Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

malgorzata_s... 19:55, 04 sty 2014

No tak, ale Emuś może stracha mieć że żonusia zmysły traci i po nocach gada Długopis dyskretniejszy i cichszy
jotka 20:00, 04 sty 2014

Ja swoje nocne przemyślenia i pomysły (najlepsze przychodzą właśnie nocą) zapisuję w przedpokoju obok telefonu na karteczce bez zapalania światła, a potem rano staram się to odszyfrować

Danusiu,każdy musi wypracować własny sposób.
pozdrawiam
AgnieszkaW 20:02, 04 sty 2014

Ja zapisuję na małych karteczkach, które potem wrzucam w jedno miejsce - jest ich multum, każda na inny temat, ale zawsze znajduję to, co chcę (choć to trochę trwa). Jak już się zbierze ich tyle, że szukanie trwa zbyt długo, to przepisuję do zeszytów tematycznych. Taki jest właśnie mój sposób. Pozdrawiam Danusiu
Zielona 20:05, 04 sty 2014

Gardenarium napisał(a)

Różnicowanie tła gatunkowe i kolorystyczne służy temu, żeby móc przed nimi posadzić inne rośliny, które dzięki kontrastowi mogą być lepiej wyeksponowane.

W ogrodach innych niż nowoczesne z reguły stosuję trzy gatunki na żywopłoty, wyjątkowo cztery.
W nowoczesnych jeden albo dwa.

Bardzo dziękuję. To dla mnie ważna rada, bo sama wiesz, że mam około 250mb tła do zrobienia w samej tylko pierwszej części ogrodu... Dziękuję też za wizytę. Podnosi mnie na duchu.

Danusiu - a czy choina kanadyjska posadzona bezpośrednio przy serbach wygląda dobrze, czy jednak jako ekrany lepiej wyglądają odmienne bryły zestawione obok siebie?
wojtas2101 23:39, 04 sty 2014

Wpadam z rewizytą, a tu prawie 2000.
Borbetka 10:32, 05 sty 2014

U nas ciemierników jeszcze nie ma. Byłam po kwiatki na wymianę zamiast betlejemskich gwiazd, których nie kupię chyba już. Krótko się nimi cieszyłam. Obleciały wszystkie.
AlKa 10:57, 05 sty 2014

Hm moje betlejemskie też i kombinuje co zrobiłam nie tak, ale na szczęście hiacynty lada moment zakwitną
Urszulla 14:35, 05 sty 2014

Gardenarium napisał(a)
Całkiem zapomniałam, że miałam jechać po ciemierniki. Dzisiaj obudziłam się o trzeciej w nocy i chyba z dwie godziny obmyślałam różne ogrodowe sprawy, powinnam zapisywać, bo teraz mało pamiętam co wymyśliłam. Notesik mus pod łóżko schować i długopis. Kto ma sposób na szybkie zapisywanie zapisków?

świetne
ja też tak mam,
muszę sobie pomysł narysować bo też zapominam co wymyśliłam i
tak nigdy w rzeczywistości nie jest tak jak narysowane.
U Ciebie to co innego
Plan to PLAN z dokładnością Mistrza
Magdalenka 16:02, 05 sty 2014

Gratuluję Danusiu kolejnego tysiąca. Ogród piękny, każdy jego zakątek zachwyca.
Pozdrawiam ciepło i dla Ciebie kwiatki zostawiam
Teraz kolej na III cz. Ogrodu nie tylko bukszpanowego

Madzenka 16:05, 05 sty 2014

O kruca bomba trzeba założyć trzeci wątek na trzeci tysiączek kwiatuszka z gratulacjami zostawiam.