Potrzebuję porady bo już sama nie wiem co robić. Mam przed domem taki kawałek terenu który czeka na zagospodarowanie po ustawieniu domku narzędziowego. Mąż najchętniej wysypałby tam kamienie bo dawniej jak rosła tam trawa było pełno mchu. Mnie się to nie podoba.
Tu z boku między kostką a domkiem chciałam coś posadzić, tylko przez większość dnia jest tu cień. Co byście polecili i zeby jeszcze ładnie kwitneło?
I jeszcze co z terenem dojścia do domku?
Kompletnie nie mam pomysłu co tu zrobić
Ja dosadziłabym symetrycznie takie samo drzewo na pniu i starałabym się aby te dwie rabaty przy wejściu do domu miały powtarzające się rośliny może żywopłocik bukszpanowy a w środku szałwie,które już masz i jesienią się rozsieją w połączeniu z trawkami?
znawca ze mnie ...hi hi hi..ale dziękuję za uznanie
z moich obserwacji wynika,że irysy lubią suche i słoneczne miejsca..płytko posadzone można powiedzieć ,ze polożone i przysypane lekko ziemią,bez zadnych wspomagaczy i wody tylko troche podczas długotrwałej suszy..wtedy bedą kwitły jak szalone
Ogród bardzo ładny. Rabaty zadbane.
Dużo różnych roślin . Tak jak mi ja lubię.
Czosnku i u mnie przejwitaja.
Goździki kamienne i ja mam bo je bardzo lubię.
Zapowiada się by ciebie piękny pokaż różany.
A te co już zaczęły to piękne rozyce.
Mam pytanko ..czym tam napis na ławeczce.
Zrobilas od szablonu?
A jak tak.To gdzie ja kupowalas ?
Bardzo ładnie ławeczka wygląda.
Pozdrawiam,
Agnieszko; Dziękuję
Hosty będą nas radować aż do przymrozkow
Te cukinię sialam w kubeczku po połowie kwietnia. Początkowo były be domu na parapecie. Do gruntu też sialam Tak jak i dynie .Te są trochę mniejsze.
Dziękuję za miłe słowa.:₩
Wybierasz się do Beatki ?
Byłam dzisiaj rano na ryneczku po pomidorki, ogórki ,ziemniaki itp .
Ale oczywiście ciągnie na te stanowiska z kwiatami. A oczy same latają po tych roślinach .
I kupiłam taką oto hoste NN .
No takiej jeszcze nie mam. Mała zoltawa.
A już miałam ich nie kupować w tym roku.
I tak przybyła 94 hosta.
Może ktoś ją rozpozna.?
Może kiedyś idę mi się ją zidentyfikować.
Wracam raz jeszcze z prośbą o poradę co posadzić w miejscu usuniętej kostki brukowej obok wejścia do domu.
Bardzo proszę o pomoc, widok szpeci, a ja nie mam pojęcia jak się za to zabrać
no to tyczenie z głowy
jak szeroką ja chcesz zrobić? może tak żeby to drzewko było symetrycznie?
wiesz co - biorąc pod uwagę że rabata obok jest trochę pomieszana to radziłabym podobny styl, rośliny i może ciut symetrii. innaczej na małej odległości będzie b.dużo się działo i będzie wyglądało jak z przypadku.
Nie chce być negatywna, ale teraz czas na przemyslenie
jakieś lampy się tam pojawiły? ?
telefon zmieniłaś czy może aparat wyciągnełaś? bo brak tego zamglenia połowy zdjęcia
a nie wkurza Was ten wystający płot sąsiada?
wiem, że łatwiej się mądrzyć jak się patrzy tylko na zdjęcie, ale jak patrzę na faktury to mam beton, szarość ogrodznia oraz dwa rodzaje drzewa.
coś może trzeba uspokoić ?
No i to by też przemawiało za tym żeby trzymać się już obecnych roślin w ogródku.
ale też wiem że jest tyle pięknych roślin, tyle by się chciało... i wiem, że potem szkoda wyrzucić więc misz-masz robi się coraz większy. Trochę czasu zajeło mi dojrzewanie do takiej decyzji i teraz to do czego nie pałam dużą miłością wywożę bo nie chce wyrzucać ot tak.