Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

MirellaB 21:28, 21 cze 2018

Hej Angelika Priv
Makusia 10:04, 22 cze 2018

Angi, a ostrzysz te nożyce? Sama, czy oddajesz do Pana, który ostrzy (jakkolwiek nazywa się jego profesja ). Pytam o nożyce z pofalowanymi ostrzami do cięcia cisów, buksów itp. Moje tępe. Ręczne ostrzenie własnoręczne na niewiele się zdało, wielkiej poprawy nie zaobserwowałam.
BasiaLT 10:19, 22 cze 2018

AngelikaX napisał(a)

Dzięki Basiu Taaa… widziałąm Twóje rabaty, ani jednego chwaścika... u mnie ich na potęgę

Ja tam nie widziałam ani jednego chwaścika u ciebie. Za to u mnie znowu zaczynają rosnąć. Niby sucho i upalnie a im nic nie przeszkadza.
BasiaLT 10:19, 22 cze 2018

AngelikaX napisał(a)

Dzięki Basiu Taaa… widziałąm Twóje rabaty, ani jednego chwaścika... u mnie ich na potęgę

Ja tam nie widziałam ani jednego chwaścika u ciebie. Za to u mnie znowu zaczynają rosnąć. Niby sucho i upalnie a im nic nie przeszkadza.
AngelikaX 12:01, 22 cze 2018

Jak widać chwastom brak wody niespecjalnie przeszkadza u mnie sporo tej bordowej "koniczynki" a rozsiewa się to cholerstwo na potęgę
AngelikaX 12:05, 22 cze 2018

Makusia napisał(a)
Angi, a ostrzysz te nożyce? Sama, czy oddajesz do Pana, który ostrzy (jakkolwiek nazywa się jego profesja ). Pytam o nożyce z pofalowanymi ostrzami do cięcia cisów, buksów itp. Moje tępe. Ręczne ostrzenie własnoręczne na niewiele się zdało, wielkiej poprawy nie zaobserwowałam.

EM jest od takich zabiegów Ostrzy albo pilnikiem, albo tzw "boszką"

Niewiem dlaczego Twoje tępe nadal, może technika ostrzenia nie ta.... proszę znalazłam filmik dla Cię

https://www.youtube.com/watch?v=1IB6CRr0j-s

ps. Ja zauważyłam, że jak za dużo ciacham to sporo obkleja się resztek od cięcia, soków na ostrzach i czasem w trakcie cięcia muszę przeczyścić je i potem już jest ok poprawa spora.

AngelikaX 12:06, 22 cze 2018

MirellaB napisał(a)
Hej Angelika Priv

Już odbieram
Zana 12:06, 22 cze 2018

Ta "koniczynka" to przekleństwo, też ją mam niestety.
Czy przegapiłam fotki obgolonych kulek. Weź wstaw, ja uwielbiam Twoje zielone fryzjerstwo
AngelikaX 12:12, 22 cze 2018

Znam ten ból... najgorsze, że jej korzenie są bardzo kruche i trzeba się namęczyć aby wyciągnąć w całości... próbowałam octem pryskać i d... odrosły i nic sobie z oprysku nie zrobiły...
Kulek nie obfociłam, cyknę na dniach... dziś u nas taka zimnica, że nosa póki co nie wyściubiam... wróciłam dwie godziny temu z zakończenia roku szkolnego mojego pierworodnego (wtrącę, że dumna jestem z niego baaardzo ) a że za "cienko" się ubrałam i d...ka mi zmarzła to rozgrzewam się kolejną herbatą i kawą
SlonecznyOgrod 12:48, 22 cze 2018

AngelikaX napisał(a)

Daria tak kostka jednak, która ladnie spięła całość
Rabata była od początku to ta przy placyku przy tarsie - raczej mało pokazywana, bo na tym placyku-kręgu stoi basen i pratyczie mało widoczna... trawy, klon, serby i niebieskie iglaki są już tu 4 lata, szałwie, vanillki sadziłam zeszłej wiosny... wcześniej wyglądałą tak

No to juz wiem, dzięki za fotki
Teraz kojarzę, ale widok z pawilonem to pomieszało mi ,a do tego obok bujna roślinność.
Teraz wiem, że pawilon został ciasno wkomponowany, co dało efekt już dojrzałości.

A te trawy to gracki ?

A słuchaj, odnośnie studni głębinowej, bo też się nad tym zastanawiam...
W pobliżu mnie jest kilka firm wiercących takie studnie nawet do 300m. Woda zawsze będzie, tylko najwyżej głębiej. W gminie hydrofornia ciągnie wodę ze 100m. Ale płycej też jest woda.