Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Rododendronowy ogród II. 18:01, 13 mar 2014

Do góry
Bogdziu, wszystkiego najlepszego i duuużo zdrówka

Ogródeczek jagody99 17:54, 13 mar 2014

Do góry
Piękne te cyklameny - mnie też ostatnio kusiły, ale jednak się nie dałem
Wilcza Góra 17:39, 13 mar 2014

Do góry
Wiosna i do Ciebie zawitała Pięknie jest
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:37, 13 mar 2014

Do góry
Nikita napisał(a)

Zaraz zaraz coś mi chyba umknęło.....jakie kartonowe cięcie.....poproszę o replay....bo jak wiesz to teraz dla mnie bardzo na czasie temat....

Tutaj jest
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=251

Ale jak Ci to mogło umknąć to nie wiem....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:29, 13 mar 2014

Do góry
Szklarnia piękna - będzie pani zadowolona

A irysy cudne!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:16, 13 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Nadzieja jest, ale ja swoje na razie nie ruszam, zobaczę, co się będzie dziać bez mojego udziału

Obetnij te zaschnięte końcówki - chociaż takie przyschnięte też dobrze wyglądają
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:15, 13 mar 2014

Do góry
Mira napisał(a)
Ja jeszcze raz odnośnie turzyc..czyli lepiej ich nie wiązać na zimę skoro potem są zniekształcone,co innego miskanty,rozplenice,te i tak są ścinane nisko.
Pozdrawiam

Tych turzyc chyba nie warto - tylko, że zima była łagodna i dlatego nadal te nie wiązane się trzymały. Gdyby było pół metra śniegu to pewnie nie wyglądałyby tak dobrze, tylko zostałyby po nich placki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:13, 13 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Sebastianie ślicznie masz

Dziękuję Gosiu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:50, 13 mar 2014

Do góry
berolina napisał(a)

Sebek jesteś niesamowity! dziękuję

Ja też dziękuję Sebkowi za rzecznika
Po prostu ogród... 19:19, 12 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Piękne są, białe mają w sobie to "coś" Mam szklarnie koło szkoły i na pewno jak co roku mają też bratki....Chyba muszę się tam przejść

Dla mnie bratki to pierwszy wiosenny zakup, od nich rozpoczynam sezon zakupów ogrodowych

Ewa napisał(a)
Sylwuś, co nowego w ogrodzie?

W ogrodzie niewiele się dzieje - tawuły przycięte, trawy również, hortensje także, jeszcze została lawenda do ciachania, żurawki do czyszczenia.

baraga1904 napisał(a)
...widzę że idziesz w biel... będzie elegancko... pozdrawiam Sylwia...

Biel coś w sobie ma

Blaski i cienie nowego życia 17:25, 12 mar 2014

Do góry
Napracowałaś się, ale efekt będzie super

Czy Ty na prawdę masz tak cudnie zieloną trawę??? Wygląda jak w maju
Miejsko & sielsko 15:39, 12 mar 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

jak spojrzysz na wprost w kolejnej też jest ... duża...
a w ostatniej mała.. bo dalej... i te trzy to trójkąt...

a pierwsza donica dwie małe .. trzecia na dole
policz ... matura się zbliża ....
rząd 3 wychodzi jak liczysz od dołu... nie wiem jak wytłumaczyć o co mi chodziło ?????

Uznajmy, że zrozumiałem
Ogród w skali mikro :) 15:24, 12 mar 2014

Do góry
Piękny ten wianek
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 14:05, 12 mar 2014

Do góry
madzielena napisał(a)
Pozdrawiam wiosennie!

Ja również pozdrawiam

admete napisał(a)
Joasiu, rany co ja czytam
Byłaś u lekarza?, nie trzeba prześwietlić?

Aga, wiesz ja twarda baba jestem lekarzy nie lubię
Rączki coraz lepiej , choć lewa nadal boli ....

kitek81 napisał(a)
Jezu, jakie dramatyczne wydarzenia !!! trzymaj się jakoś i szybciutko wracaj do zdrowia! współczuję bardzo
pozdrawiam bidulko :* więcej szczęścia życzę, niech pech idzie precz!

Oj dobrze, że się tylko tak to skończyło bo mogło być o wiele gorzej
rączki pobolą i będzie dobrze

monitka napisał(a)
Joasiu trzymam kciuki za szybki powrót do formy Domek ślicznie się już prezentuje, pozdrawiam

Monitka dziękuję że zaglądasz, a kciuki trzymaj bo ja jeszcze nie bardzo mogę- przynajmniej lewy na razie się jeszcze kuruje

BASIA8 napisał(a)
Asieńko duuużo zdrówka życzę

Basiu dziękuję, przyda się

Sebek napisał(a)
Zdrowiej

Tak jest, staram się zdrowieć bo łopaty czekają i doniczki do posadzenia

Asisko_2005 napisał(a)
Zdrówka Joasiu.

Asiu muszę szybko zdrowieć bo robota czeka

irena_milek napisał(a)

O rany, Joasiu!!! no ciągle coś u kogoś, o sobie już nie wspominam, bo taki typ chyba...
zapomniałam zaznaczyć, ale w hortkach widac po pąkach, a winogrona dół w skos cięty
Kochana zdrowiej, walcz, oby jak najmniej bolało!

Irenko no jakoś sobie poradziłam chociaż z winogronami na 100% pewna nie jestem że dobrze zrobiłam dzisiaj sprawdzę

BEATA_S napisał(a)
Pozdrawiam słonecznie Asiu ! Wracaj Kochana do zdrowia!

Beatko jest coraz lepiej a musi być dobrze bo plany na ten rok ogromne!!!

Dziękuję Kochani że jesteście

Łapki całkiem dobrze , tylko lewa jeszcze trochę boli, ale musi zdrowieć szybko bo na razie łopatą nie bardzo mogę pracować,
trochę tak niefortunnie akurat teraz te kciuki załatwiłam a tyle roboty prze de mną ....
Na razie znalazłam Pana co ma duuuużą glebogryzarkę z wałem równającym (czy jakimś takim czymś),
więc lada moment działka nabierze odpowiedniego kształtu, żebym mogła zacząć planować rabaty,
I tu muszę koniecznie podkreślić nieoceniony staje się projekt ogrodu --- a raczej rozplanowanie rabat, podwyższeń, tarasów,
nie wyobrażam sobie teraz jego braku pewnie zrównałabym działkę jak leci i potem dopiero biadoliła że mogło być inaczej,
i za to Ogrodowisku dziękuję, bo będę miała ogród a nie tylko trawę

A tak w ogóle to mam teraz 2 dylematy:
1. czy układać siatkę p/kretom - i tak na rabatach jej nie będzie.... u sąsiada raczej kretów nie widziałam, a jak się jakiś pojawi to mamy wypróbowaną łapkę i raz dwa go nie będzie...
2. czy w przypadku mojej działki gdzie ziemia jest wymieszana z gliną i raczej utrzymuje wilgoć kłaść nawodnienie, czy na razie poobserwować i ewentualnie potem w gotowym ogrodzie zrobić nawodnienie jeśli będzie konieczność.

Powiem tak obstawiam brak siatki w ogóle i brak nawodnienia ..przynajmniej na razie...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:33, 11 mar 2014

Do góry
Jagoda - wg mnie możesz posypać - azofoską lub właśnie saletrą - i najlepiej przed deszczem, a jak nie miałoby padać to podlej trawnik by rozpuścić ten nawóz

Ula - na razie musisz się pocieszyć starymi zdjęciami Dziękuję w imieniu przebiśniegów

Madżen - fotki w aparacie.... Coś mi się zdaje, że dopiero na piątek uda się mi je wgrać, bo nieczasowy totalnie jestem w tym tygodniu....

Mira - ja swoim turzycom uciąłem jedynie uschnięte końcówki - te co były związane stoją właśnie tak - te, których nie związałem pięknie się rozłożyły

Myślę, że jak te sterczące zaczną rosnąć to się rozłożą jak te drugie Nadzieja umiera ostatnia

Brązowe carexy też mam i też je wyczesałem ze suchych źdźbeł oraz przyciąłem zaschnięte końcówki - i tyle
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:09, 11 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Posadziłem jeszcze turzyce na froncie w miejsce żurawek Nie mają fajnych czuprynek, bo były związane i zostały w takiej pozycji - oby nie na zawsze

Witam
To teraz już się pogubiłam jak to jest z turzycami...moje też są "cienkoźdźbłowe" jak Twoje tylko ,że ".Bronze Form".Związałam je na zimę i teraz po rozsupłaniu wyglądają jak stożki,nie są takie rozłożyste jak były przy zakupie.Nie wiem czy przyciąć je na krótko ale coś marnie widzę,żeby się rozłożyły.I właśnie mam pytanie jak to jest z turzycami ciąć czy zostawić bo widzę,że Ty swoje przyciąłeś? Zimozielonych wiem,że nie przycina się ale jak z tymi bronze?
Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:30, 11 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Na spacerze dawno nie byłem... ale killera machnąłem i od razu lepiej się poczułem

Tak w ogóle dziś zrobiłem dużo zdjęć, bo słoneczko cudnie świeciło i cebulowe wyglądały genialnie

To gdzie te świeżutkie zdjęcia?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:16, 11 mar 2014

Do góry
Sebek, czy ja mogę na trawę sianą jesienią zastosować saletrę? Nie wiem co jej dać, aby się zebrała... a nie spaliła.

Powodzenia w naukowych zmaganiach!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:06, 11 mar 2014

Do góry
Na spacerze dawno nie byłem... ale killera machnąłem i od razu lepiej się poczułem

Tak w ogóle dziś zrobiłem dużo zdjęć, bo słoneczko cudnie świeciło i cebulowe wyglądały genialnie
Rewolucje ogrodowe Pauli 18:47, 11 mar 2014

Do góry
No właśnie

Syla napisał(a)

Sebek dawaj pomysły bo co dwie głowy to nie jedna !!!! wracaj !!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies