Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 15:09, 20 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Nieszko jak to mozliwe, ze ja jeszcze nie byłam u Ciebie w Twoim pieknym ogrodzie.

Zaznaczam do spokojnego poczytania

Zapraszam.
Ogródek Iwony 14:44, 20 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)

, aż mi gardło ścisnęło. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu, ale szkoda, że na odnowieniu przyrzeczeń nie mógł być.

No widzisz Danusiu, taki dziwny już jest ten świat. Kiedyś było łatwiej, czas nie gonił, sobota, a na pewno niedziela była dla rodziny, a teraz : praca, umowy, terminy, kary za niewywiązywanie się z terminów, odległość, niemoc.
Ale myślę też, że mimo wszystko na pewne rzeczy możemy mieć wpływ. Mój M nigdy nie chciał pracować za granicą, bo wtedy rodzina, żona idą na drugi plan. I miał w tym rację.
Każdy ma swoje priorytety i musi być świadom, że jak wybiera jakąś drogę w życiu, to ponosi tego konsekwencje razem z najbliższymi, czasem długo później, kiedy już nie ma bezpośredniego na to wpływu.
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 14:30, 20 paź 2014

Do góry
Nieszko jak to mozliwe, ze ja jeszcze nie byłam u Ciebie w Twoim pieknym ogrodzie.

Zaznaczam do spokojnego poczytania
Ogródek Iwony 13:54, 20 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Niestety, mój syn najstarszy nie mógł być , wieczorem wysłaliśmy mu fotki, zobaczymy się z nim dopiero za tydzień ...

, aż mi gardło ścisnęło. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu, ale szkoda, że na odnowieniu przyrzeczeń nie mógł być.
Ogródek Iwony 13:48, 20 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Iwonko gratulacje raz jeszcze. Ale ślicznie wyszykowana jesteś

Danusiu, dziękuję jeszcze raz.
M zdążył zdjąć krawat i garnitur, a tu jedni goście składają nam życzenia i mówią, że prezent czeka przed domem. Mój M woła: samochód i szybko wypadł przed dom tak, jak stał - w kapciach, hi, hi Ja mu zdążyłam uświadomić, że samochód to już mamy, więc tym bardziej był ciekaw, co do domu nie weszło Ja zdążyłam choć żakiecik narzucić .

edit:
Prezent na taczce sobie był, wystawił go M z taczki i z wrażenia taczka przed domem została. Następni goście jak przyszli, pytali się czy tą taczką będziemy do domów rozwozić, jak ktoś o własnych siłach nie da rady
Ogródek Iwony 13:44, 20 paź 2014

Do góry
Iwonko gratulacje raz jeszcze. Ale ślicznie wyszykowana jesteś
Działka wkoło Lubczyka :) 13:20, 20 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu teraz to bez obornika, wiosną podsypiesz roslinki. Zobacz u mnie parę ostatnich stron, nasza kochana Toszka wyjaśniała.

o dzięki za info, muszę zajrzeć do Twojego wątku i się douczyć
Działka wkoło Lubczyka :) 13:13, 20 paź 2014

Do góry
Kasiu teraz to bez obornika, wiosną podsypiesz roslinki. Zobacz u mnie parę ostatnich stron, nasza kochana Toszka wyjaśniała.
Działka wkoło Lubczyka :) 13:10, 20 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Ogrodzeniem nieustannie się zachwycam, a jak juz rabatka tak rozrysowana to juz połowa sukcesu, bo oczyma wyobraźni to jakby już była
Wiosną będziesz wsadzać?
Nie chcesz sobie jej teraz przekopać ze świeżym obornikiem?

dzięki mi ogrodzenie też się coraz bardziej podoba już zaniosłam kwit o 3 dni urlopu od czwartku, mam nadzieję, że pogoda dopisze i nadrobimy prace z tym ogrodzeniem!
roślinki mam rozrysowane, nie wiem, tylko jak to będzie w całości wyglądało, ale też pewności chyba większość z nas nie ma wydaje mi się, że powinno być ok, jak wyjdzie zobaczymy, najwyżej będę przesadzać
co do rabatek, to mam czarnoziem i będę dołki kopać pod roślinki, a obornika nie mam skąd zorganizować kupiłam granulowany i jak teraz coś sadzę, to podsypuję! chyba dobrze robię?
pozdrówki
Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:03, 20 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Gosiu pozdrowienia zostawiam i pogodnego tygodnia życzę

Chyba niestety będzie brzydko.Pada od rana Danusiu ale w tym roku chyba już żółciutkie? No i mrozu nie ma to nie spadły?
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:59, 20 paź 2014

Do góry
U mnie tez w zeszłym roku było tak samo. Jak przyjechałam z pracy i zobaczyłam dwie kupki liści to myslałam, że się rozpłaczę.
Byłam zszokowana, bo to był pierwszy rok marikena u mnie , a tak liczyłam na słoneczne zabarwienie.
No i w tym roku mam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:56, 20 paź 2014

Do góry
Danusiu kochamy Cię i zaglądamy nie tylko codziennie, ale parę razy na dzień.
Gdyby nie Ty to nie chcę myśleć jak wyglądałby dzisiaj mój ogród.

Pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:47, 20 paź 2014

Do góry
Any gratulacje. Cieszę się razem z Tobą i jestem dumna, że jesteś moja "forumową znajomą"
Mam marzenie 12:35, 20 paź 2014

Do góry
Witaj Małgosiu.

Dzisiaj wpadłam na Twój wątek. Widzę, że rabatki się tworzą, będę zaglądać jesli pozwolisz
Ogród na glinie 11:06, 20 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)

U mnie w zeszłym roku jak we wrzesniu jedna noc była przymrozków, to wszytkie listki co do jednego mimo, że zielone na ziemi leżały

tak mi się właśnie zdawało, że potrafią w 1 noc opaść
chyba gdzieś już o tym czytałam
Ogród na glinie 11:02, 20 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

gubi liście i tego chyba nie da się zatrzymać
zauważyłam, że najpierw żółkną te najmniejsze i spadają

najgorzej, ze wokół ambrowca pełno kolorowych liści leży, a ja wolałabym je oglądać na drzewie

U mnie w zeszłym roku jak we wrzesniu jedna noc była przymrozków, to wszytkie listki co do jednego mimo, że zielone na ziemi leżały
"Niezdecydowana ogrodniczka" 10:59, 20 paź 2014

Do góry

Skąd ja to znam, poczekaj jak suknię ślubną zamówi, u mnie to już na schodach po wyjściu z salonu był dramat, że nie ta i beznadziejna.

Lecę do roboty
"Niezdecydowana ogrodniczka" 10:43, 20 paź 2014

Do góry
No powiem Ci, że ja mam córkę, która ma 26 lat. I jak składam jej życzenia, to jak jej mówię w żartach, żeby miała taką fajną córeczkę jaką ona była ( głupi wiek gimnazjalny).
To zawsze mi mówi : Mamuś, czy Ty mnie aż tak nienawidzisz

Na chwile obecną z synem mniejsze problemy

Trzeba to przeżyć, wydaje im się, że już są dorośli, a niestety to jeszcze dzieci
"Niezdecydowana ogrodniczka" 10:35, 20 paź 2014

Do góry
Fajny wiek, jakby co to mam syna 15-letniego

Oprócz córeczki jeszcze jakieś dzieci?
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:35, 20 paź 2014

Do góry
22 ar.
Wiesz póki jesteśmy we dwoje, to jeszcze, ostatnio pytałam syna, że czy przyjedzie mi trawę skosić jak będę stara, to stwierdził, że zatrudni mi ogrodnika. Bo wiesz, on będzie kopał w Barcelonie , to by miał daleko.
Więc nadzieja jest

Całą działkę masz zagospodarowaną pod ogród?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies