Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogrodowa przygoda Łukasza II 07:52, 31 lip 2017

Do góry
Bardzo, bardzo podoba mi się twój ogród,
Niby schematyczny a pełen bylin, pełen kolorów i roślin , które i ja bardzo lubię
Masz przepiękne i dużo liliowców.Ja też je uwielbiam i mam sporo
Lilie, jeżówki, floksy, i widzę ostróżki wielkie ..pięknie to wszystko się u ciebie prezetuje.
Ogród Małej Mi 2017 23:36, 30 lip 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

u mnie tak samo hortensje wygladaja ...pierwszy raz takie wzory na nich widze ...ja udaje ze tego nie widze bo bym osiwiała w minutę jakbym chciała sie tym przejmować

ten rok mocno nie ogródkowy rosliny nie maja tej swojej lekkości i wigoru i mam wrazenie ze kazda roslina sie siłuje z pogoda i plagami żeby tylko przetwać do kolejnego sezonu.

Żeby hortensje... na foto akurat są floksy.. różom wycięłam całe gałęzie bo denerwowały.. cepeliada
Ogród ogląda sie w tym roku z daleka.. idą upały to i z daleka niedługo nic nie będzie.
Ogród Małej Mi 2017 23:32, 30 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Chcesz floksów?

Lubię floksy, ale szukam czegoś co nie posmakuje draniom.. jak na razie nie zalałam niczego czego nie jedzą

Na razie i tak nie posadzę, może kiedy sie uśmiechne o sadzonki..

Floksowe niedobitki.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:18, 30 lip 2017

Do góry
Floksy i hortensje za kółkiem......

Ptasi gaj 23:01, 29 lip 2017

Do góry
wrzucę dzisiejsze foty tak prawdę mówiąc nie mam co cykać bo róże w opłakanym stanie, jeżówek nie mam floksy po deszczu to katastrofa mam białe i różowe.
Lawenda przekwita, krzaki jakieś tam kwitną, no i cynie zaczynają u mnie kwitnąć ale jeszcze nie wszystkie.
Trawy też dają czadu.

Lilie wodne się rozrastaja i nieustannie kwitną.

Za ta lilia - chyba mi nie będzie dane oglądać jej pełny rozkwit.
Musiałam dzisiaj trawy szczególnie proso powiązać bo po tym deszczu pochyliły się.

Chyba obgryziona georginia.

Skąpana w słońcu 22:12, 29 lip 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ciężką robotę teraz robisz, trzymam kciuki aby szybko Ci poszło. Kwiecia masz cudownego ogromne ilości tak jak lubięPozdrawiam

Oj Małgosiu, czuję ta pracę w kościach. Potrwa to chyba dłużej niż myślałam. No cóż, takie mam siły a nie inne. Kwiecia kolorowego mam dużo a teraz bierze mnie na większe stonowanie i będę przerabiała rabaty. Ta praca chyba nigdy się nie skończy.

Cudnie pachną floksy

Czubajkowy Ogród 20:55, 28 lip 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Witaj Dorotko Ładny ten zakątek z ławeczką piękne powojniki, róże, jarzmiankę dopiero poznałam tutaj na forum i bardzo mi się podoba z chęcią będę zaglądać do Ciebie a z roślin, które mam i kojarzą mi się z babcią i z wakacyjnymi wspomnieniami to malwy i floksy pozdrawiam

Monia, bardzo mnie cieszą Twoje odwiedziny, zapraszam jak najczęściej Dziękuję za ciepłe słowa. Ta ławeczka to było wieloletnie marzenie, które udało mi się spełnić w ubiegłym roku, uwielbiam ją. Również jestem wielbicielką floksów - może jutro uda mi się zrobić im małą sesję zdjęciową. Może, bo na razie leje i leje ... Pozdrawiam ciepło
Ogród z łezką II 10:11, 28 lip 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Bardzo Ci dziękuje, tak zrobie
Podkosiłam i przy okazji powyrywalam chwasty na pół metra, poszukam jeszcze te floksy u Ciebie

I dobrze będzie

Jak nie znajdziesz, daj znać. Wtedy poszukam i Ci wkleję zdjęcie.
Czubajkowy Ogród 09:40, 28 lip 2017

Do góry
Witaj Dorotko Ładny ten zakątek z ławeczką piękne powojniki, róże, jarzmiankę dopiero poznałam tutaj na forum i bardzo mi się podoba z chęcią będę zaglądać do Ciebie a z roślin, które mam i kojarzą mi się z babcią i z wakacyjnymi wspomnieniami to malwy i floksy pozdrawiam
Ogród Małej Mi 2017 00:22, 28 lip 2017

Do góry
Wyprowadzam się w Bieszczady... mogę mieć w ogrodzie tylko floksy, ale niech będą takie jak trzeba.. i w dodatku jest tam ładnie. Przez szybkę auta.. szkoda, że nie zrobiłam fotek z serca Bieszczad.. ale tam goniłam na czas..
Ogród Małej Mi 2017 00:19, 28 lip 2017

Do góry
Z hektarów floksów mam kilka pojedynczych sztuk..

Dalie atakowane przez ślimaki i co sie da.. walczą i są słabe.. pojedyncze kwiatki do fot

Jakbym miała czas to na łopacie poszło by co najmniej 1/4 won.. moje odetki.. z wielkiej kępy wypierdek.

Świetne te hosty.. trochę podżarte przez ślimaki.. ale ładne. Bordowe łodygi.. i więcej nie mam, bo nie mogę patrzeć na ten ugór.. po prostu nie mogę.. że zarośnięte, że zielsko to mi nie przeszkadza, ale te plagi egipskie mnie doprowadzają do szewskiej pasji.. W Bieszczadach floksy takie że aż gały mi wychodziły jak je widziałam, a u mnie takie byle co.. i nie sądzę by tam ktoś bardziej o to dbał.. wiejskie ogrody.. Zimy maja w górach lepsze to dziadostwo im wymarza? Nie kupują w szkółkach roślin i nie ściągnęli sobie tego gówna nie od opanowania? Ależ mam nastrój.... lepiej było nie wychodzić do ogrodu..

Ogród Małej Mi 2017 00:05, 28 lip 2017

Do góry
Niestety byłam w pracy... a na "bandżi" nie skoczę bo się bojam Serio.. nie lubię rzeczy na które nie mam wpływu..... dlatego jako pasażer też jestem OKROPNA!

Dziś było polowanie na czarownice.. 2 godziny polowałam na opuchlaki.. poryczałam się nad stanem mojego ogrodu .. takiego badziewia to w życiu nie miałam, a nie raz musiał radzić sobie sam.

Koronki łowicie to pikuś.. zero artystycznej duszy w tym.. 50 % roślin mam ochotę wykopać i wywalić, nie mam tylko kiedy.. może i dobrze, bo w nerwach można zrobić dziwne rzeczy..

To jeszcze łądne.. floksy.. te k..wy żrą wszytko!!!Depcząc za opuchlakami nalazłam na ogromnego jeża.. ogromny bo chyba już taki nażarty tym gównem.

OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 17:13, 27 lip 2017

Do góry
Jana napisał(a)
Marba ma takie same oko jak ja i zwróciła uwagę na te same rośliny, co i mnie zaintrygowały piękne zakupy, ten floks też mi chodzi po głowie, widziałam w zestawieniu floksy różowe i fioletowe i pięknie to wyglądało

Jasno różowe floksy mam zamiar podebrać mamie na wiosnę i może właśnie tak je skomponuję.Nazwę trawy podałam post wcześniej.
Ogród z łezką II 16:23, 27 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

Możesz, swoje przecież też przesadzałam. Najlepiej w październiku, zetniesz za długie, oberwij liście i do dołka ze świeżą ziemią. Od razu zakopcuj aż do wiosny.. Podlewaj, gdyby było sucho. Wiosną rozkopcujesz wtedy co inne. I już

Zdarzało mi się latem przesadzać, ale wtedy to loteria...może się nie przyjąć. Chociaż mnie się zawsze udawało Pastellę przesadzałam ze 3 razy...zawsze latem Jesienią powodzenie gwarantowane

Bardzo Ci dziękuje, tak zrobie
Podkosiłam i przy okazji powyrywalam chwasty na pół metra, poszukam jeszcze te floksy u Ciebie
Liliowo i kolorowo:) 16:10, 27 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Niemożliwa jesteś

Mam takie ciemniejsze floksy, zobacz u mnie, niedawno pokazywałam swoje. Może Ci się te moje najciemniejsze nadadzą? Ukopiemy

Chodź do mnie i czytaj.

Podkoszone ufff, jeszcze dwa wory chwastow powyrywalam przy okazji, plewic nie umie z ta noga bo niestabilna jestem, zaraz pędze i zobacze i poczytam
Skąpana w słońcu 14:29, 27 lip 2017

Do góry
Przepiękne widoki ogrodowe floksy jeżówki i róże cudnie połączone .

co to za róża? kupiłam ostatnio taką bezimienna tylko szczepioną na pniu

ewsyg napisał(a)

Przepiękne widoki ogrodowe floksy jeżówki i róże cudnie połączone
Liliowo i kolorowo:) 13:48, 27 lip 2017

Do góry
Niemożliwa jesteś

Mam takie ciemniejsze floksy, zobacz u mnie, niedawno pokazywałam swoje. Może Ci się te moje najciemniejsze nadadzą? Ukopiemy

Chodź do mnie i czytaj.
Liliowo i kolorowo:) 13:19, 27 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przepięknie Ci już hortki kwitną Danusiu. A duet z różowymi floksami to mistrzostwo świata!
Jednak skoszony trawnik w ogrodzie od razu porządek wprowadza.

O różach Ci u mnie odpisałam.

Buziak

Dopiero kilka tak kwitnie bo czekam na reszte, bardzo je lubie bo z nimi najmniej pracy a zdobią ogród do jesieni. Jeszcze musze kupić floksy taki ciemny fiolet. Floksy tez z nimi pracy nie ma, haha ostatnio mam odchył w tym kierunku. A trawnik skoszony to podstawa, ide zaraz podkosic bo to tez zaraz inny efekt, chodz nie wiem jak mi to pójdzie z tą ortezą) Co innego koszenie bo trzymam się kosiarki jak chodzika haha) Robokop w akcji)
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:41, 27 lip 2017

Do góry
Ja wiem Iza, że to nie Twoje floksy podziwiałam

Ja nie jestem rodowitą Ślązaczką, chociaż na Śląsku mieszkam już kupę lat. Jak zaczęłam pracować w szkole, w pierwszym roku, uczyłam także fizyki. I pamiętam jak sprawdzałam pierwszą klasówkę...
Pytanie : przykład cieczy mieszających się
Odpowiedź : woda + brena

Do sąsiadki leciałam po wytłumaczenie
Moja działka na Dębowym Lesie 23:01, 26 lip 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Aniu, wszystkiego najlepszego z okazji imienin
Piękną kolekcję liliowców i lilii masz. Pewnie zapach w ogrodzie nieziemski
Masz tak dużo powojników. Którego byś poleciła do towarzystwa dla Eden Rose?

Ewuś , dziękuję bardzo
Przez kilka lat notorycznego dokupywania lilii i liliowców juz się tego uzbierało.
Clemków trochę też mam.
Paradoks...
Przy łuku z jeden strony posadziłam Eden Rose, kiepsko rośnie, myślę ja przesadzić w inne miejsce,A tam dać jakąś pnącą i powojnik o średniej barwie,
Ale polecam powojnik Ville de Lyon,Warszawską Nikę, Etoile Violette,Jacmani, Mme Julia Correvon..

Floksy
[]
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies