Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:27, 12 cze 2018

Do góry
Bylinowa łąka 21:25, 12 cze 2018

Do góry
Astry alpejskie też rosną bujniej niż się spodziewałam. Zasłaniają krzewuszkę Nana Purpurea w czasie kwitnienia.

Szałwie. Cztery rodzaje. Tylko różowa rozkłada się na boki, więc to raczej nie kwestia stanowiska. Przesadzę ją w łąkę, tam będzie miała dużo miejsca.

Firletka chalcedońska jest widoczna z daleka.

Sadziec. Tegoroczne sadzonki.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:23, 12 cze 2018

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 21:22, 12 cze 2018

Do góry
Nallar napisał(a)

Rwać czereśni nie lubię, ale jeść już tak. Takie w ciemnym kolorze pamiętam z dzieciństwa kiedy odwiedzałam ciotkę. Miała piękny sad z odmianami owoców których teraz już kupić nie można.
Narzekasz że masz mały ogród a ciągle dokupujesz roślinki....U sąsiada je sadzisz?
Ciekawe ile ja Piwonii bym przywlekła z tego miejsca.

Fajne wspomnienia, eh te smaki z tamtych lat
Narzekam, bo serio jest za mały. Kocimiętki posadziłam w miejsce tych, które wyrwałam. Są trzy razy mniejsze od tej kocimiętki właściwej, także luz nawet się zrobił.
Dla Ciebie krwawnica, ożanka i hortensja dębolistna

Ogród niby nowoczesny ale... 21:21, 12 cze 2018

Do góry

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:20, 12 cze 2018

Do góry
Warsztaty PSNWK - Budowa stawu kąpielowego typ III 21:18, 12 cze 2018

Do góry
Zapraszamy na Warsztaty Polskiego Stowarzyszenia Naturalnych Wód Kąpielowych w zakresie budowy stawu kąpielowego typ III.

Odbędą się w przepięknej scenerii naszego ogrodu, który jest w budowie.

Sponsorzy:

Garden Serwis, Hydroidea, Firestone, Biobasen.pl, KorroPlus, Avant Polska, Gardenarium.pl.

Patronat branżowy: Stowarzyszenie Architektury Krajobrazu, Ogrodowisko.pl

Warsztaty przeznaczone są zarówno dla firm ogrodniczych lub budowlanych, które chcą poznać tajniki budowy, jak też prywatnych osób zainteresowanych posiadaniem w przyszłości takiego stawu.

Odbędą się dwie tury warsztatów.

1 tura 11-12-13 lipca 2018
2 tura 8-9-10 sierpnia 2018 zmieniona na 12-13-15 września

Szczegóły znajdziecie tutaj

http://psnwk.pl/warsztaty-psnwk-teoria-w-praktyce-budowa-stawu-kapielowego-typiii/

A tutaj wydarzenie na Facebooku, gdzie również można zgłosić uczestnictwo i śledzić na bieżąco rozwój wydarzeń. Będziemy je relacjonować.

https://www.facebook.com/events/465968050501360/

Plan warsztatów

Formularz zgłoszeniowy
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:18, 12 cze 2018

Do góry
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:17, 12 cze 2018

Do góry

ayesha
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:17, 12 cze 2018

Do góry
Bylinowa łąka 21:16, 12 cze 2018

Do góry
To kępa świerzbnicy. Sporo jej rośnie w łące. Ta akurat w takim bladym odcieniu kwiatów. Mocno się rozsiewa. Jak spotkam bordową knautie, to na pewno ją do siebie zaproszę. Ta roślinka dobrze się tu czuje.

Jednoroczna rudbekia rozsiewa się wytrwale. Wystarczy tylko przesadzić siewki.

Pierwsza tawułka. Może dlatego, że ma najbardziej słoneczną miejscówkę.

Proso rózgowate Heavy Metal. Miało wystawać nad szałwią, ale szałwia jest zdecydowanie bujniejsza. Tu widok od tyłu.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:15, 12 cze 2018

Do góry
Gosiu, jesteś mistrzynią połączeń roślinnych. Bukiety jakie mozolnie wyplatasz na rabatach są iście mistrzowskie.
Dziękujemy za wspaniałe spotkanie...

Ptasi gaj 21:12, 12 cze 2018

Do góry

Kasiu tak jak powiedziałam przegapiłam foty ale nie jest jeszcze tak źle.
Podczepilam ja pod rusztowania.

Jest ładna zapewniam tylko to miejsce nie dla niej.
Ogródkowe perypetie:) 21:11, 12 cze 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Wczoraj kupiłam sobie kolejną różę, pisałam, że mam jeszcze 3 miejsca ale już ciężko z sadzeniem..
Jan Paweł II - śliczny zapach i biała

kolejna do kolekcji tym razem z białym obrzeżeniem liści
i floksy

Mam tą różę, właśnie się wykwitła. Lubię jej delikatny zapach Edenka dla mnie to wiodąca róża i ulubieniec
Ogród niby nowoczesny ale... 21:11, 12 cze 2018

Do góry
No i rabata robiona jesienią. Ta ze śś-mi

Moja działka na Dębowym Lesie 21:09, 12 cze 2018

Do góry
greg66 napisał(a)
Nie przejmuj się trawnikiem, mój jest taki sam, nawet go nie podlewam, raczej myslę aby zostawić tylko część o którą byśmy mocno zadbali a resztę na rabaty przeznaczyć. Chociaż ładna, soczysta trawa to jak wisienka na torcie.

Wcale się nie przejmuję.Jest jak jest,Nie podlewałam go wcześniej.
Wystarczyło mi tego podlewania co mam na rabatach.
Ech, widzę, raczej czyta,że główką ci ciągle pracuje na tworzeniu i wymyślaniu nowych rabat, nowych roślin itp.

Takiego warzywnika nie mam jak u Danusi, i piękny i warzywa duże, dorodne.
Ale to co mam swoje też mnie cieszy
Pomidorki rosną

Czy ktoś wie co to za róza ??Cudna.Jest u mojej sąsiadki.
Taką kupiłabym sobie.Ale nazwy nikt nie wie.

Ogrodowe przygody 21:07, 12 cze 2018

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Ślicznie masz rabaty zrobione. Na pewno bardzo przyjemnie się spaceruje. Kilka odmian mnie zainteresowało, np. James Galway, jaki on w końcu ma kolor, chłodny czy raczej cieplejszy? Ile lat masz First Lady? Moja w ogóle nie trzyma kwiata, wszystko leży.
Iwonko, wracam jeszcze pospacerować i nacieszyć oczy przed spaniem

Dziękuję za miłe słowa cieszy mnie to, bo rodzinka jakoś nie docenia moich starań. Mąż nie lubi róż i jak tylko pochylą się nad trawnikiem kosi kosiarką, na szczęście one jak smok w dwójnasób się odradzają Co nas nie zabije to nas wzmocni
James Galway ma piękne kwiaty, kolor raczej jasnego różu z troszkę mocniejszym środkiem. Określiłabym go w gamie odcieni chłodnej. Jak się przebarwia staje się coraz bledszy i cudnie rozwija wszystkie płatki. Minus to kwitnięcie tylko na końcach pędów, ale u mnie dopiero 2 sezon więc poobserwuję go.
First lady mam szczepioną na pniu, wygląda zjawiskowo, bardzo długo u mnie trzyma kwiaty przy czym rośnie raczej w półcieniu. Ma 3 lata Złego słowa o niej nie powiem to ideał choć nie pachnie
Ogród niby nowoczesny ale... 21:04, 12 cze 2018

Do góry
Grabowa...kolejna ulubiona

Bylinowa łąka 21:03, 12 cze 2018

Do góry
Kolejny upalny i gorący weekend. Niewiele się chciało działać. Trochę pograbiłam podsuszone siano na kompost, ale tylko tam gdzie był cień. Uzbierała się taka górka.

Powyrywałam trochę chwasty, a wieczorem podlewanie prawie wszystkich roślin posadzonych tej wiosny.
Bodziszki koło schodów z malutkich sadzonek w ciągu roku zrobiły się całkiem duże. Będę im szukać innego miejsca.

Tytoń Green ... od Gosi się zaaklimatyzował, a już miałam obawy, że nie przeżyje tych upałów.

U mnie też róże kwitną = całe dwie sztuki. Kupowane jako róża pnąca czerwona. Są ciemnoróżowe, a czy pnące to się okaże. W tamtym roku przesadzone jesienią w nowe miejsce.

Przerwa na kawę... 21:03, 12 cze 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
Eis w stanie trochę bardziej rozwiniętym. Kasya i Jolanka pokazywały ją w takim pełnym rozkwicie. Ja nie mam za bardzo jak zdjęć zrobić.

Tu sesja z ubiegłego roku. Ta róża jest bardzo ładna - jak dla mnie oczywiście )
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6603-przerwa-na-kawe?page=229#post_6

Faktycznie piękna! I pomyśleć, że kiedyś nie lubiłam róż ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies