Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 18:39, 19 cze 2018

Owsa nie wyrywam. Dobrze się komponuje.Przetaczniki też maja swobodę.

Czosnków przybyło.

A ostróżka osiągnęła gigantyczne rozmiary.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosiek33 21:44, 19 cze 2018

Cudny czas szczególnie gdy deszcz padał u Ciebie.
Gruszka_na_w... 22:01, 19 cze 2018

Gosiek33 napisał(a)
Cudny czas szczególnie gdy deszcz padał u Ciebie.

Nie padał od ponad dwóch tygodni, ale cienia jest więcej.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 09:22, 20 cze 2018

Powiem Ci jeszcze HAniu, że w Twoim wątku lubię jeszcze to, że do zdjęć dodajesz komentarz, który jest równie interesujący jak samo pismo obrazkowe. Dla mnie niejednokrotnie to skarbnica wiedza, bo znacznie częściej zdarza mi się patrzeć na obrazki "nie rozumiejąc" ich zawartości U Ciebie wszystko zawsze jak przy tablicy (ciekawe dlaczego )
Gruszka_na_w... 15:18, 20 cze 2018

Makusia napisał(a)
U Ciebie wszystko zawsze jak przy tablicy (ciekawe dlaczego )

Ty nie bądź taka dociekliwa, bo się doczekasz biało-czerwonego paska.

Dostałam wiadro czereśni. Na dworze nieziemska duchota. Leżę pokotem i podjadam.
Pysznogłówki jeszcze stoją. Liatry też.

Taras obrośnięty trawami- przyjemnie pachnie drewnem rozgrzanym w słońcu. Wybrałam już rozmiar bambusowych rolet. Będzie trochę więcej cienia.

Byliny i trawy rozpychają się na czosnki i te nie zawsze mogą utrzymać pion.

Być motylem, choć na chwilę...Kosmosy jakieś niskie w tym roku. Nie zarastają innych roślin.

Cienisty zakątek

Kasya 15:25, 20 cze 2018

Jak zjesz całe wiadro to nie wstaniesz
Ale piekne widoczki sprzyjaja polegiwaniu
Gruszka_na_w... 15:44, 20 cze 2018

Kasya napisał(a)
Jak zjesz całe wiadro to nie wstaniesz
Ale piekne widoczki sprzyjaja polegiwaniu

Cały dzień byłam w biegu. Dla odmiany po południu mogę być w poziomie. Całe szczęście, że laptop znosi pozycje półleżące.

Garażowa czeka na kwitnienie hortensji. Bardzo dobrze rośnie tam turzyca SS

Na zapłociu kwitnie Candlelight. Annabelki jak zwykle mają spore kwiatostany.

Kiedy pierwszy raz zakwitły mi te lilie, byłam przerażona ich jaskrawością. Teraz mi pasują. Ożywiają monotonie zieleni. Rhapsody przeniosła sie z kwiatkami na wyższy poziom.

W głębinach odnalazł się łubin. Rozchodniki olbrzymie też zakwitną wcześniej.

inka74 17:17, 20 cze 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Haniu - jak bardzo oskubujesz pomidory z listków?? Jesteś kolejną osobą na forum, u której widzę prawie gołe łodygi pomidorów. Musze bardziej temat zgłębić bo ja tylko od dołu je tak robiłam i ograniczałam ilość odnóg.
Gruszka_na_w... 21:14, 20 cze 2018

inka74 napisał(a)
Haniu - jak bardzo oskubujesz pomidory z listków?? Jesteś kolejną osobą na forum, u której widzę prawie gołe łodygi pomidorów. Musze bardziej temat zgłębić bo ja tylko od dołu je tak robiłam i ograniczałam ilość odnóg.

Liście zabierają cenne składniki pokarmowe. Dla przebiegu fotosyntezy nie potrzeba ich tak wiele. Dodatkowo są potencjalnym źródłem chorób grzybowych. W miarę wzrostu krzaczka usuwam te dolne liście, bo roślina na kolejnych pietrach wytwarza nowe.Pomidor to bardzo żarłoczna roślina. Lepiej, żeby większość pary szła w owoce.
Prześlij mi na priv dane adresowe. Są już nasionka
Kasia_CS 23:02, 20 cze 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W głębinach odnalazł się łubin. Rozchodniki olbrzymie też zakwitną wcześniej.

Haniu. a cóż to za zjawiskowa różyczka?? ostanio jakąś podobną odkryłam na forum (teraz umknęła mi nazwa), bardzo ciekawa jestem czy to ta