Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 23:23, 24 kwi 2013

Sebek napisał(a)
Przepięknie....nie mogę doczekać się tych grabów

A ja niekoniecznie .. Bo coś mam przeczucie, źe będzie pachruszcze....
Madzenka 23:24, 24 kwi 2013

ana_art napisał(a)

ale ŁADNIUTKO skopiuje w przyszłym roku!!!!
pamiętasz gdzie kupowałaś te podróbkowe donice? chcę posadzić trawy i szkoda mi ceramicznych

Poszukam zaraz i wyślę na prive
Madzenka 23:27, 24 kwi 2013

monteverde napisał(a)

Minimalizm a jaki piękny
Ja się zawsze zastanawiałam, po jaki kij Ty posadziłaś tam bambusy? ja powywalałam sumaki, bo już mi taras rozwalały korzeniami, a magnolie bardzo lubię, też już kwitną

A bo miałam w projekcie..... I od początku Żon walczył aby się znalazły w ogrodzie... A ja chciałam graby....
I stanęlo na moim ... Ale bambusy to moja jak do tej pory największa porażka ogrodowa...... W donicach są super ... W ogrodzie zimowym....

Miałam posadzić fargesia a posadziłam Phyllostachys......
Madzenka 23:31, 24 kwi 2013

Wieloszka napisał(a)

I tę złotą myśl powinnam sobie wyryć na kamiennej tablicy i w głowie też

Nadrobiłam absolutnie wszystkie zaległości u Ciebie (co było nie lada wyczynem) i też mi się wydaje, że Twoja doba ma tak minimum 48h Dzięki raz jeszcze za sobotnią kawkę (bo widzę, że wcięło mojego posta pisanego w sobotę).
A powiedz kochana, czym Ty już pryskałaś roślinki? Na grzyba? Bo doczytałam, że na przędziorki, ale przecież one wylezą z jaj dopiero w połowie maja (wg IPO)? Też się zastanawiam, czy tak profilaktycznie nie zrobić oprysku antygrzybowego?
Podobnie jak reszta towarzystwa czekam na fotki posadzonych bukszpanów, bo wciąż się waham, które kupować...
Buziaki

Pryskałam na grzyba ale ze dwa tygodnie temu topsinem. Teraz mieszanka ortus + to na n
Co dwa tygodnię będę psiukać
Jeśli sprawdzi się lanca na pędraki i opuchlaki to lanca zrobię oprysk. Muszę się spytać IPO jaką mieszankę zastosować ...
Madzenka 23:33, 24 kwi 2013

Gardenarium napisał(a)
Marzenko, ja teraz robię tyle, żeby się nie umęczyć. Kiedyś to było nie do pomyślenia, żeby czegoś nie skończyć tego samego dnia choćbym miała do 23 siedzieć w grządkach. Teraz luzik i ławeczka.

Ogród źródłem radości.

Ja już coraz więcej czasu spędzam odpoczywając.... Po dwóch latch inetnsywnej orki... Tylko teraz mam maraton, ktory miał się zacząć tydzień wcześniej....
Madzenka 23:35, 24 kwi 2013

Ewo, Joaska, Syla, Marto, Irenko, Ewo, Aniu, Julko, Monitka, Bogda dziękuję za wizytę !
alinak 00:07, 25 kwi 2013

Marzena ty już na finiszu wiosennej orki ? . to co pracujesz w nocy ...czy co ?.u mnie ciągle niby koniec a tu końca nie widać . opryski i nawożenie trawy w proszku . to zima to deszcze , a teraz u nas 25 st. i nic nie nadaje się do pryskania
monteverde 00:15, 25 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

A bo miałam w projekcie..... I od początku Żon walczył aby się znalazły w ogrodzie... A ja chciałam graby....
I stanęlo na moim ... Ale bambusy to moja jak do tej pory największa porażka ogrodowa...... W donicach są super ... W ogrodzie zimowym....

Miałam posadzić fargesia a posadziłam Phyllostachys......

za pomyłkę się płaci
Urszulla 00:53, 25 kwi 2013

A jakie masz te 2 odmiany Magnolii, bo trochę się ostatnio zagubiłam w Twoim wątku.
Oczywiście że Magnolię trzeba mieć u siebie obowiązkowo
Mala_Mi 01:35, 25 kwi 2013

Magnolie niech rządzą.. cudniaste.. zresztą tak jak i szafirki I z takim pięknym widokiem idę spać To mnie się podoba Dziś pobiegłąm do sąsaidki ogladac jej magnolię, ma wielką i tak pięknei juz zakwitła.. że nie wytrzymałam, musiałam pójsć i sie pogapić Moja żółta ma pękajace paki