Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Makao_J 13:25, 18 cze 2018

Znowu czymś nas zaskoczy?
Aska 16:26, 20 cze 2018

Angeliko, czy mogłabyś podać mi dokładną nazwę tego drzewka, jeśli oczywiście pamiętasz. Bardzo, bardzo chciałabym je posadzić u siebie.
Kasiolaaa 21:54, 20 cze 2018

Angela trawy u ciebie to jakies super giganty ml ile ma lat
AngelikaX 08:35, 21 cze 2018

Ml mam od zeszłej wiosny, prawdopodobnie pytasz o Gracki - mam 4 lata - fakt są potfffory, czas przesadzić, ale od samego rozmyślania nad tym zabiegiem bolą mnie ręce, a gdzie dalej
AngelikaX 08:36, 21 cze 2018

Aska napisał(a)
Angeliko, czy mogłabyś podać mi dokładną nazwę tego drzewka, jeśli oczywiście pamiętasz. Bardzo, bardzo chciałabym je posadzić u siebie.

Asiu to Buk Purpurea Pendula
AngelikaX 08:37, 21 cze 2018

Makao_J napisał(a)
Znowu czymś nas zaskoczy?

A gdzie tam? Nic się nie szykuje
AngelikaX 08:40, 21 cze 2018

Makusia napisał(a)
Porządki poremontowe, czy co tam teraz Koleżankę zajmuje? Jakiś nowy projekcik może?

Porządki poremontowe na szczęście mnie ominęły - firma specjalizująca się w tym ogarnęła temat co mnie niezmiernie cieszyło
Ale rozglądanie się za dodatkami w łamanej zieleni/turkusie to czasowo zajmuje nie powiem, że nie
Poza tym weekendowo wyjazdowo u nas trochę było, a od poniedziałku gardło dokucza - po "przygodzie" na jesieni trochę mam cykora w tym temacie , więc dziś mam umówioną wizytę u lekarza

AngelikaX 08:41, 21 cze 2018

Aska napisał(a)
Angeliko bardzo podobają mi się Twoje hortensje anabel. Chcę posadzić je u siebie. Czy one wytrzymają w pełnym słońcu? Czy jednak wolą półcień?

U mnie rosną w pełnym słońcu
AngelikaX 08:41, 21 cze 2018

effka napisał(a)
Cóż powiedzieć, piękny dojrzały i zadbany ogród. Trawa idealna. Woda i regularne koszenie robią swoje. Pozdrawiam

Dziekuję i także pozdrawiam
AngelikaX 08:50, 21 cze 2018

Mylka napisał(a)

A co to znaczy 'spory rachunek za wodę'? Jeśli możesz to proszę napisz ile mniej więcej kubików wody albo w zł wychodzi za m-c podlewania. Większość ludzi twierdzi że woda jest tak droga że tylko i wyłącznie podlewać ogród należy wodą ze studni. A ja podlewam swój ogród ( jeszcze nie mam trawnika) wodą z wodociągu i nawet jeśli pomnożyłabym to razy 5 to i tak uważam że nie opłaca się kopać studni. Nie ma u mnie jeszcze kanalizacji i może przez to woda taka tania i nie żal lać z kranu bo rachunek śmiesznie niski...

Ogród wspaniały. I na pewno nie byłby taki piękny gdyby nie Twoja ręka. Projekt to nie wszystko, o kondycji roślin decyduje przecież właściciel dbając, nawożąc itp, Twój ogród piękny w każdym sezonie.

Monia, w maju na sam ogród (mamy osobny licznik ogrodowy) zużyliśmy 50m3. Ceny wody są naprawdę różne - ja za "miejską" wodę do domu muszę zapłacić aż 14zł/m3 gdzie cena wody to "tylko" ok 4 zł reszta to koszty oczyszczania, ścieki itd... dlatego licznik ogrodowy jakoś nas od tych kosmicznych rachunków ratuje ( co nie znaczy, że to jest mało) dla porównania moja siostra mieszkająca zaledwie 20km ode mnie za m3 płaci 2,5 - 3 zł(mają własną oczyszczalnie - jeszcze, bo i to ma się zmienić jak podłączą im wodociąg)

Czy opłaca się kopać studnie - i tak i nie - czynników jest wiele

Ogród i ja dziękuję za uznanie - wczoraj pociachałąm wszystkie daniki na froncie - poszło sprawnie - zdecydowanie szybciej niż w przypadku kulek cisowych, bukszpanowych czy cyprysowych