Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:12, 20 sty 2014

Do góry
W oczekiwaniu na lodową pokrywę... i zaskoczenie drogowców wspomnienie niebieskiego sezonu
Zaczynamy od wiosny w domu

i w ogrodzie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:36, 20 sty 2014

Do góry
Danusiu zaklinasz wiosnę hiacyntami?
Idę powklejać niebieskie kwiatki bo je mam
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:33, 20 sty 2014

Do góry
Mini spa brzmi cudnie!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:31, 20 sty 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ten kolor na tle śniegu wygląda bajecznie ja nadal nie mogę uwierzyć, ze masz 3 budrysów
Piękna zima, ale jej nie chcę

Jakich trzech? Hi hi, irenka CIę nie docenia, dałabyś radę i z 10 -oma
Pozdrawiam, chłod sunie do nas.... Powoli ...ale jak się nasunie.... Nie odejdzie długo
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:29, 20 sty 2014

Do góry
Lodowisko do Was nadchodzi... U nas już się schładza...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:24, 20 sty 2014

Do góry
Spektakularne efekty nowych farb!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 01:08, 20 sty 2014

Do góry
Ciągle coś zmieniamy, w naszym życiu i w sobie.....
W Gąszczu u Tess 01:02, 20 sty 2014

Do góry
W Identyfikacji ptaszków nie pomogę ale z przyjemniścią pooglądam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:56, 20 sty 2014

Do góry
A różowy już był?
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:55, 20 sty 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
I oby zima ominęła południe, wystarczy, że jest u nas ...zapraszam na narty - Marzenka wieszczy, że niedługo Zakopane przeniesie się do Sopot hi, hi,
i fajnie nie będziecie przyjeżdżać do Białki tylko na Kociewie na biegówki

Nie tak szybko Tess
Aniu pomarańcz cudowny!
Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:54, 19 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
zobacz ten link
http://robertbroekema.nl/tuinen/moderne-tuinen/fris/
Marzenka wkleiła go u kogoś

Przez Gabisię jestem zauroczona Robertem Broekema, ale myślałam że Bociek chce mniej formalnie, bardziej angielsko?
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:51, 19 sty 2014

Do góry
Syla teraz plac zabaw a co docelowo będzie w tym pięknym ogrodzie zimowym?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:44, 19 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
hahaha w takim kolorze Madżenka będzie miała róże

Oj tak natchnęłaś mnie

Troszkę zazdroszczę śniegu ale mrozu już nie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:33, 19 sty 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
..a i kurteczka tyż fajna
hahaha w takim kolorze Madżenka będzie miała róże
Ogród pod trzema dębami 14:06, 19 sty 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)

Dla Marzenki, aga_szsz i bleebla

Wielkie dzieki ! Na zdjeciach z holenderskich ogrodów maja dużo więcej szczebelków. Namęczyłam sie z konstrukcją na mojego buka aby nim zaslonić pompe ciepla ale jestem z siebie dumna bo jest idelanie płaski i gęściutki.
Teraz przede mną 8 grabow do formowania, więc skoro wystarczy taka prosta konsyrukcja to będe działać

Jeszcze raz dzieki za zdjecia.
Lawende uwielbiam mam jej też bardzo dużo. Dosadziłam u mnie przetaczniki christa i szalwie. Polecam bo to rosliny bezobslugowe a liatra lubi zanikac.
Z kolorow rózowych (purpura) polecam jeżówki i mandragory. W bylinach możesz sie wyedukowac u Małej Mi w "ogrodzie mimo woli"

I tak mysle o woich carexach w przedogrodku. Nie wyrrzucaj i nie zmieniaj, dodaj tylko kostki z bukszpana pod graby , zaraz i wkleje inspiracje.
Drugi i trzeci slajd z tego ogrodu:
http://robertbroekema.nl/tuinen/moderne-tuinen/fris/

A cos takiego powstanie u mnie wiosna w ogrodzie.
http://www.pinterest.com/pin/421579215090382054/
Ogród pod trzema dębami 13:59, 19 sty 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)
Dzisiaj dodaję zdjęcia przedogródka.

