Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

Wieloszka 10:55, 24 kwi 2013

Zaglądam i czekam na fotki posadzonych bukszpanów, tych holenderskich też Oczywiście jak chłopcy pozwolą
Glinę kochana, to ja mam wszędzie Poczytaj artykuł Danusi o wzbogacaniu gleby w ogrodzie, zanim coś posadzisz na tej rabacie, zwłaszcza bukszpany. Kuleczka wyszła Ci perfekcyjnie
kwiatholandii 07:31, 25 kwi 2013

Wieloszka napisał(a)
Zaglądam i czekam na fotki posadzonych bukszpanów, tych holenderskich też Oczywiście jak chłopcy pozwolą
Glinę kochana, to ja mam wszędzie Poczytaj artykuł Danusi o wzbogacaniu gleby w ogrodzie, zanim coś posadzisz na tej rabacie, zwłaszcza bukszpany. Kuleczka wyszła Ci perfekcyjnie

Aga ryłam wczoraj do 21 w ziemi, żeby przekopać 23 runianki i podsypać iglaki. Poczytałam, ale na gliniastej ziemi w jednym miejscu jest napisane, że piaskiem glinę potraktować a w drugim, że kompostem. Co raobić??

Ja wymieniłam ile się da ziemi w tym miejscu i zerwalismy całe nawodnienie, bo za dużo "fachowcy" linii połozyli tam. Chyba z 60 metrów!!!! To dodatkowo dobijało to miejsce. Wszystko jest rozprute. Dziś dokupuję tez carexy ( 20 sztuk) i będa jedna plama między bukszpanami siedziały Kamyszki leżą, bo M wczoraj do zmroku wertykulację robił. Wyszło świetnie. Wyglada trochę gorzej, ale się odbuduje. M wyrzucił około 30 koszy a zrobił dopiero 1/4 trawnika

kwiatholandii 07:35, 25 kwi 2013

Na froncie w cieniu runianki pieknie kwitną no i szafirki wychodzą

kwiatholandii 07:39, 25 kwi 2013

Jade w odwiedziny do Pana Trawki, więc wrzuce wieczorem fotki co ma na dziń dzisiejszy ciekawego do wysyłki. W zeszłym roku kupiłam u niego również małą lawendę, a teraz jest 5 razy większa. Mam zamiar kupić 25 szt. i zrobic tą rabatę koło tarasu.

http://trawki.pl/index.php?trawy-ozdobne,7
kwiatholandii 08:15, 25 kwi 2013

W zeszłym roku w czerwcu było u Pana Trawki tak:

Borbetka 09:59, 25 kwi 2013

Monia, gdzie Ty do Pana trawki jeździsz?
Wieloszka 10:19, 25 kwi 2013

Monia, ale kawał roboty za Wami!!! U mnie też suchej trawy wychodzi cała masa przy wertykulacji, a dopiero parę arów zwertykulowane!
A co ciekawego u Pana Trawki? Na stronie dużo fajnych trawek, ale mi rozmiar doniczki nic nie mówi... Bo bywa tak, że doniczka duża a trawka ma 2 listeczki. Kupiłam dziś na giełdzie u nas carex Ice Dance. Małe jeszcze, ale po 3zł. Poluje na tatarak, ale nigdzie jeszcze nie ma, poza ZC.
kwiatholandii 15:09, 25 kwi 2013

Borbetka napisał(a)
Monia, gdzie Ty do Pana trawki jeździsz?

Za Bukiem. Dzisiaj planuję jechać jak nie bedzie lało. Pan prosił o wizytę po 17 więc mam nadzieję, że się wyrobię.
kwiatholandii 15:11, 25 kwi 2013

Wieloszka napisał(a)
Monia, ale kawał roboty za Wami!!! U mnie też suchej trawy wychodzi cała masa przy wertykulacji, a dopiero parę arów zwertykulowane!
A co ciekawego u Pana Trawki? Na stronie dużo fajnych trawek, ale mi rozmiar doniczki nic nie mówi... Bo bywa tak, że doniczka duża a trawka ma 2 listeczki. Kupiłam dziś na giełdzie u nas carex Ice Dance. Małe jeszcze, ale po 3zł. Poluje na tatarak, ale nigdzie jeszcze nie ma, poza ZC.

M polubił nawet wertyklulację
Zobaczę co Pan Trawka ma teraz. W czerwcu ma naprawdę setki traw. Jak będzie coś ciekawego zrobię fotki.
ps. carex masz bardzo tanio
Milka 15:28, 25 kwi 2013

Moniko kusisz
widziałam sesję z Wieloszką i twoje buksiki, po minach widać, że było wspaniale