Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:55, 05 sty 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Hurrra, są, fotki są. Ogród zimowy jak wczesna wiosna i nadal pięknie. Widać, że jednak bukszpany i zimozielone dają "pełnię" ogrodowi", ale bylinki i trawy też. Zaskakuje mnie wygląd bergenii - czy ona tak zawsze ma, tzn każdej zimy tak ładnie wygląda?

Aga bergenia wyglądała marnie, ale z powodu deszczu wczorajszej nocy napompowała sobie wodą liscie. Zwykle robi sie od mrozu i szuszy trochę oklapnieta, ale wiosną szybko wraca do formy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:53, 05 sty 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Wojsławice ... zapytałam Adamo gdzie są Wojsławice ... tylllko zapytałam ... ...
wiosną mam w planie przede wszystkim bukszpany ... i brzozy

Daleko tam gdzie Finka i Pszczólka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:52, 05 sty 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Jasne i to w ilości hurtowej U ciebie jest dużo

Nasze ogrody są z gumy, ilości hurtowe też sie zmieszczą
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:51, 05 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
To ja mam takie pytanko. Trawka na prawo od ściany wodnej ta obok żurawek to Carex Ice Dance??
Nazbierałaś tych buksików sporo ale masz racje są najlepsze podczas zimy i też planuje zwiększyć drastycznie ich ilość. A co do tych trawek w wojsławicach, to można prosić szczegóły ?? bardzo prawdopodobne, że wybiore się bo bukszpany na osławioną plantacje i warto byłoby to jeszcze wykorzystać, tylko nie wiem czy to nie będzie za wcześnie.

Na pewno to jest carrex morrowi i za kazdym razem gdy kupie ice dance to wydaje mi sie, że moja ma delikatniejsze paski. Na 80% to ice dance.

Kupiłam jesienią trawki naiermaszu w Wojsławicach od Tomka Grochowskiego (jest na naszym forum) Dowem sie od Finki czy prowadza taką regularna sprzedaż traw i dam Ci znac. Bo trawy były piekne i i w swietnych cenach.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:48, 05 sty 2014

Do góry
dominika_rew napisał(a)
"Przy tarasie wiosną kolejne zmiany"? Czy ja dobrze widzę? bardzo ciekawa jestem jak można to miejsce jeszcze bardziej udoskonalić... do takiego ogrodu będziemy dążyć u siebie - wygląda pięknie o każdej porze roku - nawet na wiosnę tej zimy (czy jak to tam nazwać) pozdrowienia!

Myśle juz tylko o uporzadkowaniu traw i tataraku przy tarasie.
Moja codzienność - ogród Oli 16:42, 05 sty 2014

Do góry
Ponieważ nie lubię sprzątac durnistojkimograniczyłam do niezbędnego minimum
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:39, 05 sty 2014

Do góry
Ania litości... Ńiech już ta wiosna nadejdzie bo od jedzenia umrę....
Co z tym ogródeczkiem począć 16:36, 05 sty 2014

Do góry
Hm na chore kolanko to skalpel nie ten teges.... Ewa nie możesz go nadwyrężać bo będzie puchlo.... Ja przez 10 miesięcy rozćwiczyłam kolano jogą ale nawet teraz do końca bez rozgrzewki się nie zgina.... Mimo że skalpel robię bez problemu....
Ogród pod trzema dębami 16:34, 05 sty 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)
Witam odwiedzających, dziękuję za pochwały i postaram się Was wszystkich również odwiedzić. Na razie sporo czasu schodzi mi na szukaniu fotek aby pokazać Wam jak ogród powstawał. Zdjęć mam niestety mało, a te co są w większości pochodzą z telefonu, więc muszę nad ich opracowaniem nieco popracować.

Hi hi każdy ma tak w erze przedogrodiwiskowej ja zaczełam fotografować od momentu zawitania na forum, dawniej to była domena mojego M teraz muszę sobie dysk przenośny dokupić na zdjecia.....

Werbenę z Izą to już sobie zaanektowalyśmy, będziemy namiętnie kopiować Iza przy tarasie ja przy wiśniach umbrellkach obsadzonych lawendą i bukszpanem
Ogród niby nowoczesny ale... 16:29, 05 sty 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Hehe,.. tu są życzenia Danusi i przy okazji podsumowanie roku...

