Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 14:05, 12 mar 2014

madzielena napisał(a)
Pozdrawiam wiosennie!

Ja również pozdrawiam

admete napisał(a)
Joasiu, rany co ja czytam
Byłaś u lekarza?, nie trzeba prześwietlić?

Aga, wiesz ja twarda baba jestem lekarzy nie lubię
Rączki coraz lepiej , choć lewa nadal boli ....

kitek81 napisał(a)
Jezu, jakie dramatyczne wydarzenia !!! trzymaj się jakoś i szybciutko wracaj do zdrowia! współczuję bardzo
pozdrawiam bidulko :* więcej szczęścia życzę, niech pech idzie precz!

Oj dobrze, że się tylko tak to skończyło bo mogło być o wiele gorzej
rączki pobolą i będzie dobrze

monitka napisał(a)
Joasiu trzymam kciuki za szybki powrót do formy Domek ślicznie się już prezentuje, pozdrawiam

Monitka dziękuję że zaglądasz, a kciuki trzymaj bo ja jeszcze nie bardzo mogę- przynajmniej lewy na razie się jeszcze kuruje

BASIA8 napisał(a)
Asieńko duuużo zdrówka życzę

Basiu dziękuję, przyda się

Sebek napisał(a)
Zdrowiej

Tak jest, staram się zdrowieć bo łopaty czekają i doniczki do posadzenia

Asisko_2005 napisał(a)
Zdrówka Joasiu.

Asiu muszę szybko zdrowieć bo robota czeka

irena_milek napisał(a)

O rany, Joasiu!!! no ciągle coś u kogoś, o sobie już nie wspominam, bo taki typ chyba...
zapomniałam zaznaczyć, ale w hortkach widac po pąkach, a winogrona dół w skos cięty
Kochana zdrowiej, walcz, oby jak najmniej bolało!

Irenko no jakoś sobie poradziłam chociaż z winogronami na 100% pewna nie jestem że dobrze zrobiłam dzisiaj sprawdzę

BEATA_S napisał(a)
Pozdrawiam słonecznie Asiu ! Wracaj Kochana do zdrowia!

Beatko jest coraz lepiej a musi być dobrze bo plany na ten rok ogromne!!!

Dziękuję Kochani że jesteście

Łapki całkiem dobrze , tylko lewa jeszcze trochę boli, ale musi zdrowieć szybko bo na razie łopatą nie bardzo mogę pracować,
trochę tak niefortunnie akurat teraz te kciuki załatwiłam a tyle roboty prze de mną ....
Na razie znalazłam Pana co ma duuuużą glebogryzarkę z wałem równającym (czy jakimś takim czymś),
więc lada moment działka nabierze odpowiedniego kształtu, żebym mogła zacząć planować rabaty,
I tu muszę koniecznie podkreślić nieoceniony staje się projekt ogrodu --- a raczej rozplanowanie rabat, podwyższeń, tarasów,
nie wyobrażam sobie teraz jego braku pewnie zrównałabym działkę jak leci i potem dopiero biadoliła że mogło być inaczej,
i za to Ogrodowisku dziękuję, bo będę miała ogród a nie tylko trawę

A tak w ogóle to mam teraz 2 dylematy:
1. czy układać siatkę p/kretom - i tak na rabatach jej nie będzie.... u sąsiada raczej kretów nie widziałam, a jak się jakiś pojawi to mamy wypróbowaną łapkę i raz dwa go nie będzie...
2. czy w przypadku mojej działki gdzie ziemia jest wymieszana z gliną i raczej utrzymuje wilgoć kłaść nawodnienie, czy na razie poobserwować i ewentualnie potem w gotowym ogrodzie zrobić nawodnienie jeśli będzie konieczność.

Powiem tak obstawiam brak siatki w ogóle i brak nawodnienia ..przynajmniej na razie...
Joaska 15:53, 12 mar 2014

No to pokarze trochę moich areałów do zagospodarowania;
tutaj jeszcze będą ostatnie wykopaliska i wchodzi pan z glebogryzarką i ja zaczynam działać ogrodowo!!!!

Tutaj będzie taras i piękne rabaty podwyższane tylko muszę tony ziemi przywieź

a tu się robi pompa ciepła a potem powstanie trawnik, boisko i zakątek z brzozami a na samym końcu działki plaża przy rzeczce i może w przyszłości jakieś mini molo przy mini rzeczce

Juzia 16:22, 12 mar 2014

Ty masz swoją prywatną rzekę????
Jesssu i molo i boisko!!! Nie ogarniam
Mala_Mi 18:52, 12 mar 2014

Nawadnianie trawnika ... jak chcesz mieć ładny trawnik.. to musisz zrobić i najlepiej przed..
Siatka przeciw kretom pozwala na oszczędzenie trawnika, ale wtedy zrobi drań masakrę na rabatach,...
Firletka ja ku Irenki jest u mnie,,, szkoda że Kasia nie wiedziała, bo bym jej dała..
admete 07:24, 13 mar 2014

Joasiu ja bym zrobiła od razu nawadnianie

Pozdrawiam
kitek81 19:29, 13 mar 2014

widzę akcja nawadnianie i u Ciebie pewnie będzie ja też chcę rozciągnąć to przed zrobieniem trawnika!
siatki p-kretom nie daję, najwyżej będę walczyć z kopczykami, a na razie na naszym terenie nie szaleją, więc liczę, że nie będą u mnie za często gościć
pozdrawiam
KasiaWB 22:10, 13 mar 2014

Asiu! u Ciebie już koniec budowy - ładniutki dom a teraz czas na ogród ale fajnie
Dzięki za głos
Trzymam kciuki za ogród Będzie przepiękny
beta 08:20, 14 mar 2014

hej Joasiu...czytałam co Ci się przytrafiło....przykra sprawa....mam jednak nadzieję ,że szybko wrócisz do zdrowia...ba! jestem wręcz pewna...bo przecież ogród czeka

buziaki
Joaska 12:01, 17 mar 2014

Juzia_G napisał(a)
Ty masz swoją prywatną rzekę????
Jesssu i molo i boisko!!! Nie ogarniam

Ano rzeczka jest mini ale co tam
molo będzie jak i kasa będzie a na razie będzie mostek
boisko będzie bo teren spory szkoda by nie zrobić
Oj Justyś ja też nie ogarniam ostatnio
Joaska 12:04, 17 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Nawadnianie trawnika ... jak chcesz mieć ładny trawnik.. to musisz zrobić i najlepiej przed..
Siatka przeciw kretom pozwala na oszczędzenie trawnika, ale wtedy zrobi drań masakrę na rabatach,...
Firletka ja ku Irenki jest u mnie,,, szkoda że Kasia nie wiedziała, bo bym jej dała..

Kurcze z tym nawodnieniem to ma dylemat.....sama nie wiem, czy teraz kasa na to będzie...a siatka na krety ... mamy sporo nawiezionej ziemi wkoło nas pola raczej do nas się pchać nie będą mając tyle areałów bez niebezpieczeństw

A ja nie wiedziałam że Kasia u Ciebie była, ale to nic Aniu mam nadzieję że w tym roku jednak się spotkamy