Qulleczka
15:21, 20 cze 2018

Asiu planuję odebrać trochę z tego terenu co mam, szczególnie właśnie darń
i chwasty i to wywalić, na resztę nanieść dobroci i wymieszać z tym, co pod spodem. Więc teren trochę się obniży.
Szczególnie, że nie mogę za bardzo szaleć z poziomami, bo dom jest niżej niż te drzewa, a przecież nie chcemy, żeby nam cała woda spływała w stronę domu (jak teraz)
Więc wolę trochę ogrodzić, dosypać dobroci przy drzewie dla roślin okrywowych, a poza tym odgrodzeniem nieco niżej wyrównać trawnik.
Straszliwie to skomplikowane z tą darnią
Ale wygląda na to, że rozumiem. Tam pod brzozami (prawa górna część mojego rysunku) jest właśnie mnóstwo barwinka, paproci, bluszczyku i trochę roślin skalnych jak np. rozchodniki. A przy samym płocie dywan z konwalii
Czy to jest właśnie teren zadarniony?
O takie coś?
I czy w takim wypadku ogrodzić aronie (1), tamto szaleństwo zostawić po prostu niech sobie tam we własnym zakresie rośnie (2) i tylko posprzątać do pewnego momentu i dbać, żeby nie wylazło na trawę (3)?
I wtedy bez ogrodzenia, niech to będzie płynne przejście?
O tak:
A co z takimi plamami chwastów jak na pierwszym zdjęciu na niebiesko?

Szczególnie, że nie mogę za bardzo szaleć z poziomami, bo dom jest niżej niż te drzewa, a przecież nie chcemy, żeby nam cała woda spływała w stronę domu (jak teraz)

Straszliwie to skomplikowane z tą darnią

O takie coś?

I czy w takim wypadku ogrodzić aronie (1), tamto szaleństwo zostawić po prostu niech sobie tam we własnym zakresie rośnie (2) i tylko posprzątać do pewnego momentu i dbać, żeby nie wylazło na trawę (3)?

O tak:

A co z takimi plamami chwastów jak na pierwszym zdjęciu na niebiesko?