Jak zaczyna kwitnąć to jest taka jak na zdjęciach, w miarę rozwijania staje się jaśniejsza. Ta rośnie przy ścianie domu od strony wschodniej. Ja taka niepoprawna romantyczka jestem to i romantyczne miejsca tworzę, bynajmniej tak mi się wydaje.
Stipa wygląda świetnie we wszystkich kompozycjach, ja ją bardzo lubię. Hakonka też mi się bardzo podoba, tyle, że u mnie nie chce rosnąć mam zbyt kiepską i suchą ziemię.
Pokrzywy posadź jak sobie ludki nóżki poparzą to szybko się oduczą.
z drugiej strony jeśli jest mega sucho [bo pewnie asfalt się nagrzewa i osusza teren] to sadzenie krzaczków mija się z celem. No to może płocić jakiś tani ? Ostatnio modne w BE są takie z drewna, może nie super piękne, ale .... pewnie w miarę tanie.
Edit: taki jest modny ostatnio w przestrzeni miejskiej. U nas w miejscowosci ktos taki tez ma, tyle ze taki 2m i to juz wygląda na serio mało ciekawie.
daj znac to usune, tylko nie cytuj bo wtedy się nie da usunąć już.
Ta rózyczka na siatce to Lavender Lassie kupiona w ogrodniczym za ok.7 zł.
Ta za fotelem to prawdopodobnie Voyage
"Masz takie piekne roze, ze po co jeszcze Tobie wypasiona Laguna."
i tu oplułam ze śmiechu monitor , jakbyś na własne oczy zobaczyła taką Lagunę to też by Ci się po nocach śniła. Taką ma Viva
Moja ma spartańskie warunki i po mimo moich zabiegów nie ma lekko. Innego miejsca jej nie znajdę, nawet ma już ogromną podpórkę, tylko kiedy ona ją zapełni? Zdjęć nie ma, bo to istny koszmar.