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/409-zyczenia-z-okazji-nowego-roku-2014

Ło matko tylko mojemu M nie pokazujcie najaktywniejszego forumowicza..... Chyba nick zmienię....
Ogród w budowie - nieustającej 16:26, 05 sty 2014

Do góry
Skoro oczar kwitnie to chyba już przedwiośnie?
Ania i róże i cała reszta :) 16:17, 05 sty 2014

Do góry
Aniu a może dołączysz do nas w Białce 11 stycznia?
Ogród cioci 16:16, 05 sty 2014

Do góry
Gosia ale co ty będziesz na tej rabatce do zmiany sadzić bo ja wciąż nie ogarniam twego wątku a bardzo się staram
Ogród z łezką 16:10, 05 sty 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Chyba jednak trzeba będzie uwiązać, chociaż spróbuję przydepnąć. Tak, wiem jak się to robi Prostujemy tak Nigrę od zeszłego roku. Jest uwiązana do narożnego słupka. Zupełnie nie wiem jak długo ją trzeba na takiej uwięzi trzymać...rok, dwa???

Dziękuję Marzenko

Nie ma reguły... Ja prostowałam brzozy przez dwa lata a po wiatrach znów sie wykrzywiły.... Umbrelkom i grabom wystarczył rok. M agnolia była u mnie prostowana przez dwa lata, po wichurach znów sie przegina.... Już sie poddalam. Dopiero gdy będzie gruby pien i głebokie korzenie drzewo jest stabilne a magnolie płytko się korzenią.......więc jesli masz wiatry .....
Boćkowe perypetie ogrodkowe 16:07, 05 sty 2014

Do góry
Podesłać dla zdrowotności cytrynoweczkę? A tak na serio trzymam kciuki!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:05, 05 sty 2014

Do góry
O kruca bomba trzeba założyć trzeci wątek na trzeci tysiączek kwiatuszka z gratulacjami zostawiam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:02, 05 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Widzę , że pogoda jak we Wroclawiu i też Cię wzięlo na robienie zdjęć
Ogrod jest zachwycający, trawka idelana o nasadzeniach nie wpsomne. Gdy patrzę na Twój ogród i mój stwerdzam, zę przepis Danusi na ogród to gotowy sukces: bukszpany, cisy, trawki, żurawki i hortensje i jest przepieknie przez cały rok.

Kochana podaj mi nazwę tej różowiutkiej żurawki bo mi opuchlaki wszystko wyżarly i wiosną musze kupic nowe
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 15:53, 05 sty 2014

Do góry
To może zbiórkę przed kamerkami zrobimy o 12:00? My sobie z do tego czasu ciut pojeździmy bo potem z jazdą może być krucho
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 15:53, 05 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Zachodzisz do wypożyczalni, podajesz poziom umiejętności jazdy na nartach.. i resztę Ci dobierają.. czasem poproszą o orientacyjna wagę. Mierzysz buty które są wygodne.. i tyle.. chyba jakiś dokument trzeba pokazać..

No i jeszcze zapłacić za wypożyczenie

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:48, 05 sty 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
no to siem napaczyłam ... Madżen potraktowałam to jako ciacho do kawki ... trawy ... trawy ... trawy ... są urocze nawet związane ... zwłaszcza takimi kokardkami ... i te kulki ...
u mnie wiosną też priorytet nasadzenia pod tarasem ... na wprost w kubikach i wokół ... głowa mi paruje ... od wczoraj werbena mocno dołączyła do przepychających się grabów i baksików z trafkami ...

pogodowo ... masakra ... nie ma słoneczka ... w nocy padało ... dobrze, że choinka jeszcze stoi

Moja choinka sypie sie.... Mimo że jodła.... Jak ją rozebrać przed K+M+B ???

Oj werbena z lawendą z ogrodu pod dębem to jest to!!!! U mnie będzie posadzona w nogach umbrelki, otoczona lawendą i bukszpanami

Iza ja wiosną pojadę do Wojsławic aby kupować trawki, może sie wybierzesz? Takie miskanty jak kupowalam jesienia i w jakich cenach to cud!!! Chciałam nieśmiało nadmienic ze 5 miskantow już czeka na docelowe miejsce wiosna zadolowane som
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies