Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

juliak 19:15, 23 kwi 2013

Danusiu mam pytanie dot. sadzonek z cięcia bukszpanu. Nie znalazłam na forum w jakiej proporcji mieszać torf z piaskiem oraz czy po posadzeniu podlać czy tylko zrosić? Pomóż proszę właśnie dziś dostałam cały worek ciętych z bukszpanu i nie zdążyłam się przygotować. Aha i czy jeśli dziś nie zdążę wszystkich posadzić to ile dni po ścięciu mogę jeszcze sadzić.
Borbetka 19:16, 23 kwi 2013

Ależ w życiu bym się sama nie domyśliła! Takie oryginalne zestawienie, nie wpadłabym na to. Na Fejsie widziałam, bo muszę tam bywać i tak sobie pomyślałam, że to tak musi być.
Gardenarium 20:21, 23 kwi 2013

Ewa napisał(a)
Danuś poradź jakie kwiaty dałyby radę w donicy na takie słońce mocne południowo- zachodnie.

Pelargonie z kwitnących, lawenda z bylin, trawy też.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:22, 23 kwi 2013

juliak napisał(a)
Danusiu mam pytanie dot. sadzonek z cięcia bukszpanu. Nie znalazłam na forum w jakiej proporcji mieszać torf z piaskiem oraz czy po posadzeniu podlać czy tylko zrosić? Pomóż proszę właśnie dziś dostałam cały worek ciętych z bukszpanu i nie zdążyłam się przygotować. Aha i czy jeśli dziś nie zdążę wszystkich posadzić to ile dni po ścięciu mogę jeszcze sadzić.

Może być pól na pól. Zrosić tak mocno, żeby pociekło do gleby.

Sadzonki owiń folią i przechowuj w lodówce do czasu sadzonkowania.

Instagram Ogrodowiska
juliak 20:29, 23 kwi 2013

Danuś dzięki. A kiedy zacząć je podlewać? Na drugi dzień po posadzeniu czy cały czas rosić?
Kasiek 21:22, 23 kwi 2013

Danus,troche dla duszy i oczupozdrawiam cieplutko.
Gardenarium 08:06, 24 kwi 2013

juliak napisał(a)
Danuś dzięki. A kiedy zacząć je podlewać? Na drugi dzień po posadzeniu czy cały czas rosić?

Z folii zrobić namiocik i on trzyma wilgoć, Codziennie wietrz i nakrywaj spowrotem.

Musisz patrzeć czy mają wilgotno, jak mają to nie podlewaj bo zgniją. Nie ma ścisłego przepisu że codziennie czy co drugi dzień. Ogrodnik musi sprawdzać, To na tym polega

Instagram Ogrodowiska
ZielonaKasia 09:38, 24 kwi 2013

Piękna kompozycja mam tylko pytanko, jak długo wytrzymają jaskry? Szukam, czegoś co wytrwa chociaż do końca czerwca...
zawitka 10:13, 24 kwi 2013

Przepiękne zestawienie . Pozdrawuam .
Wieloszka 10:53, 24 kwi 2013

Wpadłam nadrobić zaległości, zaczynam od ulubionego bukszpanowego, a tu takie oryginalne inspiracje!!! Kolory Danusiu dobrałaś niesamowite! Tak wiosennie już u Ciebie i te intensywnie zielone cyprysiki!!! Same ochy i achy dziś tu zostawiam i siem inspiruję, bo u mnie puste donice na tarasie stoją. A co najbardziej niesamowite - w tych donicach przetrwały zimę (kompletnie niepodlewane) 3 wrzosy, żurawka Obsidian i horti limka .
Pozdrawiam bardzo wiosennie i lecę do "Ogrodu z lustrem" .