Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 18:55, 24 cze 2018

Alicja169 napisał(a)

Co to za kolorowa hortka? I listki też kolorowe? Urocza

To Blue Bird czy jakoś tak się pisze. Jasienia tez jest ładna bo pięknie się wybarwia, a teraz to chyba łapie takie kolory z powodu suszy i upałów.. a może zawsze tak ma??Mam ja tyle lat i nie pamiętam..
Jakbym podlewała kwaśnym nawozem to byłaby prawie niebieska. Ale z braku czasu jest jak jest.
Mala_Mi 18:57, 24 cze 2018

Urszulla napisał(a)

Fajne

Nio.. lubię hosty.. szkoda, że ślimaki też

Przed i po .. ale pasuje opryskać bo łapie szarą pleśń (albo coś takiego) która wykańcza jałowce ..

Katkak 19:45, 24 cze 2018

Mala_Mi napisał(a)

Mnie oszczędza.. czasami kropi.
To ja mogę ci sprezentować to fajne.. sieje się jak głupie, jakaś odmiana dziewanny o drobnych kwiatkach.. lubię to nie wyrzucam wszystkiego, tylko największe egzemplarze

Siewki są zawsze do znalezienia.. chyba 7 lipca jedziemy do Bolestraszyc z Warszawiankami..może dołączysz i przy okazji zgarniesz siewki?

Dzięki Ania, ale nie nada, bo przy dobrych wiatrach 8 lipca będę w Wojsławicach, a na dwudniowy maraton ogrodowy z przyczyn różnych pozwolić sobie nie mogę .
20:03, 24 cze 2018
tak reklamę zrobiłaś że zamówiłam cotton candy na all

ciekawe jakie mikrusy mi przyjda ...ale zamówiłam tez inne byliny na próbę
Mala_Mi 20:09, 24 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nad obrazkami wzdycham, ach ta magia kolorów
Wiesiołki u mnie tylko z ros=złogów, nie sieją mi się wcale....
Agapanta bym przytuliła gdybyś siewki wywalać miała, bo nie mam żadnegoOn wymagający?

Nie wiem z czego się wiesiołki biorą ale co chwila mam ich więcej. I w różnych miejscach.

Pszczółka słusznie zwróciła uwagę na literówkę..to akant.. czy wymagający.. nie wiem.. różnie z nim bywa. Jak sadziłam to grymasił, niektóre padły, a te szaleją i w tym miejscu. Dawałam Gosi i jej wszystkie padły .. a ma rękę do roślin.. Może nie lubić przesadzania.

Mala_Mi 20:12, 24 cze 2018

eee_taam napisał(a)
tak reklamę zrobiłaś że zamówiłam cotton candy na all

ciekawe jakie mikrusy mi przyjda ...ale zamówiłam tez inne byliny na próbę

U mnie po 12,50 ale wielkie sadzonki.. duża donica i aż wyłazi z niej..
I u mnie pada...

Gardenarium 20:14, 24 cze 2018

Trojeść świetna, dobrze że się pojawiła

Instagram Ogrodowiska
20:20, 24 cze 2018
Mala_Mi napisał(a)

U mnie po 12,50 ale wielkie sadzonki.. duża donica i aż wyłazi z niej..
I u mnie pada...

po 10 zł upiłam jeszcz krwawnice rothe i Humelo , przetacznik aztec , kozłówkę , jezówki Green twister i krwiścią taki https://allegro.pl/kwiaty-jak-ogon-wiewiorki-krwisciag-tepolistny-i7148668482.html?snapshot=MjAxOC0wNi0yNFQwNTo0MjozNC44MTFaO2J1eWVyO2IyYzRiZWE2MTZlZmU1ODRiZjExYWE1ZmZjYmY4MTRjYzk2MzY3YjZmYTE5NDI4MmVjZDVlNDE3ZjYyMzcwZmQ%3D jego najbardziej jestem ciekawa

wszystko w ilosciach testowych jak sie sprawdza to albo zamówie wiecej albo bede siac czy dzielić
anka_ 20:21, 24 cze 2018

Mala_Mi napisał(a)

To Blue Bird czy jakoś tak się pisze. Jasienia tez jest ładna bo pięknie się wybarwia, a teraz to chyba łapie takie kolory z powodu suszy i upałów.. a może zawsze tak ma??Mam ja tyle lat i nie pamiętam..
Jakbym podlewała kwaśnym nawozem to byłaby prawie niebieska. Ale z braku czasu jest jak jest.

Moja też w tym roku różowa, jak nigdy. Może masz rację że to wina suszy.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mala_Mi 20:27, 24 cze 2018

Dorota123 napisał(a)
U Ciebie jak zwykle pięknie, chociaż Ty ciągle "to małe, to niskie, to do eksmisji, to pożarte, nooo to ładne" Mój em wczoraj stwierdził, że u tej Anki zza Rzeszowa to jednak ciekawy był ogród, a oczko wodne to miała najfajniejsze. On nie ogrodnik i taka wypowiedź trafiła mu się pierwszy raz. Ja u Ciebie jestem na bieżąco bo Ty masz zawsze ciekawie i kwitnąco w ogrodzie. Pozdrawiam Was

Podziękuje emusiowi Mężczyznom moje ryby zawsze się podobają Kobietom mniej bo niektóre się po prostu ich boją
Sama wiesz, że w ogrodzie co chwila coś się zachowuje nie tak.. szczególnie jak się nie dba za bardzo o rośliny .. żal, tego co się marnuje..