Posadź sporo roślin, które mają liście przy ziemi, np funkie, jesienne zawilce, liliowce . Ładnie zacieniają ziemię i nie wyparuje tak szybko wilgoć, poza tym liście nie pozwolą przebić się chwastom.
Ewo mój trawnik już jest żółty i mocno szeleści jak się po nim chodzi. Zdjęcia są z przed kilku dni. Miło mi, ze podoba Ci się mój busz.
Miałam i ja deszczyk w ubiegłym tygodniu, ale to za mało, na drugi dzień ziemia była już całkowicie sucha, ale trawnik troszkę odżył tyle, że już jest z powrotem suchy. U mnie wyschnięty trawnik w lecie to norma. Róże kwitły mi pięknie, na młode trzeba jeszcze poczekać. Trzy dni do tyłu podsypałam wszystkie róże nawozem do róż, liczę na powtórne mocne kwitnienie.
Basiu zapomniałam, że kiedyś taką chętna bylam bardzo się cieszę jak już będzie blisko do wysyłki to daj cynk.
Mój powojnik który zawsze zaczynał kwitnienie na przełomie lipca i sierpnia też zakwita.
Z tej pięknej wiosny nalezy się cieszyć ale deszczu by się też przydał wysycha szybko.
Jestem teraz na działce i jadę ok godziny 15 do domu tutaj sos zrobiłam i jadę znowu robić.
Ty masz mniej czasu, a u mnie wreszcie zwalnia, wystawianie ocen zmierza ku końcowi. Dzieciaki wreszcie odpoczną. Zwłaszcza starsze. A ja? Hm... Mając Ich od rana do wieczora... Ale i tak nie mogę się doczekać. Człowiek lubi zmienność, teraz cieszę się ogromnie na wakacje, bieganie boso po ogrodzie, a pod koniec sierpnia z radością pomyślę o wrześniu
Pięknie Ci przerastają rośliny przez kamienie, wiesz? I ten Baron tak ładnie u Ciebie wygląda, choć nie przepadam za czerwonym w ogrodzie Pozdrawiam ciepło!
Aj ale pięknie u Ciebie ślicznie! Asiu napisz mi proszę co to jest na zdjęciu z różą aphrodite? Bardzo podoba mi się to połączenie, a planuje zakup właśnie tej róży i już wiem z czym ją połącze, jeżeli pozwolisz zgapić?
Nie mogę teraz zrobić jakiejś nowej fotki, więc wsparłam się starą. Ale sprawdziłam na stronie producenta wymiary: 212cmx66 cm. To ten w oddali.
Narazie wiosną wsadziłam tam różę James Galway, która nie mogła sobie znaleźć miejsca Ale powiem szczerze, że zamówienie już poszło wczoraj. Takie:
- dwie Ilse do szpaleru Bonik pod ogrodzenie i jedna do puszczenia na dom(jak uda mi się przekonać M.)
- dwie Artemis na frontową
- Munstead Wood,
- Ascot
- Leonardo da Vinci.
Z niższych będę miała wybór, a wyższą kupię na jesieni Kiss me Kate, bo wtedy będzie dostępna w jednym ze sklepów, a napaliłam się na Nią W tym sezonie zostanie James. A może na stałe? Zobaczę , bo mam obawy, czy tam dla niego nie jest za dużo słońca, a on z opisów dedykowany do cienia. Czy da radę na słońcu?
Dzięki za podpowiedzi!!!
Tutaj szykuje sie miejsce na ognisko/palenisko. Będą dwa gabiony, ławeczki i kamyczki.
I ogarnąć muszę jeszcze tą część mojego pola, czyli zrobić rabaty posiać trawkę
Zerknij do Nicol, wczoraj pisałam o zasadzie cięcia stozków. Zasada jest taka sama dla buksów i cisów. Te trzy strzały proszę zapuszczać na pękato!
Proponuję także ten pierwszy stożek zrobić najniższy, drugi zrobic ciut wyższy, a trzei niech będzie najwyższy - powstanie kompozycja mniej więcej różnica we wzroście powinna być 1/4 lub 1/3.
W swojej firmie zostalem zobligowany do zajecia sie trawnikiem i roslinami. Prosze o porade, co moge zrobic aby widoczne na zdjeciach drzewka przywrocic do zycia? Nie wiem nawet jaki to gatunek, mam wieksza wiedze odnosnie trawnikow z racji poprzedniego zawodu. Prosze o pomoc i porady, szefowa patrzy