkania są bardzo fajne bo można porozmawiać z prawdziwymi pasjonatami. A to zupełnie inna jakość

To prawda, .To naprawdę cudne spotkania .Rozmowy nie nudzące, ludzie sympatyczni,Wiedzą,że takie zielone tematy to dla nikogo nigdy nie jest nudą..Wymiana doświadczeń, wiedzy, spostrzeżeń...
I dla oczu tyle pięknych rośli, dekoracji, aranżacji i ogrodowych dodatków.
Jednym słowem ujmując po prostu miodzio

clematis Tajga

Clematis Błękitny Anioł- bardzo mnie urzekł. Jest u mnie 2 rok.
Jeszcze nie za bujny .Ale i tak ładniejszy niż w ubiegłym roku. I cieszy.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:44, 13 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Niech ten rudzik, przyjaciel wszystkich angielskich ogrodników zawsze Wam towarzyszy. W ciężkiej pracy i w radości z odpoczynku.

Ptaszek ma podwójną, a nawet poczwórną wartość, bo pochodzi z ogrodu Beth Chatto, która w tym roku niestety odeszła. Gdy na niego patrzę, przenoszę się na jej rabaty Życie się kończy, ogród trwa dalej. Tylko czy znajdzie godnych opiekunów?

W Anglii to łatwe, ale u nas? Nie wiem. Gdy umiera twórca ogrodu, często ogród popada w ruinę. Stworzyć ogród na schyłek życia, tylko co, gdy się ono skończy?

Często nachodzą mnie takie smutne przemyślenia.. ale właściwie tworzymy ogród dla siebie, nie trzeba tak smutno myśleć..prawda?

Ogród Basi 23:44, 13 cze 2018

Do góry
Na pierwszych Polish Spirit a na następnych clematisy na ogrodzeniu od ulicy.Pierwszy chyba Night Veil lub podobnie.
Migawki z ogródka 23:42, 13 cze 2018

Do góry
Mauritius wiosenna

Artemis z Generałem i czymś co mi w kadr wlazło (co to jest???) i widoczek ogólny na dobranoc - w sypialni już czasem czuję zapachy ogrodowe, zależy tylko, jaka pogoda...

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:39, 13 cze 2018

Do góry
No i grabowa. Brakuje jednego miskanta silberspinne. Kupiłam go u Grochowskich, więc po powrocie z wakacji wsadzę. Dosadzone Tawułki japońskie i hortki limki malutkie i nie widać ich przy dwuletnich starszych siostrach , wygląda jakby były dziury puste w rabacie.
Muszę jeszcze uporzadkować żurawki na oobwódki.

Migawki z ogródka 23:38, 13 cze 2018

Do góry
Ashley wiosenna, QoS już kończy, Mariatheresia, Ledreborg
Ogród Basi 23:36, 13 cze 2018

Do góry

Zakwitły żylistki. Kwitną dosyć długo. Owocują poziomki w korytkach na drabinie.
Migawki z ogródka 23:33, 13 cze 2018

Do góry
Miss Fine, Emilien Guillot, Lichfield Angel, Amelie Nothomb uwielbiam, Jalitah
Ogród Basi 23:32, 13 cze 2018

Do góry
Zaczęły kwitnąć clematisy. Zdjęcia z dzisiejszego dnia. Pierwsze na obeliskach zrobionych z przęseł ogrodzeniowych.
.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 23:31, 13 cze 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Ryzyk fizyk. Ścieżka wysiana. Najwyżej nasiona spłyną do sadu po kolejnej ulewie. Ale kiedyś wysiać trzeba, bo znowu zarośnie.

z ALLEGRO NAJTAŃSZA WŁÓKNINA Z ROLKI. Nasion nie wymyje deszcze, słońce nie spali, nie trzeba podlewać co chwila.. i w miesiąc nawet przy takich upałach ma się zielona trawkę I mozna po tym chodzić
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:31, 13 cze 2018

Do góry

Nowe jeżowki green twister:
U Agi - czyli słońce i piach 23:30, 13 cze 2018

Do góry
ag_zie napisał(a)
A jak bym chciała...
od lewej przy koreance - powtórzenie rabaty pod klonem czyli rozplenica i rozchodnik uwielbiam je w zespole
Drzewa - szt.3 lub 4.... hmmm... tu mam problem z wyborem. z racji na to że obok są Nigry to raczej drzewka powinny być zielone, smukłe i co najważniejsze - dla laików ogrodowych z ogrodowiskowych to przychodzi mi do głowy grab i buk. Brzoza odpada.
Te białe krzaczki to trawki - jeszcze nie wiem jakie ale takie srebrzyste (jak u Ren133 Jak ożywić mój szmaragdowy...., ma takie na grabowej
Pomarańczowe krzaczki to jeżówki, te zwykłe.
A z przodu...nie mam pomysłu. Może coś zimozielonego aby w zimie smutno nie było.
Co radzicie? Pomocy!

Aga plan fajny tylko jakie ty trawki widzisz pod tujami?
Ogród, mydło i powidło. 23:29, 13 cze 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Piękny ten powojnik z kielichami, co to za odmiana? Ty to jednak masz rękę do nich, róże też przecudne.

W tym roku wszystko szaleje , powojnik to 'Betty Corning', przesłodki jest - moja sąsiadka go ma pięknie puszczonego na pień po sośnie, jak mi sie uda to cyknę u Niej fotkę

Aniu dziękuję za wstawienie fotek - ja ciągle w niedoczasie i jeszcze nie wstawiłam

Kasya napisał(a)
No właśnie, szkoda ze byłyście tak blisko a ja nie wiedziałam....
Chętnie bym się z wami spotkała
No trudno
A przyszłam pooglądać twoje piekne roze na płocie

Kasiu wszystko na wariackich papierach było, na ostatnią chwilę
Różyczka obfocona, już powoli przekwita, tylko fotek nie wstawiłam - no to choć różyczkę wstawię

sierotka napisał(a)
No nie na wszystkich wątkach cudowne relacje ze spotkania

Będzie, będzie Bogusiu ale dziś już nie dam rady - jak do 23 sie nie położe, to się nie wyśpię - no to jutro znowu bedę niedospana

Bogdzia napisał(a)
Widzę że tez masz potwora rózanego , u mnie podobny tylko inny gatunek. Też było miło Cię poznac i do nastepnego spotkania

Bogdziu Ty wiesz jak ja sie ucieszyłam jak Cię zobaczyłam , uwielbiam Twój ogród - jest jednym z najpiękniejszych na Ogrodowisku - mam nadzieję, że szybko nadzrzy się kolejna okazja do spotkania

Cudowny ten Twój potwór różany - u mnie już z miejscem nie za ciekawie więc chyba się teraz na miniaturki przerzucę
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:27, 13 cze 2018

Do góry
Przedziwny Ogród 23:12, 13 cze 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Bardzo energetycznie u Ciebie, powinno sie zaglądac zawsze jak się ma zły humor.Róże cudne.

Ha ha dobre Mi ogród zastępuje kawę...... Podnosi ciśnienie jak widzę ile mam w nim teraz zaległości....
Różyczki popisują się

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies