dobrze ze fotki przed deszczem cyknęłaś a ta księzniczka bedzie tez i u mnie ...burgundy Ice wyleci ...to juz postanowiłam
YL i Barcy Bussel przytule do rózanki ...bo jako solowe egzemplarze na rabacie sa za kiepskie ...na ich miejsce bede szukac takich co maja pokrój i wigor kwitnienia jak nowalis ...ale purpurowy kolor ) może znasz takowe ...bo ja bede przeszukiwać internety bo jak juz zaczełam ta rewolucje M chetny przesadzać ...nie krzyw sie nawet to ide na całośc ))
Było extremalnie
Po półgodzinie rów , który jest głęboki i był pusty, wylał na mostek
Byłoby gorzej gdybyśmy grabiami nie wyławiali tego co napływało z wodą
A cieszyłam się, że pada
Wbrew pozorom ziemia napiła tu gdzie miękko tylko na 10 cm głębokości, reszta wody poszła rowem
Co dzień rano robię obchód po ogródku, teraz niepodzielnie królują róże. Nawet pokusiłam się o policzenie ile ich mam. Za pierwszym razem pomyślałam, że wynik jest niemożliwy. Zaczęłam od początku, wyszło tak samo. Przegonione 80 sztuk róż. Dużo z nich to młode egzemplarze, jedną nową ukatrupiłam podlewając w upał wodą z węża, niby starałam się nie lać po roślinach ale u mnie taki gąszcz, że nie zauważyłam. Za miłe słowa dziękuję.