Był on robiony na końcu bo układanie kostki się przedłużyło i niestety nie wyszedł jak chciałam.
Kostka jest super, kosodrzewina też mi pasuje ale takie pole turzycy skojarzyło mi się jedynie z polem ryżowym .
Dodatkowo ta okropna studnia na samym środku wygląda fatalnie.
Tak długo jednak nie mieliśmy wody, że jej uruchomienie było dla mnie największa radością całej budowy.

Na wiosnę dosadzimy miskantów aby tworzyły tło wzdłuż całego płotu.
Kazałam też dodać drugi gatunek trawy (Niedźwiedzie Futro) aby całość ożywić ale nadal całość nie zachwyca.
Na większym placyku miała pojawić się też magnolia, jednak jesienią nie udało się trafić na odpowiedni egzemplarz. Teraz już nie jestem pewna czy nie lepsze będzie jakieś drzewo o ciekawszym pokroju.

Przedogródek to zdecydowanie moje największe wyzwanie na ten rok.

Mnie zachwycilo to pole carex morrowi. Juz sie piszę na szczepki do Ciebie jak się rozrosna za rok nie bedzie widać przerw miedzy nimi. Uwielbiam połączenie kostrzewy sinej z kosodrzewiną, wygląda jak z projektu Ulfa Nordfjella Graby teź uwielbiam. Widze że projektanci czerpia z najlepszych na CHFSh

Ps graby fastigata tez kształtuje , jedne w stozki a inne w prostopładłościany. Czy Twoje bedą puszczone luzem?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:48, 19 sty 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)

Hmm...ciekawe jaki byłby popyt na takie żywopłoty? przecież u nas to wszędzie płoty, siatki, mury... Trzeba zacząć uświadamiać społeczeństwo

U nas sadzi sie za siatka... Ja również ni mialam mieć płotu.... Gabiony , cis i trawy.... Ale bym nie mogła trzymać sprzętu na zewnątrz.... Nie wspominająć o ogrodzie zapaskudzonym przez bezpańskie psy.... No i mój poprzedni pies, ktory uciekał z ogródka.... A aktulny nawet jak brama jest otwarta nie wychodzi na droge......

Ale coż poradzic jak obcy pies potrafi mi zostawić niespodziankę na kostce przed furtką.... Nie wpominając o obsikiwaniu moich kul bukszpanowych ktore wróciły zza ogrodzenia do ogrodu.... Każdy pies na sapacerze z włascicielem robi sobie przystanek przy moich grabach (teraz polozyłam większe kamienie na ktore sikaja a nie na pnie) a dawniej na kulach bukszpanowych w żwirku.... Wiosną posadzę berberysy z najwiekszymi kolcami jakie znajdę.... I nie ważne źe obok 12 ha pola na ktorych mozna załatwić potrzebe, polskie psy mogą zostawiać swój slad na cudzych roślinach... Wiec chyba jedynym rozwiązaneim powinny byc chwasty przed płotem?

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:41, 19 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
jaki koszt jest takiego żywopłotu?

Ania widziłam takie jak na filmie w naszym centrum ogrodniczym... Wyoskość 1,5 m, szerokość. 1 m... 1000 zł...... Ale widocznie jest popyt bo już nie stoją.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:40, 19 sty 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Marzenko czy powstał już projekt jak ta pergola będzie wyglądać..Pozdrawiam niedzielnie

Oczywiście ta pergola z gabionami została od razu zaprojektowana prze moją Panią Architekt Krajobrazu. Ale nie dalam rady finansowo ... Pergola drewno+ stal, gabiony z drewnem jako siedziska ....To straszny koszt... Więc te plany muszą poczekać na relizacje..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:53, 19 sty 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Marzenko jak już zaczniesz szadzić takie żywopłoty to ja się melduję jako jeden z pierwszych klientów
Filmik świetnie zmontowany i do tego ten super efekt na koniec. Super!

U mnie dzisiaj -4 i pada deszcz! Wszystko w lodzie

Hi hi to musisz się uzbroić w ciepliwosć bo jakieś 15 lat to jeszcze zawodowo pociągnę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies