Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 15:19, 13 cze 2018

Do góry
cyma2704 napisał(a)
Mireczko szałwia rzeczywiście piękna i jaka wyprostowana.
Główkowatego nie dokupuj za wiele, mnoży się bardzo. U mnie z 50 sztuk, chyba jest 5 razy więcej. W dodatku, jak się nie zetnie wszystkich główek, to rozsiewa się wokół.
Stipie wyskub suszki, będzie ładniejsza, zakwitnie z pewnością.
Rozplenice z Twoich nasion ładne, nawet rudbekia przyśpieszyła.
Pozdrawiam i dużo czasu na ogródkowanie życzę.
Zosiu też mnie szałwia cieszy. Po tym zeszłoroczny cięciu nie bardzo odbiła i martwiłam się, ale jest ok. Wyobraź sobie że moją Magesti coś zjadło od korzeni. Wszystkie siewki wywaliłam.Ech życie ogrodnika.
Ps. Suszki już wyskubane.
Typografia ogrodu 15:18, 13 cze 2018

Do góry
Zakrecona napisał(a)

Witaj Asiu! Trafiłam do Ciebie za namową Makadamii i przez moje murki, buu...

/original.jpg[/img]

W jaki sposób obrobiłaś swoje, że są takie ładne? No i Mąż straszy, że takie murki po kilku latach będą miały zacieki i glony. Jak się spisują Twoje w użytkowaniu?
nasze mury maja kilka lat. Murowane orzez mojego eMa z bloczków betonowych i boczków zasypowych. Jeden fragment muru ma upierzenie z blachy a tam gdzie blachy nie ma po tynkiem nalozona jest płynna folia- takabjak dale się pod prysznic pod płytki. Nic się z tym nie dzieje. Białe murki się oczywiście brudzą ale myjemy je myjka i czasem odmalowujemy.u ciebie widze będzie prosto bo niedość ze niski murek to wystarczy mu tynk jedynie i gotowe
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 15:07, 13 cze 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Nie, Aguś, ode mnie miałaś dzwonek Pink Octopus I Sylwia dokupiła ci tego samego
Spoko, nie przejmuj się. Ja ostatnio też wybitnie udowodniłam, jaką mam sklerozę, ale się nie przyznam

Ta fioletowa z przodu to ożanka czy szałwia?
Wierzba japońska po przesadzeniu 15:06, 13 cze 2018

Do góry
Witam,
zauważyłem podobne zjawisko u siebie, w ostatnich dniach mimo regularnego podlewania (nawadnianie kropelkowe co 2 dzień + obfite podlanie pod korzeń 1xtydzień) liście zaczęły brązowieć. Wyjątkiem w szpalerze jest 1 drzewo które jeszcze nie zrobiło sie brunatne (mam nadzieję że to widać na załączonych zdjęeciach).
Dajcie znać czy należy się tym w jakiś sposób zająć czy cierpliwie obserwować z nadzieją że wróci do swojego normalnego stanu.

Pzdr
D.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 15:02, 13 cze 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)

U mojej mamy rosną w dość cienistym miejscu, u mnie na patelni.

Tytoń Lime Green

Ty masz ten seledynowy tytoń! Jaki on wysoki? Będą nasionka?

Małymi kroczkami do celu... 14:52, 13 cze 2018

Do góry
Iwona100 napisał(a)
Co za psina . Kolce różane widać jej nie przeszkadzają .
Przypominam sobie ,że też czytałam o New Dawn ,że bardzo śmieci.
Palenisko piękne.
Paula ,a czy jesteś zadowolona z seslerii jesiennej? Czy po zimie ją przycinasz?

To jest pies terminator połowę gnojówki z wiadra mi wypiła, więc kolce jej nie straszne co do New Dawn dobrze,że dziewczyny w czasie uprzedziły to zamówienie uległo zmianie co do seslerii jesiennej Iwonko jak tylko masz miejsce nie zastanawiaj się tylko kupuj, będziesz na pewno z niej zadowolona bezproblemowa, szybko przyrasta, pięknie w słońcu świeci, pasuje do wszystkiego no poprostu ideał tak ja ją ścinam wiosną, no i jak kwitnie to też wycinam jej kwiatostany jakoś bardziej pasuje mi nie kwitnąca

A to moja terminatorka, psoci strasznie, ale jak jej nie kochać

Typografia ogrodu 14:49, 13 cze 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a lipa przed założeniem na nią "stelaża" i przed przycięciem wyglądała w ubiegłym roku tak (irysów już nie ma). a może wiecie co to za lipa?

Witaj Asiu! Trafiłam do Ciebie za namową Makadamii i przez moje murki, buu...

/original.jpg[/img]

W jaki sposób obrobiłaś swoje, że są takie ładne? No i Mąż straszy, że takie murki po kilku latach będą miały zacieki i glony. Jak się spisują Twoje w użytkowaniu?
Sezon 2017 u Hanusi 14:48, 13 cze 2018

Do góry
Basiu, To jajo, to jajo kosa. Nie było zalęgnięte, i już je było czuć. Może sam kos je wystawił za burtę, żeby mu w domu nie woniało.

Z opadów się cieszę jak nigdy. W szklarni porządnie wczoraj podlałam na rabatach jest porządek w miarę, a trawnik. niech nabiera zieloności. On u mnie nie jest święty, i go nie polewam specjalnie, chyba, że przypadkiem. Ale barwy nie stracił, więc, chyba go nie uśmierciłam.

Ukojenie 14:47, 13 cze 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Hortensje na frontowej masz niesamowite!!

Twoje tez tak urosna. Zobacz:
Koncowka lipca 2017:

Czerwiec 2018 jeszcze przed posprzataniem:

Czerwona linia rysowana od gory skrzynki na slupie i mozesz jeszcze popatrzec, ze przecina slupek ogrodzenia.
Wiadomo nie co do centymetra ale teraz anabelki siegaja mi ramion potwory
Między polem, a lasem. 14:35, 13 cze 2018

Do góry
Czekaj, ale czytam, że akurat na tym kółku też mokro!

kawa8002 napisał(a)

A nie dałoby się postawić tej ławeczki na drugim kółku? Tym z magnoliami, które i tak muszą stamtąd wylecieć?
Między polem, a lasem. 14:26, 13 cze 2018

Do góry
Czyli dla jasności.
To byś zostawiła:

a to zdjęła?

A co ze ścieżką? wolałabym, żeby została
Sezon 2017 u Hanusi 14:15, 13 cze 2018

Do góry
Basiu, mikołajki trzeba sadzić bardzo małe. One mają długi palowy korzeń, oferowane duże rośliny słabo się przyjmują. Oczywiście masz u mnie zaklepane nasion ka. a i pod jesień może i mikro sadzonki się znajdą. Chociaż w ubiegłym roku dość wcześnie kwiatostany ścięłam.

Małgosiu, a masz miejsce na piwonie? Jak jest trzeba posadzić.

Izabelko, na ogłoszeniu się skończyło. Dziś woda była i w kranie i z nieba kropi.

I z tego najbardziej się cieszę, ogród od razu ma więcej życia! Tylko trawnika nie kosiłam, bo trawa prawie wyschła, a tam gdzie jest, to tylko nożyczkami trzeba.

Ogród pod lasem 14:03, 13 cze 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Coś się na ulewę zbiera, więc szybko polatałam i popstrykałam komórką. Przepraszam Kwaśna jeszcze rozgrzebana, środkowa też, trochę pracy mnie jeszcze na nich czeka. A tak na bieżąco to zostały chwasty i obrzeża, bo po wertykulacji i nawożeniu trawa rośnie jak opętana.

[img size=640x480]]

I za , czy na tych fotkach te kremowe wielkie kępy to jakiś krwawnik? stary czy to nowy nabytek? Takie wielkie kępy kupiłaś?
Róże w naszych ogrodach 13:46, 13 cze 2018

Do góry
Lady of Shalott

Aquarell

Aphrodite

Jude the Obscure
Mój ogród pod lasem 13:42, 13 cze 2018

Do góry
Mam I ja!

Może ie za wielkie ale za to po 7 zł
Ogród pod lasem 13:41, 13 cze 2018

Do góry
Coś się na ulewę zbiera, więc szybko polatałam i popstrykałam komórką. Przepraszam Kwaśna jeszcze rozgrzebana, środkowa też, trochę pracy mnie jeszcze na nich czeka. A tak na bieżąco to zostały chwasty i obrzeża, bo po wertykulacji i nawożeniu trawa rośnie jak opętana.

Róże w naszych ogrodach 13:39, 13 cze 2018

Do góry
Voyage
bold text
Nn

Voyage

Boscobel

New Dawn
Ogrodowe skarby 13:35, 13 cze 2018

Do góry
Dziewczyny dziękuję
Róże w naszych ogrodach 13:31, 13 cze 2018

Do góry
Uwielbiam oglądać Wasze róże, są cudowne! A to kilka moich
Comte de Chambord

Nostalgia

Lady Emma Hamilton

Jubilee Celebration
Ogrodowe skarby 13:31, 13 cze 2018

Do góry
I dwa Wojtusie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies