Hosta przyciągała wzrok
Dużo różnych gatunków drzew i krzewów. Niestety źle wyeksponowane
Zauważyłem ciekawą kompozycję:
Z uciętego pnia "wyrastała" wiklinowa wstęga:
Dziękuję za niedzielne fajne spotkanie
Funkia Sum & Substance to duża hosta.
Żółknie na słońcu.Ale w całkowym cieniu może być zieleńsza.
A pomyłki niestety się zdarzają .Sama tego doświadczyłam i nawet dalej doświadczam, jak coś dokupuje .Z nimi to rożnie jest.Zresztą w innych roślinach tez..
Hosty
Fiona też za panią chodzi i obchody robi
Frie and Ice a za nią Wolwerine
Kasiu cieszę się bardzo, ale to był pomysł mojego małego wtedy jeszcze Synusia i nazwaliśmy je schodki Maksia, były pod starym domem.
Musieliśmy to skopiować w nowym ogrodzie i mamy te do bujaka. Lubię jak ogród nie jest "płaski". Zaraz lecę zobaczyć
Na ścianach budynku - muzeum ( pustego ale obsługa jest) zamontowano rury z talerzykami w których rosną rośliny. Niestety kolumny mocno zachwaszczone, ale pomysł ciekawy.
Ogród japoński tylko z nazwy. Szkoda, że już po terminie kwitnienia rododendronów i azalii bo było ich wiele.
Piękne pierwiosnki jeszcze kwitły
moja ostatnia podróż to Wilno.
Oczywiście nie omieszkałem odwiedzić miejscowego Ogrodu Botanicznego.
Tylko kilka ciekawostek ponieważ gród daleko odbiega od moich wyobrażeń o takim miejscu
Ogródek warzywny:
Powiecie mi może jak uratować taka roślinę? Jak z tego sadzonki się bierze?
Przyznam się bez bicia, że chciałam zrezygnować z niej i nie dbsksm ( też i z braku czasu wcześniej) teraz zmieniłam zdanie.
Rena ja też muszę kupić nowy aparat i jakoś nie wiem jaki czy lustrzankę czy jakiś cyfrowy.
Dziękuję za miłe słowa i odwiedziny. Nigrum został tylko 1 a miałam z 15 szt.
Piwonie jeszcze kwitną
I ja się cieszę.
Zapomniałam zapytać ciebie, czy ten obficie kwitnący karminowo- różowaty powojnik to może Madame Julia Correvon ?? On faktycznie kwitnie całe lato ??
O ten: - to jest twój
Ewo, ogród nie do poznania, wszystko bardzo się rozrosło. Podziwiam rabatę pod orzechem, wszyscy mówią, że pod orzechem nic nie rośnie, a u ciebie bujnie i soczyście.