Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:56, 26 kwi 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

pięknie Powiedz mi proszę jak Ci się sprawują te świerki? przycinasz je normalnie czy uszczykujesz? jaka to odmiana? Tak sobie myśle że mogą zastąpić moze cisy na pniu.
A trawnik...hmmmm dopiero na takiej przestrzeni widac efekty wertykulatora. Pisardi w poruwnaniu z moją ma już ogromne listki
Ogród z perspektywą na przyszłość 15:11, 25 kwi 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Monia, ale kawał roboty za Wami!!! U mnie też suchej trawy wychodzi cała masa przy wertykulacji, a dopiero parę arów zwertykulowane!
A co ciekawego u Pana Trawki? Na stronie dużo fajnych trawek, ale mi rozmiar doniczki nic nie mówi... Bo bywa tak, że doniczka duża a trawka ma 2 listeczki. Kupiłam dziś na giełdzie u nas carex Ice Dance. Małe jeszcze, ale po 3zł. Poluje na tatarak, ale nigdzie jeszcze nie ma, poza ZC.

M polubił nawet wertyklulację
Zobaczę co Pan Trawka ma teraz. W czerwcu ma naprawdę setki traw. Jak będzie coś ciekawego zrobię fotki.
ps. carex masz bardzo tanio
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:16, 25 kwi 2013

Do góry
Gabisiu, moje świerki na pniu kupowałam u Mykity i Szymańskiego w Dobrzyniu. U nich zazwyczaj jest dużo świerków, cyprysików i tuj na pniu. Planuję ich odwiedzić w przyszłym tygodniu, to dam Ci znać co mają i zrobię fotki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:25, 25 kwi 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Agniesiu ale cudnie u Ciebie
Ale ogromu roboty wiosennej to Wam nie zazdraszczam!

Powiedz mi gdzie kupiłaś te śliczne świerki na patyku?

I ogólnie gdzie można kupić jakieś kule na pniu, bo Kulas nie ma, w Galowicach tylko niziutkie

Buziam!
Ogród Dominiki 12:04, 25 kwi 2013

Do góry
Domi napisał(a)
M. dzisiaj punktował u mnie: przyciął szmaragdy i zwertykulował trawnik. Po prawej "Przed", po lewej "Po":

Wszyscy podziwiają tulipany i krokusy, a ja dla odmiany zachwycę się tujami, które przez wielu są napiętnowane jako cmentarne, a ja je bardzo lubię Marzę, żeby i u mnie był już taki wysoki i gęsty żywopłot . No Twój M. na pewno niezłą ilość punktów już złapał
Mam pytanko odnośnie oprysków: czy robisz je tylko interwencyjnie zgodnie z IPO, czy prewencyjnie też?
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:19, 25 kwi 2013

Do góry
Monia, ale kawał roboty za Wami!!! U mnie też suchej trawy wychodzi cała masa przy wertykulacji, a dopiero parę arów zwertykulowane!
A co ciekawego u Pana Trawki? Na stronie dużo fajnych trawek, ale mi rozmiar doniczki nic nie mówi... Bo bywa tak, że doniczka duża a trawka ma 2 listeczki. Kupiłam dziś na giełdzie u nas carex Ice Dance. Małe jeszcze, ale po 3zł. Poluje na tatarak, ale nigdzie jeszcze nie ma, poza ZC.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:54, 25 kwi 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Podziwiałam sesję z Moniką
sprzęcior wypasiony u was, ale jak masz taki areał, to mus
i jaka fajna wiosna i przede wszystkim magnolia prawie kwitnie, hura

Na tą magnolię to chuchałam i dmuchałam całą zimę, żeby przeżyła - nie mogłam prezentu zmarnować!
Buziam Irenko
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:53, 25 kwi 2013

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:48, 25 kwi 2013

Do góry
I jeszcze pomęczę Was trochę zdjęciami, jak już przemogłam się i wzięłam aparat do ręki

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:45, 25 kwi 2013

Do góry
Tawuła "Gold flame"

Wiśnia "Pissardi"

I moje pierwsze w życiu kwiaty na magnolii - prezent na pierwsze spotkanie z Grupą Dolnośląską dokładnie 22 kwietnia 2012r. Dziewczyny, pamiętacie ???

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:40, 25 kwi 2013

Do góry
Tawuła "Gold mound"

Kocimiętka

Hortensja Limka

I nawet miskant nieśmiało pokazuje pierwsze źdźbła

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:36, 25 kwi 2013

Do góry
Wszytko się zieleni i pokrywa listkami dosłownie z dnia na dzień
Berberys "Bagatelle"

Hakone

Lawenda

Żurawki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:32, 25 kwi 2013

Do góry
Wiosna wreszcie na całego! Wszystkie roślinki przycięte, żurawki i trawki poczyszczone, tylko trawnik jeszcze niezwertykulowany. Po zimie wszystkie trawniki wyglądają masakrycznie, pełno pleśni pośniegowej
Na razie wypróbowujemy nowy wertykulator. Mnóóóóstwo tego suchego wyłazi! M. potem zbierał kosiarką, bo kosz w wertykulatorze był pełny po przejechaniu zaledwie 2 metrów!

Ogród z perspektywą na przyszłość 07:31, 25 kwi 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Zaglądam i czekam na fotki posadzonych bukszpanów, tych holenderskich też Oczywiście jak chłopcy pozwolą
Glinę kochana, to ja mam wszędzie Poczytaj artykuł Danusi o wzbogacaniu gleby w ogrodzie, zanim coś posadzisz na tej rabacie, zwłaszcza bukszpany. Kuleczka wyszła Ci perfekcyjnie

Aga ryłam wczoraj do 21 w ziemi, żeby przekopać 23 runianki i podsypać iglaki. Poczytałam, ale na gliniastej ziemi w jednym miejscu jest napisane, że piaskiem glinę potraktować a w drugim, że kompostem. Co raobić??

Ja wymieniłam ile się da ziemi w tym miejscu i zerwalismy całe nawodnienie, bo za dużo "fachowcy" linii połozyli tam. Chyba z 60 metrów!!!! To dodatkowo dobijało to miejsce. Wszystko jest rozprute. Dziś dokupuję tez carexy ( 20 sztuk) i będa jedna plama między bukszpanami siedziały Kamyszki leżą, bo M wczoraj do zmroku wertykulację robił. Wyszło świetnie. Wyglada trochę gorzej, ale się odbuduje. M wyrzucił około 30 koszy a zrobił dopiero 1/4 trawnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:31, 24 kwi 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

I tę złotą myśl powinnam sobie wyryć na kamiennej tablicy i w głowie też

Nadrobiłam absolutnie wszystkie zaległości u Ciebie (co było nie lada wyczynem) i też mi się wydaje, że Twoja doba ma tak minimum 48h Dzięki raz jeszcze za sobotnią kawkę (bo widzę, że wcięło mojego posta pisanego w sobotę).
A powiedz kochana, czym Ty już pryskałaś roślinki? Na grzyba? Bo doczytałam, że na przędziorki, ale przecież one wylezą z jaj dopiero w połowie maja (wg IPO)? Też się zastanawiam, czy tak profilaktycznie nie zrobić oprysku antygrzybowego?
Podobnie jak reszta towarzystwa czekam na fotki posadzonych bukszpanów, bo wciąż się waham, które kupować...
Buziaki

Pryskałam na grzyba ale ze dwa tygodnie temu topsinem. Teraz mieszanka ortus + to na n
Co dwa tygodnię będę psiukać
Jeśli sprawdzi się lanca na pędraki i opuchlaki to lanca zrobię oprysk. Muszę się spytać IPO jaką mieszankę zastosować ...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:46, 24 kwi 2013

Do góry
To ja doleję jeszcze tego miodku , bo zachwycona jestem! Pięknie kwitną u Ciebie wszystkie kfiatki wiosenne!!! Nacieszyłam oczy Ta jesienna harówka przy sadzeniu cebul teraz dopiero się opłaciła. Jest cudnie, naprawdę wszystko zadbane, wychuchane, wydmuchane
Trzymam kciuki za synusia i nerwy mamusi
Buziaki
Holandia...patrzę......i podziwiam:)..i uczę się :) 14:26, 24 kwi 2013

Do góry
Oglądam jak jakiś ekscytujący serial! Ale wspaniały mieliście wyjazd Irenko! I jakie ogrodowiskowe spotkanie na obczyźnie Pozdrawiam wszystkie szalone ogrodniczki i ich dzielnych mężów !!!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:19, 24 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Marzenko, ja teraz robię tyle, żeby się nie umęczyć. Kiedyś to było nie do pomyślenia, żeby czegoś nie skończyć tego samego dnia choćbym miała do 23 siedzieć w grządkach. Teraz luzik i ławeczka.

Ogród źródłem radości.

I tę złotą myśl powinnam sobie wyryć na kamiennej tablicy i w głowie też

Nadrobiłam absolutnie wszystkie zaległości u Ciebie (co było nie lada wyczynem) i też mi się wydaje, że Twoja doba ma tak minimum 48h Dzięki raz jeszcze za sobotnią kawkę (bo widzę, że wcięło mojego posta pisanego w sobotę).
A powiedz kochana, czym Ty już pryskałaś roślinki? Na grzyba? Bo doczytałam, że na przędziorki, ale przecież one wylezą z jaj dopiero w połowie maja (wg IPO)? Też się zastanawiam, czy tak profilaktycznie nie zrobić oprysku antygrzybowego?
Podobnie jak reszta towarzystwa czekam na fotki posadzonych bukszpanów, bo wciąż się waham, które kupować...
Buziaki
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:55, 24 kwi 2013

Do góry
Zaglądam i czekam na fotki posadzonych bukszpanów, tych holenderskich też Oczywiście jak chłopcy pozwolą
Glinę kochana, to ja mam wszędzie Poczytaj artykuł Danusi o wzbogacaniu gleby w ogrodzie, zanim coś posadzisz na tej rabacie, zwłaszcza bukszpany. Kuleczka wyszła Ci perfekcyjnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:53, 24 kwi 2013

Do góry
Wpadłam nadrobić zaległości, zaczynam od ulubionego bukszpanowego, a tu takie oryginalne inspiracje!!! Kolory Danusiu dobrałaś niesamowite! Tak wiosennie już u Ciebie i te intensywnie zielone cyprysiki!!! Same ochy i achy dziś tu zostawiam i siem inspiruję, bo u mnie puste donice na tarasie stoją. A co najbardziej niesamowite - w tych donicach przetrwały zimę (kompletnie niepodlewane) 3 wrzosy, żurawka Obsidian i horti limka .
Pozdrawiam bardzo wiosennie i lecę do "Ogrodu z lustrem" .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies