Joaska
14:05, 12 mar 2014
Ja również pozdrawiam

Aga, wiesz ja twarda baba jestem lekarzy nie lubię

Rączki coraz lepiej , choć lewa nadal boli ....
Oj dobrze, że się tylko tak to skończyło bo mogło być o wiele gorzej

rączki pobolą i będzie dobrze

Monitka dziękuję że zaglądasz, a kciuki trzymaj bo ja jeszcze nie bardzo mogę- przynajmniej lewy na razie się jeszcze kuruje

Basiu dziękuję, przyda się

Tak jest, staram się zdrowieć bo łopaty czekają i doniczki do posadzenia

Asiu muszę szybko zdrowieć bo robota czeka

Irenko no jakoś sobie poradziłam chociaż z winogronami na 100% pewna nie jestem że dobrze zrobiłam dzisiaj sprawdzę

Beatko jest coraz lepiej a musi być dobrze bo plany na ten rok ogromne!!!
Dziękuję Kochani że jesteście

Łapki całkiem dobrze , tylko lewa jeszcze trochę boli, ale musi zdrowieć szybko bo na razie łopatą nie bardzo mogę pracować,
trochę tak niefortunnie akurat teraz te kciuki załatwiłam a tyle roboty prze de mną ....
Na razie znalazłam Pana co ma duuuużą glebogryzarkę z wałem równającym (czy jakimś takim czymś),
więc lada moment działka nabierze odpowiedniego kształtu, żebym mogła zacząć planować rabaty,
I tu muszę koniecznie podkreślić nieoceniony staje się projekt ogrodu --- a raczej rozplanowanie rabat, podwyższeń, tarasów,
nie wyobrażam sobie teraz jego braku pewnie zrównałabym działkę jak leci i potem dopiero biadoliła że mogło być inaczej,
i za to Ogrodowisku dziękuję, bo będę miała ogród a nie tylko trawę

A tak w ogóle to mam teraz 2 dylematy:
1. czy układać siatkę p/kretom - i tak na rabatach jej nie będzie.... u sąsiada raczej kretów nie widziałam, a jak się jakiś pojawi to mamy wypróbowaną łapkę i raz dwa go nie będzie...
2. czy w przypadku mojej działki gdzie ziemia jest wymieszana z gliną i raczej utrzymuje wilgoć kłaść nawodnienie, czy na razie poobserwować i ewentualnie potem w gotowym ogrodzie zrobić nawodnienie jeśli będzie konieczność.
Powiem tak obstawiam brak siatki w ogóle i brak nawodnienia ..przynajmniej na razie...